Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Kulp'ta yılın ilk karı yağdı

Diyarbakır?ın Kulp ilçesinde günlerdir beklenen kar yağışı başladı. İlçenin yüksek kesimlerinde dün sabah saatlerinde başlayan yağmur kara dönüştü.

Yanan otomobili su kovalarıyla söndürmeye çalıştılar

Diyarbakır?da park halindeki otomobil yandı. Vatandaşlar su kovalarıyla yangını söndürmeye çalıştı.

HDP önünde evlat nöbeti devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da esnaf ve vatandaş yasadışı ziynet eşyalarına karşı bilgilendiriliyor

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) işbirliğince şehirde yasadışı değerli eşyaların alış-satışına karşı esnafı bilgilendiriyor.

Diyarbakır kırsalı beyaza örtüyle kaplandı

Diyarbakır kırsalında etkili olan kar yağışı her yeri beyaz örtüyle kapladı.

Bağımsız Ülkücüler Derneğinden evlat nöbetine destek

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürerken, ailelerin direnişine bir destek de Bağımsız Ülkücüler Derneğinden geldi.

Silvan beyaza büründü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin dağlık mahalleleri, yılın ilk karıyla beyaz gelinliklerini giydi.

Evlat direnişi bin 244 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Amatör spor kulüplerine 2 milyon 245 bin TL destek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'Amatör Spora Dev Destek' sloganıyla şehirde 14 farklı sportif branşta faaliyet yürüten 107 spor kulübüne 2 milyon 245 bin lira nakdi yardımda bulundu.

Dev fabrika için çalışmalar başladı, 200 kişiye ekmek kapısı olacak

Diyarbakır'da 38 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, şehirde 7 katlı bir fabrikayı daha hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 200 kişiye ekmek kapısı olacak olan fabrika bölgenin fiyat politikasının artmasını da engelleyecek.

Bebekleri olmaz dendi, PRP ile kendiliğinden gebe kaldı

Diyarbakır'da yaşayan Zeynep ve Fırat Güzey çifti doğal yoldan bebek sahibi olamayınca birçok merkeze başvurdu. Tüp bebek dahi çocuk sahibi olamayacağı söylenen çift, PRP tedavisiyle mutluluğa kavuştu.

Diyarbakır'ın Hani ilçesine doğalgaz çekildi, vatandaş rahatlığa kavuştu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde altyapı çalışmalarının ardından bölgeye geçici süreliğine taşımalı doğalgaz verilmeye başladı. İlçe sakinlerinin doğalgazın bölgeye gelmesiyle yaşadığı mutluluk gözlerine yansıdı.

Diyarbakır'da meydana gelen iki farklı kazada 2 kişi yaralandı

Diyarbakır'da meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi yaralandı.

Otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla atan otomobil hurdaya dönerken, otomobilde bulunan 1 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da okuma yazma öğrenen kadınlar kep attı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su'nun eşi Zeliha Su, Lalebey Konağı Kadın Kültür Merkezinde Okuma Yazma Kursunu tamamlayan kadınların kep atma törenine katıldı.

Diyarbakır annelerine 354'üncü aile katıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bin 243 gündür oturma eyleminde anne ve babalara 354'üncü aile dahil oldu.

Dicle Nehri üzerindeki şebekelerde bakım-onarım çalışması başlatıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, şehirdeki bulvar, cadde ve sokaklarda bulunan muayene bacası, yağmursuyu ızgarası ve kanalizasyon hattı kanallarında temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kitap kafelere sömestr tatilinde yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Millet kıraathanesi ve kitap kafeler okulların sömestr tatiline girmesiyle öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.