Malatya

Malatya Haberleri

Rahman Buğra Çağıran ile 2 yıllık sözleşme imzalandı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor, sözleşmesi sona eren Rahman Buğra Çağıran ile yeniden 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Yabancı öğrenciler Battalgazi'ye hayran kaldı

Erasmus çerçevesinde gerçekleştirilen 'Trust Yourself-Take Action!' projesiyle İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye'den Malatya'ya gezi için gelen yaklaşık 40 öğrenci, Medeniyetin Kalbi Battalgazi'deki tarihi yerleri gezdi. Medeniyetlerin beşiği Battalgazi'de tarihi bir yolculuğa çıkan yabancı öğrenciler, özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası 'Arslantepe Höyüğü'ne hayran kaldı.

Milletvekili Tüfenkci'den Yeni Malatyaspor'a hayırlı olsun ziyareti

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeni Malatyaspor Kulübü'nü ziyaret ederek, göreve yeni başlayan Ahmet Yaman başkanlığındaki yönetime başarılar diledi.

Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı arttırılacak

Doğanşehir Belediyesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Gülşehir Kadın Kooperatifi ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün paydaş olduğu Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği 'Doğanşehirli Kadınlar Kuru fasulye ile Büyüyor' projesi ile Doğanşehir'de hem üretim hem de kadın istihdamı artırılacak.

Yeni Malatyaspor, sezona eksik kadroyla hazırlanıyor

Bu sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan Yeni Malatyaspor'da sezon öncesi hazırlıklar eksik kadroya rağmen devam ediyor.

Özel misafirlerden tarihi Yeşilyurt Konakları'na tam not

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon projelerinden sonra geleneksel kimliğine yeniden kavuşan Lezzet Caddesindeki Tarihi Yeşilyurt Konakları, birbirinden özel misafirlerini ağırladı. Özel misafirler, tarihi Yeşilyurt Konakları'na tam not verdi.

Kayısı Festivali, Eypio ve Serdar Ortaç konserleriyle sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25'incisi düzenlenen Malatya Uluslararası Kültür Sanat etkinlikleri ve Kayısı Festivali sanatçılar Eypio ve Serdar Ortaç konserleriyle sona erdi.

Malatya'da üretip dünyanın dört bir yanına gönderiyorlar

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğal yollarla üretilen horum dutu pekmezi yoğun ilgi görüyor. Evlerinin teras bölümünü imalathaneye çeviren üreticiler, ürettikleri pekmezleri dünyanın dört biryanına gönderiyor.

Özal'ın anısına kurulan müze sanal ortamda

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) bulunan 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın anısına kurulan müze, sanal ortamda izlenebiliyor.

Moda tasarımcılığı yeni neslin gözde mesleği

Yeliz Yasa, moda tasarımcılığının gençler arasında gözde bir meslek olduğunu söyledi. Bazı gençlerin popüler olmak amacıyla bu alana yöneldiğini de belirten modacı, 'Bu meslekte başarılı olmak için uzun vadede çok çalışmak şart' dedi.

İki aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı

Malatya'da iki aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Alt geçitte zincirleme kaza: 1 yaralı

Malatya'da alt geçitte meydana gelen 5 araçlı zincirleme kazada 1 kişi hafif şekilde yaralanırken, kaza nedeniyle Elazığ istikametinde trafik kilitlendi.

Saman yüklü kamyon devrildi: 1 ölü

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde saman yüklü kamyonun devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Atlı Cirit gösterisi büyük ilgi gördü

25'inci Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali coşkusu festival çerçevesinde yapılan etkinliklerle devam ediyor. Festivalde Yazıhan Atlı Spor Kulübü tarafından kayısı festivaline özel müsabaka yapıldı.

Malatya'da Hande Yener rüzgarı

25'inci Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali 3. günü gerçekleştirilen birçok etkinlik ve konser programlarıyla hız kesmeden devam etti.

25'inci Kayısı Festivali Fuarında Turgut Özal Üniversitesi de stant açtı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 21-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 25. Kayısı Festivali Uluslararası Kültür Sanat etkinlikleri çerçevesinde Mişmiş Park fuar alanına Malatya Turgut Özal Üniversitesi de stant açtı.

Başkan Sülük, İstanbul'dan gelen heyete hizmetlerini gösterdi

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpaşa ilçe başkanı Fatih Aydemir ve beraberindeki heyet, Malatya'nın Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ü ziyaret etti.

Çınar, yol yenileme çalışmasını inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Mehmet Cüreoğlu, Erkan Dikenli, Cavit Aslan ve Oğuz Özcan ile birlikte Zaviye ile Şeyhbayram mahalleleri arasında gerçekleşen yol düzenleme ve yenileme çalışmalarını inceledi.

Battalgazi Belediyesi'nden Bağtepe'ye köy yerleşke alanı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, vatandaşlara yeni yaşam alanları oluşturmak amacıyla Bağtepe Mahallesi'ndeki 74 dönümlük alanda 'Köy Yerleşke Alanı' oluşturuyor. Birer dönümlük parseller şeklinde oluşturulan alanların satışı ise Battalgazi Belediyesi tarafından ihale usulüne göre yapılacak.