Malatya

Malatya Haberleri

Böğürtlenden sevindiren verim

Malatya'da örnek olarak kurulan böğürtlen bahçesinden yüksek verim alındı.

Malatya'da yetiştirilen Arap tayları Bursa'da satılacak

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 11 baş safkan Arap koşu tayı Bursa'da satılacak.

Kuru kayısı ihracatında hedef 500 milyon dolar

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, 'Malatya kararlı, üreticisi, tüccarıyla, ihracatçısıyla, kamusuyla beraber el ele verip birlikte bu yıl ihracatta 500 milyon dolar hedefini mutlaka yakalayacağız' dedi

İnönü Üniversitesi, kafeteryayı kiraya verecek

Malatya İnönü Üniversitesi, kantin kafeterya yerini, açık teklif usulü ihaleyle kiraya verecek.

Malatya'da üç aracın karıştığı kazada 6 kişi yaralandı

Malatya'da üç aracın karıştığı trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Boğazına madeni para kaçan öğrencinin imdadına okul müdürü yetişti

Malatya'da eğitim gördüğü kursta boğazına madeni para kaçan öğrencinin imdadına okul müdürü yetişti.

Güder'den İl Sağlık Müdürü Berk'e hayırlı olsun ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

İş yeri önünde oturan husumetlisini defalarca bıçakladı

Malatya'da iş yerinin önünde otururken, husumetlisinin bıçaklı saldırısına uğrayan şahıs yaralandı. Kameraların anbean kaydettiği olay sonrası kaçan zanlı ise olayda kullandığı suç aletiyle birlikte yakalandı.

Jandarma'dan kadına yönelik şiddete karşı bilgilendirme

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele başlatan Malatya İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği görevlileri, broşür ile bilgilendirme faaliyetlerine ağırlık verdi.

Bağtepe grubuna bağlı 36 bölgede asfalt çalışmalarına başlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yapımı tamamlanan Doğu Kolektörü çalışması, ardından da içme suyu isale hattı işlemlerinin tamamlanmasından sonra bölgede asfaltlama çalışmaları başladı.

MTB Başkanı Özcan, çilek üreticilerini ödüllendirdi

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, çilek festivalinde dereceye giren üreticileri ödüllendirdi.

Uçuruma yuvarlanan kamyon alev aldı: 1 yaralı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada alev alan aracın sürücüsü yaralandı.

Tekstil Kent Sanayi Sitesi inşaatında sona doğru

Pütürge ilçesine bağlı Pazarcık Mahallesinde yapımı tamamlandığında 500 kişiye istihdam sağlayacak olan Tekstil Kent Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Pütürgeli iş adamlarının yoğun talep gösterdiği ve 2 ay sonra yapımı tamamlanacak olan tekstil kent sanayi sitesi 4 bölümden oluşuyor ve her bölümünde 125 kişi istihdam edilecek.

FKA bölge planı hazırlık süreci devam ediyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), 2024-2028 dönemini çerçeveleyen Bölge Planı hazırlık sürecine devam ediyor.

Yeşilyurt'ta sanayi alanlarının yollarını konforlu hale getiriliyor

Çarmuzu mahallesini modern ve konforlu yollarla buluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, planlamaya aldıkları iki kilometrelik yolu baştan aşağıya yenilerek bölgenin ulaşım sorununa kökten bir çözüm getireceklerini söyledi.

Kayısıdan pizza yaptı

Reçelden, çikolataya, dönerden kebaba kadar bir çok ürünü yapılan Malatya kayısısı bu seferde pizza oldu.

Rektör Kızılay'dan öğrencilere davet

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemleri 27 Temmuz Çarşamba günü başladı. Üniversite adayları, 5 Ağustos'a kadar yaklaşık iki hafta sürecek YKS tercihlerini, http://ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden yapacak.

Sülük, mahallelilerle bir araya geldi

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Ulutaş, Korucak, Şükan, Taştepe ve Yeşildere mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP'li Ağbaba: 'Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin en alttaki üyesinden en üstteki üyesine kadar hepsinin uzlaştığı Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.