Malatya

Malatya Haberleri

Battalgazi'deki dev proje Malatya'ya nefes olacak

Battalgazi'de startı verilen 'Kırkgöz Sahil Parkı Projesi'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dev projenin baş mimarı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Yenilikçi ve doğa dostu anlayışı ile hayata geçirdiğimiz projemiz Malatya'ya nefes olacak' dedi.

Yeni müdür Berk'ten denetimlere devam

Malatya'nın yeni İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, sağlık kuruluşlarını denetimlerini sürdürüyor.

Arguvan spor kompleksi inşaatı devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberlerindeki heyetle birlikte Arguvan ilçesinde yapımı devam eden Spor Kompleksi inşaatında incelemelerde bulundu.

MTSO'dan Yeni Malatyaspor yönetimine ziyaret

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve yönetimi, geçtiğimiz aylarda göreve gelen Spor Toto 1.lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya'da kumar baskını

Malatya'da polis tarafından kumar oynatıldığı tespit edilen 3 adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda kumar oynadıkları belirlenen 34 şahsa 61 bin 850 TL para cezası uygulandı.

Çakır'dan Beylerderesi Şehir Parkına tam not

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine Beylerderesi Şehir Parkının bulunduğu alanı ziyaret ederek, Seyir Terası başta olmak üzere Millet Bahçesi, Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesi, sosyal yaşam alanları ve spor tesislerini inceledi.

Doğu Anadolu Bölgesinde ilk

Malatya sanayisinin daha da gelişmesi için 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapımı devam eden ve Doğu Anadolu Bölgesindeki ilk İŞGEM Model Fabrika inşaatı hızla yükseliyor.

LGS'de Malatya'da yüzde 92,78 oranında yerleştirme

Malatya'da, Liselere Geçiş Sisteminde (LGS), yüzde 92,78 oranında yerleştirme yapıldı. Öğrencilerin yüzde 18,44'ü merkezi sınavla öğrenci alan eğitim kurumlarına yerleştirildi.

Yazıhan ovasında bereket artıyor

Malatya'da Boztepe Recai Kutan Barajı ile suya kavuşan Yazıhan ovasında bereket artıyor. Toprağın suya kavuştuğu bölgede tarımsal üretim her geçen gün artarken, binlerce dekarlık alanda yetiştirilen karpuz ve kavun tarlalarında ise hasat sürüyor.

Kaynarca Spor Kompleksi ihtiyacı karşılayacak

Malatya'da inşaatı devam eden Kaynarca Spor Kompleksi bölgenin ihtiyacını karşılayacak.

Gürkan: 'Arslantepe Höyüğü Türkiye ve dünya için önemli bir kazanım'

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün Türkiye'nin 19. Kültür Mirası olarak 26 Temmuz 2021 tarihinde UNESCO Kültür Mirası Asıl Listesine alınışının 1. yıldönümü nedeniyle bir program düzenlendi.

İki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'da iki otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı.

Battalgazi'deki göz kamaştıran ulaşım yatırımları sürüyor

Hayata geçirdiği 325 milyonluk göz kamaştıran ulaşım yatırımı ile Battalgazi'de büyük takdir toplayan Battalgazi Belediyesi, son olarak Göztepe ve Tandoğan Mahallesi'ndeki 10 sokağa toplam 3 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

Malatya'da, bölgenin ilk model fabrikasında sona doğru

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar'ın katılımıyla Model Fabrika toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Malatya TSO olarak Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk Model Fabrikasını kısa sürede sanayicimizin hizmetine sunacağız' dedi.

Barguzu'da istişare toplantısı düzenlendi

AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı ile AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ev sahipliğinde Bostanbaşı'na bağlı Barguzu'da gerçekleşen istişare toplantısında mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinlediler.

Arslantepe'nin UNESCO'ya alınmasının 1'nci yıl dönümü

Malatya Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının üzerinden bir yıl geçti. Arslantepe'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmasının 1'nci yıl dönümü, sosyal medyada kutlama ve tebrik mesajları yağdı.

Malatya'da 45 yıldır demire şekil veriyor

Malatya'da yaşayan 55 yaşındaki Aydın Bayyiğit, Bakırcılar Çarşısı'nda bulunan atölyesinde yaklaşık yarım asırdır bin 340 derecede erittiği demire şekil vererek ekmeğini kazanıyor.

Parkta alkol uyarısı yaptı, bıçaklandı

Malatya'da bir parkta alkol alan gençleri uyaran şahıs 18 yaşında bir gencin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

Malatya'da otomobil bahçe korkuluklarına çarptı: 3 yaralı

Malatya'da sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybettiği otomobil bahçe korkuluklarına çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı.