Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da kurtlar 18 koyunu telef etti

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kurtların saldırdığı sürüdeki 18 koyun telef oldu.

İş makinesi ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Malatya'da iş makinesi ile otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Yeşilyurt'ta Voleybol Kursuna ilgi

Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen Yaz Spor Okulları çerçevesinde açılan voleybol kursu büyük ilgi görürken, kursiyerlere voleybolun temel teknikleri öğretiliyor.

Alacak verecek tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Malatya'da iki kişi arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, bacağından silahla vurulan 1 kişi yaralandı.

Malatya öykülerini yazıp ödül kazandılar

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Malatya Öyküleri Yarışması sonuçları açıklandı. Yarışma sonunda 2 tane ikinci ve 2 de üçüncü ilan edildi.

Aşırı sıcaklar yangına sebep oluyor

Malatya'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte kent genelinde çok sayıda ot ve bahçe yangını yaşandı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangınlarda birçok bahçe ve ağaç zarar gördü.

Polis futbol turnuvasında 'kadına şiddete' dikkat çekti

Malatya'da polis ekipleri 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Muharrem Zeyno anısına düzenlenen Futbol Turnuvası'nda aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla pankart açarak bilgilendirme broşürü dağıttı.

Kazalardan bıkan mahalleli yetkililerden yardım istedi

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Levent Mahallesi'nde vatandaşlar yollarının dar olması nedeniyle sık sık yaşanan kazalara karşı yetkililerden sorunlarına çözüm istediler.

Başkan Gürkan ve Vali Şahin'den Yeni Malatyaspor'a hayırlı olsun ziyareti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Vali Hulusi Şahin, geçtiğimiz günlerde yapılan kongre sonrasında göreve gelen Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Hacı Ahmet Yaman'ı ve yönetim kuruluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya'da toplu taşımada denetim

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, toplu taşıma araçlarına yönelik denetim yaptı. 399 aracın kontrol edildiği denetimlerde 27 araca işlem yapıldı.

Battalgazi Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesi sevinci

Malatya Battalgazi Belediyesi'nde görev yapan KHK'lı 811 daimi işçi statüsünde çalışanı yakından ilgilendiren, ücret ve sosyal hakları iyileştirecek 2022-2024 Toplu İş Sözleşmesi, Battalgazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı. 2 yıl 6 ay geçerli olacak olan toplu iş sözleşme ile işçiler maaşlarına yüzde 89 oranında zam alırken, diğer sosyal haklarında eklenmesi ile bu oran yüzde 100'e ulaştı.

Bıçaklı yaralama ve gaspa 3 tutuklama

Malatya'da bir şahsı bıçakla yaraladıktan sonra gasp eden 3 kişi tutuklandı.

Engelli vatandaşın çağrısına Erdoğan kayıtsız kalmadı

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan kendisinden yardım isteyen engelli vatandaşa akülü sandalye hediye etti.

Belediye personelinden örnek davranış

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde görevli Berat Eren bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti.

Erenli Mahallesinde beton yol uygulaması yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi il genelinde devam eden yol ve asfalt çalışmalarında bu sezon içerisinde başladığı silindirle sıkıştırılmış beton yol uygulamasını Erenli Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda da yaptı.

12 Üniversite Malatya Tercih Fuarında buluşacak

Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) üyesi 12 üniversite, 3 Ağustos'ta Malatya'da düzenlenecek tercih ve tanıtım fuarında yer alacak.

Bohçacı süsü ile hırsızlık yapan kadınlar tutuklandı

Malatya'da kendilerine bohçacı süsü vererek girdikleri evlerde altın ve ziynet eşyası çalan 3 kadın suçüstü yakalandı. Kadınların Ev ve üst aramalarında çok sayıda altın ile 'tektaş' yüzüğün ele geçirilirken 3 zanlı tutuklandı.

Güder'den LGS'de dereceye girenlere ödül

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında aldıkları puanlarla dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Güder, 'Geleceğin öğretmenleri, doktorları, mühendisleri, bilim insanları olacak sevgili öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum. Gençliğimizin her zaman yanındayız' dedi.

Yeşilyurt'a 227. park

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İlyas ve Bentbaşı Mahallelerinin birleşme noktasında hizmete sunulacak 227'nci parkta devam eden çalışmaları inceledi