Malatya

Malatya Haberleri

Battalgazi'de Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

Battalgazi Belediyesi Meclisi, olağan Eylül ayı toplantısının birinci birleşimi tamamlandı. Toplantıda 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Malatya'da servis ücretlerine düzenleme

Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Büyükşehir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar ile yeni eğitim ve öğretim yılında okul servis ücretlerinde düzenlemeye gittiklerini söyledi.

Başkan Sülük'ten Gürkan'a hizmet teşekkürü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Pütürge Belediyesini ziyaret ederek vatandaşlarla istişarelerde bulundu.

Sanayi devleri pandemide yetersiz kaldı

Malatya Ticaret Borsası'nda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından ' Tarımsal Üretimde Dijitalleşme ve Kaynak Verimliliği Eğitim Semineri' düzenlendi.

Malatya'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya Emniyeti tarafından kentte gerçekleştirilen operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 2 şüpheli ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yaz spor okulundaki öğrenciler eğitimlerini tamamladı

Yeşilyurt Belediyesinin gençlerin yaz tatillerini en verimli şekilde geçirmelerini sağlamak, sportif yeteneklerini gün yüzüne çıkarmak ve toplumsal iletişimlerini geliştirmek amacıyla düzenlediği Yaz Spor Okullarındaki 13 farklı branştaki eğitimlere katılan 4 bin sporcuya düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı.

Binlerce yıllık bağlama türü 'cura' unutulmaya yüz tuttu

Malatya'da bağlama tutkunu amca yeğen, Türk kültür tarihinde binlerce yıllık bir geçmişe sahip bağlamanın bir türü olan cura sazının üretimini yapıyor.

Öğretmen çiftin düğün sevinci acıya dönüştü

Malatya'da düğün hazırlığı yapan öğretmen çiftçin en güzel günleri acıya dönüştü. Düğünlerine bir gün kala genç çifttin kınasına katılan davetlileri taşıyan minibüsün kamyonetle çarpıştığı feci kazada aralarında damadın annesinin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.

Malatya'da feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı

Malatya'da kontrolden çıkan otomobil üst geçidin ayağına çarparak takla attı. Feci kaza anne-oğul hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

Malatya'dan Milli Mücadele Kampına 164 genç uğurlandı

Malatya'dan Çanakkale Milli Mücadele Kampına 164 genç uğurlandı.

Malatya'da 'Erişilebilirlik Belgesi ve Bayrağı''

Aile Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme komisyonu tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' almaya hak kazanan Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürlüğüne 'Erişilebilirlik Belgesi ve Bayrağı'' takdim edildi.

TEKNOFEST 'te yangın söndürme bombasına ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi 5 proje ile katıldığı TEKNOFEST'te en fazla Yangın Söndürme Bombası ilgi görüyor.

3 ilde 4 hırsızlık yapan şahıs Malatya'da yakalandı

Malatya'da yakalanan hırsızın, 3 ilde daha 4 hırsızlık olayını da gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Battalgazi'de yaz akşamları devam ediyor

Malatya Battalgazi Belediyesi'nin yaz akşamlarında ilçe halkının keyifli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla düzenlediği 'Battalgazi'de Yaz Akşamları' programı Göztepe Mahallesi'nde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin katıldığı, renkli anların yaşandığı programda mahalle sakinleri unutulmaz bir akşam yaşadı.

Düğün sevinci kabusu dönüştü: 7 ölü, 9 yaralı

Sivas'ın Kangal ilçesinde minibüsle kamyonun karıştığı kazada 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden 6 kişi memleketleri Malatya'da defnedildi.

Gürkan: 'Malatya'nın her noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz'

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte altyapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlandığı Gündüzbey Mahallesini ziyaret ederek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Kayısı üreticileri fiyat istikrarı istiyor

Malatya'da kayısı üreticileri, ürünün şu anda gerektiği kadar para etmediğini, fiyat istikrarı sağlanana kadar ürünü mümkün olduğu kadar saklamasını öneriyor.

Başkan Sadıkoğlu: 'İşletmelerimiz içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, sanayi ve ticari işletmelerde elektrik ve doğalgaz tarifelerine yapılan yüzde 50 zammın işletmeleri içinden çıkılmaz bir maliyet artışıyla karşı karşıya bırakacağını söyledi.

Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü

Spor Toto 1. Lig'in 4. haftasında Yeni Malatyaspor, sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçının hazırlıklarını sürdürdü.