Malatya

Malatya Haberleri

Battalgazi'de 6 sokakta iyileştirme

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Yeni Hamam Mahallesini daha da canlı hale getirmenin yanı sıra ilçeye yakışır, temiz, düzenli ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amacıyla 6 sokakta yaklaşık 175 dükkanı içeren sokak iyileştirme çalışmalarına start verildi.

Ilkım'a uluslararası görev

Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Engelliler Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Mehmet Ilkım, Üniversiteler Arası Güreş Dünya Şampiyonasında Uluslararası hakem olarak görev alacak.

MTB'de Özcan tekrar aday

Malatya Ticaret Borsası (MTB) meslek komitesi ve meclis üyelerinin belirleneceği seçim, 1 Ekim 2022 Cumartesi günü, Malatya Ticaret Borsası binasında yapılacak. MTB Başkanı Ramazan Özcan, tekrar aday olacak.

Başkan Çınar, çevre düzenleme çalışmalarını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, çevre düzenleme çalışmalarını incelerken, 'Kuşdoğan mahallemizin sosyal yaşam seviyesini artırmak adına sürdürdüğümüz yol açma, çevre düzenleme ve kilit taşı döşeme çalışmalarımızla bu güzel mahallemizde yaşayan kıymetli hemşehrilerimize temiz ve düzenli alanlar sunuyoruz' dedi.

Gümüş madalya kazanan yüzücülere çiçekli karşılama

Malatyalı milli yüzücüler Burcu Naz Narin ve Tuna Erdoğan, Dünya Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonasında gümüş madalya almaları nedeniyle Malatya'ya dönüşlerinde hava alanında özel olarak çiçeklerle karşılandılar.

Yetiştiricilerin sorunları dinlendi

Malatya'nın Arapgir İlçesi Sarıçiçek yaylasında ki küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını dinlemek, ihtiyaçlarını yerinde görmek amacıyla küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin çadırları ziyaret edildi.

Kılıçdaroğlu: 'Millet İttifakı'nda 6 ay içerisinde bu ülkeye nefes aldıracağız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'da partisinin yeni il binasının açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimlerde oy kullanacak 7,5 milyon gence seslenerek, 'Türkiye'nin umudu olan gençler, sizin hayalleriniz benim hedefim olacak' dedi. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı olarak da seçilmeleri durumunda 6 ay içerisinde ülkeye nefes aldıracaklarını söyledi.

Malatya Park AVM'de Gaziler Günü etkinliği

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde askeri bando konseri düzenlendi.

Eski Başhekim Deniz Rektör Danışmanı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Recep Bentli'nin danışmanlığına Eski Başhekim Doç. Serdar Deniz getirildi.

Husumetli gençlerin kavgası kanlı bitti

Malatya'da yolda husumetlisini görünce taksiden inen genç, tartıştığı şahıs tarafında bıçakla yaralandı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Her bir üyemiz bizim için kıymetli'

2018 yılında 6 bin 600 olan üye sayısının yüzde 50 artarak 9 bin 600'e yükseldiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Başkan Adayı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İlimiz ekonomisinin büyümesi adına attığımız güçlü adımlar odamıza olan güveni de arttırdı. Hedefimiz 10 bin üye sayısını geçerek, üretim, istihdam ve kalkınmadaki başarımızı taçlandırmaktır' dedi.

Baştürk: ' Oto galerici esnafımız haksız rekabetten şikayetçi'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Adayı Akif Baştürk, oto galerici esnaf ziyaretinde, 'Esnaflarımız bu hizmetin işin erbabına bırakılmasını ve her şeyin yasalara uygun olarak yapılmasını istiyor' dedi.

Başkan Güder ve Milletvekili Tüfenkci'den mahalle ziyaretleri

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ilçedeki vatandaşların ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve onların taleplerini dinlemek amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerine 4 yeni mahalle daha ekledi.

Eşini hastaneye götürdü, kendisi vefat etti

Malatya'da rahatsızlanan eşini hastaneye götüren Aile Hekimi Dr. Ertunga Takçı gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

19 Eylül Gaziler Günü Darende'de de kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921'de 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanı verilişinin 101. Yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Malatya'nın Darende ilçesinde de törenle kutlandı.

'Yöresel yemek ve ürünler sergilendi

Melita'dan Malatya'ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmaları çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen yurt dışından, Azerbaycan, Özbekistan, Endonezya ve 13 ilçe kadın kooperatiflerinin de katıldığı 'Gastronomi Workshop' Yöresel Ürünler Pazarının bulunduğu alanda gerçekleştirildi.

Yeşilyurt'ta doğa yürüyüşü

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek için Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Yeşilyurt'un tabiat harikası bölgelerinden Çırmıhtı'da doğa yürüyüşü düzenledi.

Radyoloji Ünitesi bölge halkına umut oluyor

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 20 yıldır hizmet veren Girişimsel Radyoloji Ünitesi, bölge halkına umut oluyor.

Gaziler Günü'ne resmi tören

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Malatya'da da resmi tören düzenlendi.