Malatya

Malatya Haberleri

İspendere şifalı içmelerinde izcilik kampı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla 3 günlük İspendere İzcilik Şifa kampının startı verildi.

Fendoğlu, Medik Barajı Yazıhan sulaması projesinin yatırım planına alınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, Malatya Medik Barajı Yazıhan sulaması ve rehabilitasyonu projesinin yatırım planına alınmasını talep etti.

Başkan Gürkan, spor lisesindeki tesisleri inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol çerçevesinde okullara yapılacak olan spor tesisleri bir bir tamamlanarak hizmete açılmaya başladı.

İnce'den Danıştay'a tepki

Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, Danıştay 8. Dairesinin 2021/5662 Esas kararı doğrultusunda, Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde, 31579 sayılı Resmi Gazetede yapılan bazı değişikliklerin yürütmesinin durdurulduğunu belirterek, kararın düzeltilmemesi halinde binlerce servisçi esnafının mağdur edileceğini söyledi.

Malatya'da 41 ailenin yanında 46 koruyucu çocuk

Malatya'da 41 aile, 46 çocuğa koruyuculuk yapıyor.

İnönü Üniversitesi'ne personel alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne ağırlık sağlık görevlisi olmak üzere toplam 165 sözleşmeli personel yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacak.

Sararan kayısıda katpostallık görüntü

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80'inini karşılayan Malatya'da kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte olgunlaşan kayısı meyveleri kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Turna, Malatya'da sporcularla buluştu

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz'u temsilen Malatya'ya gelen Türkiye Karate Federasyonu Dan Kurulu Başkanı aynı zamanda jska Türkiye Başkanı Hanshi İsmet Turna, Malatya'da spor kulüplerinin açılışını yaptı ve sporcularla bir araya geldi.

Yeşilyurt'ta yeni bir yaşam alanı kuruluyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni yaşam alanıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Karakavak ile Bostanbaşı'nın birleşme noktasında ki yaklaşık 10 dönümlük alana inşa edeceğimiz yeni yaşam alanıyla birlikte bölgemizin cazibesini artıracağız' diye konuştu.

Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor

İnönü Üniversitesi Kampüs FM Eğitim Söyleşileri programına konuk olan Psikolog İsmail Reyhani, dinleyicilere madde bağımlılığının zararlarını ve bağımlılıktan kurtulma yollarını anlattı.

İnönü üniversitesi Spor Yöneticiliği bölümü akredite edildi

Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki, Spor Yöneticiliği Bölümü, Spor Bilimleri Derneği, Spor Bilimleri Eğitim Programları, Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) tarafından yapılan akreditasyon iki yıl boyunca geçerli olacak ikinci yılın ardından yapılacak ara değerlendirmenin sonuç raporuyla üç yıl daha uzatılabilecek.

Malatya TSO üyelerinin sorunları Fuat Oktay'a sunuldu

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TSO üyelerinin ilettiği sorunları ve çözüm önerilerini hazırlanan dosyayla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Bakanlara sundu.

Arapgir'e hayran kaldılar

Malatya'nın Arapgir ilçesindeki tarihi ve doğal güzellikleri gezen siyasiler, ilçeye hayran kaldı.

Kuzey Irak'ta yaralanan asker unutulmadı

Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan ve hastanede tedavisinin ardından evinde tedavisi devam eden Uzman Çavuş Yalçın Bilgili unutulmadı.

Hekimhan'da 12 saat içinde 9 deprem daha yaşadı

Malatya'nın Hekimhan ilçesi merkezli 4.5 şiddetindeki depremden sonra 12 saat içinde 9 deprem daha meydana geldi.

Uzman Çavuşun yaraladığı bekçi hastanelik oldu

Malatya'da tartıştığı uzman çavuş tarafından silah kabzasıya başından darp edilen bekçi yaralandı.

Malatya'da polis denetimleri arttırdı

Malatya'da polis ekipleri kent genelinde denetimlerini arttırdı.

Vali Şahin'e ziyaretler devam ediyor

Valiler kararnamesi ile 12 Mayıs 2022 tarihinde Batman Valiliğinden Malatya Valiliğine atanan Vali Hulusi Şahin'e ziyaretler devam ediyor.

Battalgazi'de Manuş Baba rüzgarı esecek

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından 2 Temmuz Cumartesi günü saat 20.30'da düzenlenecek olan açık hava konserinde Ünlü sanatçı Manuş Baba, Malatya Park AVM Yanı Konser alanında Battalgazililerle buluşacak.