Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Sadıkoğlu talep etti, cezalar silindi

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun zirai ilaç satışı yapan firmalara kesilen cezaların iptali için yaptığı girişim sonuç verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı cezaları iptal etti.

Malatyalı hafızlar iddialı

Malatya'nın Darende ilçesinden Gaziantep'te yapılacak bölge yarışmasına katılmaya hak kazanan iki öğrenci, bölge yarışmasında iddialı olduklarını söyledi.

Fendoğlu: '2023 tarihi bir eşik olacaktır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalle ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, '2023 tarihi bir eşik olacaktır' dedi.

MTÜ'de bal hasadı tamamlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Arıcılık ve Arı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan kolonilerde yeni dönem bal hasadı tamamlandı. Koloni başına yaklaşık 13 kilogram civarında saf balın elde edildiği hasatta verimin yüksek olduğu belirtildi.

Malatya'da eğitime destek

Bilkent Üniversitesi tarafından yapılmakta olan ve bünyesinde Avrupa standartlarında anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve spor salonları ile lojmanların bulunduğu Eğitim Kampüsünün temeli Malatya'da düzenlenen bir törenle atıldı.

Yeşilyurt'ta çocuklara robotik kodlama öğretiliyor

Malatya Yeşilyurt Belediyesinin eğitim hizmetleri çerçevesinde Kiltepe mahallesinde hizmete sunduğu Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde açılan Robotik Kodlama Kursuna katılan çocuklara blok ve metin tabanlı kodlama eğitimleri veriliyor. Kurs sayesinde yeni nesil yazılımcıların yetişmesine de imkan sağlanıyor.

Battalgazi'deki prestij sokaktan esnaf ta müşteri de memnun

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından 'Sokak Sağlıklaştırması' çerçevesinde Şire Pazarı'nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla yapılan Prestij Sokak Projesi'nde yapılan çalışmalardan esnaflar da müşteriler de memnun olduklarını ifade ettiler.

Malatya'da Şarkıcı Gülşen'e sert tepki

Şarkıcı Gülşen'in, bir konseri sırasında sahneden İmam Hatipli Lisesi mezunlarını hedef alarak yaptığı konuşmaya bir tepki de Malatya'dan geldi.

Yaz Kuran Kurslarını başarıyla bitiren öğrencilere ödül

Genç MÜSİAD ve MTTB Malatya şubesince gerçekleştirilen 'Bu Yaz Camideyim' kursu sona erdi. Kuran kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Eğitim materyalleri Malatya'da okullara ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Anaokulu ve Ana sınıfları için hazırlanan eğitim materyalleri Malatya'da okullara ulaştı.

YKS'de dereceye girenler ödüllendirildi

Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) yüksek başarı göstererek Türkiye'de ilk bine girmeye hak kazanan öğrencileri ödüllendirmek üzere Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi'nde tören düzenlendi.

Tüfenkci: 'Masalar kurup masaların altına saklanmaya çalışanlar var'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, mahalle ziyaretinde yaptığı konuşmada ülkenin birliği ve bekasını bozmak isteyenlerin olduğunu belirterek, ziyarette yaptığı konuşmada, 'Vatandaşlarımızın daha refah içerisinde yaşasın istiyoruz' dedi.

Fotoğraf yoluyla kültürel değerler tanıtılıyor

Kültürel Değerlerin Fotoğraf Yoluyla Aktarılması Projesi çerçevesinde, Malatya'dan sonra Konya Beyşehir'de fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisi ile Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'nin tarihi ve kültürel değerleri fotoğraf yoluyla tanıtılıyor.

TSYD Malatya Şubesi için onay

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)kongresinde Malatya Şubesi kurulması için genel kurul oybirliğiyle karar aldı.

Ambulansla otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Malatya'da ambulans ile otomobilin karıştığı trafik kazasıda 1 kişi yaralandı.

Yeni gelinin batıl inancı 500 yıllık meşe ağacını yaktı

Malatya'nın Arapgir ilçesinde 'dilek tutmak' amacıyla yaktığı mumu 500 yıllık meşe ağacına bırakan yeni gelin asırlık ağacı yaktı. Mahalle sakinlerinin dört dal adını verdikleri bir bölümü yanarak tahrip olan ağaç için koruma talep ediliyor.

Fendoğlu, 'Önce ülkemiz ve milletimiz, sonra partimiz diyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalleri ziyaretinde yaptığı açıklamada,'Önce ülkemiz ve milletimiz, sonra partimiz diyoruz' dedi. Fendoğlu, MHP olarak seçimden sonra şimdiye kadar 420 kırsal mahalleyi tek tek ziyaret ettiklerini, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesinin kalan kırsalh mahallelerini de tek tek ziyaret etmeye başladıklarını bildirdi.

Malatya'da zehir tacirlerine darbe

Malatya'da polis tarafından düzenlenen 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlıların 9'u tutuklandı.

Yeşilyurt akşamları sokak konserine büyük ilgi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi işbirliğiyle Cafana mahallesinde düzenlenen Yeşilyurt Akşamları Sokak Konserine büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri gönüllerince eğlenip güzel bir akşam yaşadılar.