Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da yeni adli yıl açılışı töreni düzenlendi

Malatya'da 2022-2023 adli yılının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Reşat Erdoğan, mahalle buluşmalarına devam ediyor

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Reşat Erdoğan, mahalle gezilerini aralıksız sürdürüyor. Mahalle sakinlerinin daveti üzerine Malatya Yeşiltepe semtinde bulunan Fatih ve Yeşilkaynak mahallelerini ziyaret eden Reşat Erdoğan mahallelilerle bir süre sohbet etti.

Yeşilyurt Cevatpaşa'da alternatif yollar açılıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, alternatif yol açılması çalışmalarını inceleyip, 'İlçemizin yeni gelişen bölgelerinden olup araç ve yaya trafiğinin her geçen gün yoğunlaştığı Cevatpaşa mahallemizin ulaşım ağını, yeni açtığımız alternatif yol güzergahlarıyla birlikte konforlu hale getiriyoruz' dedi. Yeşilyurt Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun bir trafik akışının olduğu Malatya Şehirlerarası Otobüs Terminalinin de (MAŞTİ) içinde bulunduğu, son yıllarda gerek konutlaşma gerekse de yeni açılan işyerleriyle birlikte cazibesi artan Cevatpaşa mahallesinde alternatif yol güzergahları oluşturup, araç ve yaya trafiğini akıcı hale getiriyor.

Rising Global'den kadın istihdamı atılımı

Gölgelendirme sistemleri alanında faaliyet gösteren ve 56 ülkeye ihracat yapan Yükselen Tente ve iştiraki Rising Global kadın istihdamını arttırıyor. Rising Global'in Yönetim Kurulu Başkanı Yeliz Yüksel, 'Kadınların en az erkekler kadar başarılı ve hatta bazı durumlarda daha üstün yetenekleri olduğuna inanıyoruz. Şirket olarak kadın istihdamı kırmızı çizgimiz' dedi.

Eski muhtar traktör kazasında öldü

Malatya'nın Darende ilçesinde eski muhtar Mustafa Kaya, traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Malatya'da yurt kapasitesi 4 kat arttı

Malatya'da Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu kapasitesi son 20 yılda 4 kat arttı.

Malatya'da ''bulgur'' telaşı

Malatya'da Ağustos ayı ortalarında başlayıp Eylül ayı sonuna kadar devam eden kışlık bulgur kaynatma sezonun start alması ile ailelerde tatlı bir telaşta başladı.

Kaymakam Karataş Arguvan'da yeni görevine başladı

Malatya'nın Arguvan ilçesine atanan Kaymakam Adem Karataş Arguvan'da görevine başladı.

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Yeşilyurt'ta geleneksel el sanatları yaşatılıyor

Anadolu medeniyetinde özel bir konumda bulunan geleneksel halı dokuma kültürünün korunması ve geleceğe taşınmasına büyük bir önem verdiği bildirilen Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Mahmut Çalık-Ahmet Çalık Tekstil Müzesinde açılan Halı Dokuma Kursuna katılan girişimci kadınlar tarafından yapılan 'el emeği göz nuru' halı dokumaları büyük rağbet görüyor.

Pütürge Kaymakamı Özen göreve başladı

Malatya'nın Pütürge ilçesi Kaymakamlığına atanan Özgü Özen ilçeye gelerek göreve başladı.

Beylerderesi, Batı Kolektörü ile atıklardan kurtulacak

Beylerderesi mevkiinde devam eden Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Şehrimizin 80 yıllık rüyasını gerçekleştirmek üzereyiz. Beylerderesi, Batı Kolektörü ile atıklardan kurtulacak. Hiç kimse burayı yapmaya teşebbüs etme cesaretini bile gösterememiş. Biz gelir gelmez çalışmalara başladık. Hizmet cesaret işidir' dedi.

Okullara temizlik görevlisi için kura

Malatya'da okullarda çalıştırılacak temizlik personellerini belirlemek için kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin kamera kaydı da alındı.

Tüfenkci: ''Terörle mücadelemizi sürdüreceğiz''

Malatya'da ziyaretlerini sürdüren AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, millet ittifakının kurduğu altılı masaya gönderme yaparak, 'Birileri masalar kurup bu masalar üzerinden hesaplar ve oyunlar yapabiliyor. Biz bütün bu oyunlara rağmen bir yandan terörle olan mücadelemizi devam ettireceğiz'' dedi.

Malatya'da su kesintileri yaşanacak

Malatya'da 15 mahallede 1 Eylül 2022 Perşembe günü 12 saat süreyle içme suyu kesintisi uygulanacak.

Başkan Güder, gençlere yapılan yatırımları anlattı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kollarının düzenlemiş olduğu 'Çay Bizden, Sohbet Sizden' gençlik buluşmalarına katıldı. Samimi ortamda gerçekleşen çay sohbetinde Başkan Güder, gençlerin sorularına cevap vererek, ilçede yapılan gençlik yatırımlarını anlattı.

Malatya'da özel çocuklara özel ilgi

Malatya'da, uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için özel gereksinimli bireylere yönelik 4 modülden oluşan spor programları uygulanıyor.

Malatya'da mesai dışında da ''diş'' hizmeti verilecek

Malatya Şehit Mehmet Kılınç Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi mesai dışı da hizmet vermeye başlayacak. Özellikle randevu alma konusunda sıkıntı yaşanan Malatya Diş Hastanesi, 5 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren, hafta içi her gün saat 17:00-20:00 arası 20 diş hekimin katılımıyla mesai dışı poliklinik hizmeti verecek.

32 yıllık arıcından sahte bal uyarısı

Malatya'da 32 yıldır arı yetiştiriciliği yapan Celal Adıgüzelman, vatandaşları sahte bal konusunda uyararak sosyal medya üzerinde satışı yapılan ürünlere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.