Malatya

Malatya Haberleri

Tıbbiyelilerin mezuniyet coşkusu

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

İnönü Üniversitesi'nde 15 temmuz konferansı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle 'Toplumsal Hareketler Sosyolojisi Bağlamında 15 Temmuz Direnişi' Konferansı ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gazete manşetlerinin yer aldığı sergi düzenlendi.

Başkan Güder'den minik kalplere bayram hediyesi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı öncesi Göller Köyü'ndeki 59 çocuğa aldığı bayramlık hediyelerle yüzlerini güldürdü. Başkan Güder, 'Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onlar için ne yapsak azdır' dedi.

Atlı jandarma timlerinden piknik alanlarında denetim

Malatya'da tarihi, turistik ve halkın yoğun olarak bulunduğu park, piknik alanları ve mesire alanlarında görev yapmaya başlayan Atlı Jandarma Timi denetimlerini sürdürdü.

Malatya'da kayısı hasadı sürüyor

Avrupa Birliği Coğrafi İşaret belgesi ile sofraların ve tezgahların vazgeçilmez ürünü olan Malatya kayısısında hasat sürüyor.

İşadamı Erdoğan'dan Bayram mesajı

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan, yayımladığı Kurban Bayramı mesajında bayramların geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağ olduğunu ifade etti.

Yeşilyurt'ta 38 noktada kurban satış ve kesim yapılabilecek

Kurban Bayramı'nın Yeşilyurt'ta huzurlu, mutlu ve güzel bir şekilde idrak edilmesi için gereken tüm tedbirleri alan Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt'un 38 noktasında kurban satış ve kesim yeri belirlerken, ilçe genelinde top yekun temizlik ve çevre düzenlemeleri hız kazandı. Görevlendirilen ekipler bayram süresince ilçe genelinde mesai yapacak.

Suçüstü yakalanan 3 zehir taciri tutuklandı

Malatya'ya uyuşturucu imalatı için gelen 3 zehir taciri polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeşilyurt'ta şiddete tepki

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Meclisinin Temmuz Ayı 2.Birleşim Toplantısının açılışında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Belediye Meclisi olarak şiddetin her türlüsünü kınıyoruz' diye konuştu.

Battalgazi'de bayram öncesinde tatlıcılara denetim

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi ilçede tatlı üretimi yapan imalathaneler ve satışı yapılan işyerlerinde hijyen denetimi gerçekleştirdi.

I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapanış töreni gerçekleşti

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) iş birliği ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ve çeşitli taş heykellerin bir ay süren yapımının ardından I. Uluslararası Taş Heykel Sempozyumunun kapanış töreni gerçekleştirildi.

Çiftçilere dağıtılan tohumlar hasat ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarla Günü'nde çiftçilerle bir araya gelerek Şubat ayında dağıtılan arpa ve buğday tohumlarının hasat etkinliğine katıldı.

Malatya Barosundan Avukat Bakırtaş tepkisi

Malatya Baro Başkanı Avukat Onur Demez, 'Avukat ölümleri ya da saldırılar, mesleğimizi yaparken hangi tehditleri taşıdığımızdan ötede, toplumsal bakışı da anlatmaktadır' dedi

Malatya'da asansör kazası: 2 yaralı

Malatya'da 9 kişinin bindiği asansör 10'uncu kattan zemine çakıldı. Olayda 2 kişi yaralandı.

Diş Hekimlerinde mezuniyet heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

İşadamı Erdoğan, Üniversite Mahallesine Kültür Evi yaptıracak

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan, Battalgazi ilçesinde bulunan Üniversite mahallesini ziyaretinde Kültür Evi yapılması için destek sözü verdi.

LGS birincilerine Vali Şahin'den hediye

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenciler Vali Hulusi Şahin'i ziyaret ederek başarılarını paylaştılar.

Ev baklavasında bayram yoğunluğu

Malatya'da iki yıl önce kurulan Battalgazi Kadın Kooperatifinin üyeleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, ev yapımı baklava taleplerine yetişebilmek için yoğun mesai harcıyor.

YouTuber Ulaş Aksoy: 'Amerika'da çok başarılı Türk kadınları var'

Bir süredir Amerika'da yaşayan ve ülkeye dair merak edilenlerle ilgili hazırladığı videoları takipçilerine sunan YouTuber Ulaş Aksoy'un son paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. Amerika'da kendi ayakları üzerinde duran gastronomi bölümü mezunu Elif'in hikayesi büyük ilgi gördü.