Malatya

Malatya Haberleri

Piknik alanlarında atlı devriye dönemi

Malatya'da Atlı Jandarma Timi, tarihi, turistik ve halkın yoğun olarak bulunduğu park, piknik alanları ve mesire yerlerinde görev yapmaya başladı.

Reşat Erdoğan, Alişar Köyünü ziyaret etti

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan, Battalgazi İlçesine bağlı Alişar Köyünü ziyaret ederek, köy sakinleriyle sohbet etti.

Gürkan İpek Caddesi'nde incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından İpek Caddesi kaldırım ve yol düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Gürkan Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali öncesi fikir alışverişinde bulunmak, her kesim ve kesitten geniş katılımın sağlanması amacıyla istişare toplantılarına devam ediyor.

Zelyurt, asfalt çalışmalarını yerinde inceledi

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Elmalı Mahallesi'nde asfalt çalışmasını inceledi.

Manuş Baba Malatya'yı salladı

Battalgazi Belediyesi, Türk müziğinin sevilen ünlü sanatçısı Manuş Baba'yı Malatyalılarla buluşturdu. Kültürel etkinlikler çerçevesinde güzel bir yaz akşamında düzenlenen açık hava konserinde sahne alan Manuş Baba, birbirinden güzel eserlerini konsere katılan binlerce Malatyalılar için seslendirdi.

ESOB Başkanı Keskin'den 'Dünya şampiyonuna' plaket

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Arnavutluk'un Başkenti Tiran' da gerçekleştirilen Global Fashıon Progress (GFB) Kuaför Uluslararası Yarışmalarında takım halinde şampiyon olan Şener Eroğlu'nu tebrik ederek plaket takdim etti.

LGS Türkiye birincisi Malatya Kanguru Okullarından

Malatya Özel Kanguru Okulları öğrencisi Semih Ağdemir, Liselere Geçiş Sınavı'ndan (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden biri oldu.

Malatya'dan yılın ilk 6 ayında 212 milyon dolar ihracat

Malatya'dan 2022 yılının ilk 6 ayında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 212 milyon 261 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yüksek ham madde fiyatları ve enerjideki artışlar sanayicilerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen ülkemiz ve şehrimiz ihracatta yükselişini sürdürüyor' dedi.

Başkan Güder: 'İlçemizin her bir köşesi bizim için ayrı değerli'

Malatya Battalgazi'nin daha yaşanabilir bir ilçe olması adına 3 yılı aşkın süredir birçok vizyonel projeleri hayata geçirdiği ve bu anlamda büyük takdir topladığı bildirilen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Demirci ve yönetim kurulu üyelerini konuk etti.

Kuruyemiş sanayicilerinden Malatya Ticaret Borsası'na ziyaret

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri İşadamları Derneği (TÜKSİAD) başkanı ve üyeleri Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan'ı ziyaret ederek kayısı piyasası hakkında bilgi aldı.

Arguvan'da şehit aileleri unutulmadı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde şehit aileleri unutulmayarak ziyaret edildi.

LGS Türkiye birincilerine tebrik

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Türkiye birincilerini kabul ederek tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

Reşat Erdoğan, Yıldıztepe Mahallesi'ndeki vatandaşlarla buluştu

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan, Yıldıztepe Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

Milli boksör Akbaş'a bir madalya da Akdeniz Oyunları'nda

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi 54 kilogramda temsil ederek dünya şampiyonu olan milli boksör Hatice Akbaş, bu kez Akdeniz Oyunları'nda kadınlar boksta altın madalya kazanmasından hemşehrileri Malatyalılar tarafından tebrik yağmuruna tutuldu.

İnönü Üniversitesi'ne öğretim elemanları alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'nin değişik fakültelerinin birimlerine sınavla 20 öğretim elemanı alınacak.

Malatya'da Tümür operasyonu: 2 gözaltı

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Tümör' operasyonu kapsamında Malatya'da 2 şüpheli gözaltına alındı.

Pütürge'nin çehresinde değişim sürüyor

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, belediye şirketi PÜRAŞ bünyesinde faaliyete geçirdiği kilit parke taşı ve bims tuğla üretim tesisinin verdiği avantaj ile 2 yıldır kırsal mahallelerde başlattığı kilit parke taşı döşeme çalışmalarına bu yılda start verdi.

Malatya'daki cinayet soruşturmasında 3 tutuklama daha

Malatya'da başından silahla vurularak öldürülen Ekrem Kaya cinayeti ile ilgili 3 kişi daha tutuklandı.