Malatya

Malatya Haberleri

Kozluca mahallesi toz ve topraktan kurtuluyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Akçadağ İlçesi Kozluca Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundular.

Yeşilyurtlu kadınlar, sanatsal eserler üretiyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezinde yıl boyunca devam eden takı tasarım kursuna büyük ilgi gösteren ev hanımları, bir yandan meslek sahibi olurken diğer taraftan ürettikleri el emeği göz nuru eserlerin satışını yaparak ev bütçelerine katkı sunuyorlar.

Malatya TSO'dan geleneksel aşure günü etkinliği

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Aşure Günü'nde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Tüfenkci: 'Kendi helikopterini ve kendi uçağını yapan bir ülke konumuna geleceğiz'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bir ziyarette, 'Kendi helikopterini ve kendi uçağını yapan bir ülke konumuna geleceğiz' dedi.

Başkan Güder, el emeği göz nuru eserleri inceledi

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, unutulmaya yüz tutmuş seramik sanatını gelecek nesillere aktarmak amacıyla Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Seramik Atölyesini, kursiyerlerin hazırladıkları eserleri inceledi.

Malatyalı muhtarlardan Bölge Müdürüne hayırlı olsun ziyareti

Geçtiğimiz aylarda görenine yeni atanan DSİ 9. Bölge Müdürü Kenan Akyürek, Malatyalı muhtarları kabulünde yaptığı konuşmada, amaçlarının toprakları suya kavuşturmak olduğunu belirterek, 'Mümkün olduğunca toprağımızı tarıma kazandırmalıyız' dedi.

Malatya'da temel eğitimde okul sayısı arttırılacak

Malatya'da temel eğitimde okul sayısının arttırılması için çaba gösteriliyor.

Eğitimciler kupayı kaptı

Malatya'da düzenlenen kurumlararası voleybol turnuvasında eğitimciler kupayı kaptı.

Kale Kaymakamı Aksoy yeni görevine başladı

Malatya'nın Kale ilçesine atanan Kaymakam Adayı Mustafa Aksoy, Kale'de görevine başladı

Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı cezaları iptal etti.

Malatyalı hafızlar iddialı

Malatya'nın Darende ilçesinden Gaziantep'te yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazanan iki öğrenci, bölge yarışmasında iddialı olduklarını söyledi.

Fendoğlu: '2023 tarihi bir eşik olacaktır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalle ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, '2023 tarihi bir eşik olacaktır' dedi.

MTÜ'de bal hasadı tamamlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Arıcılık ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan kolonilerde yeni dönem bal hasadı tamamlandı. Koloni başına yaklaşık 13 kilogram civarında saf balın elde edildiği hasatta verimin yüksek olduğu belirtildi.

Malatya'da eğitime destek

Bilkent Üniversitesi tarafından yapılmakta olan ve bünyesinde Avrupa standartlarında anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve spor salonları ile lojmanların bulunduğu Eğitim Kampüsünün temeli Malatya'da düzenlenen bir törenle atıldı.

Yeşilyurt'ta çocuklara robotik kodlama öğretiliyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri çerçevesinde Kiltepe mahallesinde hizmete sunduğu Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan Robotik Kodlama Kursuna katılan çocuklara blok ve metin tabanlı kodlama eğitimleri veriliyor. Kurs sayesinde yeni nesil yazılımcıların yetişmesine de imkan sağlanıyor.

Battalgazi'deki prestij sokaktan esnaf ta müşteri de memnun

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından 'Sokak Sağlıklaştırması' çerçevesinde Şire Pazarı'nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla yapılan Prestij Sokak Projesi'nde yapılan çalışmalardan esnaflar da müşteriler de memnun olduklarını ifade ettiler.

Malatya'da Şarkıcı Gülşen'e sert tepki

Şarkıcı Gülşen'in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya bir tepki de Malatya'dan geldi.

Yaz Kuran Kurslarını başarıyla bitiren öğrencilere ödül

Genç MÜSİAD ve MTTB Malatya şubesince gerçekleştirilen 'Bu Yaz Camideyim' kursu sona erdi. Kuran kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Eğitim materyalleri Malatya'da okullara ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Anaokulu ve Ana sınıfları için hazırlanan eğitim materyalleri Malatya'da okullara ulaştı.