Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Hasta ve hasta yakınlarına beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 8 katlı hasta ve hasta yakınları misafirhanesi, 2022 yılında 59 bin 708 hasta ve yakınını beş yıldızlı otel konforunda ücretsiz konuk etti.

Diyarbakır'da torbacılara şafak baskını: 24 tutuklu

Diyarbakır'da torbacılara yönelik şafak operasyonunda 24 kişi tutuklandı.

Yoğunluk olmasın diye gece kampanya başlattı, hayatının şokunu yaşadı

Diyarbakır'da çeyizlik ürünleri satan bir mağazanın yeni yıl için düzenlediği kampanya izdihama neden oldu. İşletmeci yoğunluk yaşanmasın diye gece kampanyayı başlattı, karşılaştığı manzarayla şoke oldu.

Diyarbakır'da inşaat müteahhitleri bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır İnşaat Müteahhitleri Derneği (DİMDER) işbirliğiyle inşaat müteahhitleri istişare toplantısı düzenlendi.

Kayapınar'da akademi ve bilgievlerindeki 4 bin öğrenciye sandviç ikram edildi

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, bilgievleri ve eğitim akademilerinde öğrenim gören ve kütüphaneye ders çalışmaya giden 4 bin öğrenciye sandviç ikramında bulundu.

Öğrenciler karne heyecanını belediye başkanıyla yaşadı

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Üçköylüoğlu ile birlikte 2022-2023 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Yenişehir ilçesindeki okulları ziyaret ederek, karne sevinci yaşayan öğrencilerin sevincine ortak oldu.

'Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz' projesi Sur'da hayat buldu

Diyarbakır'da Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi Sur'da hayat buldu.

Kalp krizi geçiren hasta, ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde kalp krizi geçiren Yasin Güneş (71), tedavi için ambulans helikopterle kent merkezindeki hastaneye nakledildi.

Surların dirilişinde 3 burç daha faaliyete girdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Surlar'da Diriliş' mottosuyla sürdürdüğü çalışmalarda Dağkapı 1, 2 ve 5 nolu burçları restorasyonunu tamamladı. Vali Ali İhsan Su, incelemelerde bulundu.

Ailelerin HDP önündeki kararlı duruşu bin 236 gündür devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor.

Diyarbakır'da kayıp ve kaçak sular teknolojik takipte

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, akustik dinleme ekiplerinin kent genelinde tespit ettiği fiziki su kaçaklarına müdahale ediyor.

Yenişehirli muhtarlar aile okulunda

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi ile Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde Aile Okulu Projesi çerçevesinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik olarak eğitim düzenlendi.

Kayapınar Belediyesi 2 bin çocuğa bot hediye etti

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, ilçeye bağlı kırsal mahallelerde eğitim gören 2 bin öğrenciye bot hediye etti.

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi: 'Suyla ilgili sıkıntımız olmayacak'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, yaptıkları planlı çalışmayla şuana kadar yağışsız geçen mevsim şartları nedeniyle kentte içme suyu sorunu yaşanmayacağını ifade etti.

UNESCO listesindeki ihtişamlı surların çalışmaları bir bir tamamlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 'Surlar'da Diriliş' mottosuyla sürdürdüğü çalışmalarda Dağkapı 1 ve 2 nolu burçları restorasyonu tamamlandı.

Diyarbakır'da evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ederken 2 ailenin eyleme dahil olmasıyla sayı 353'e yükseldi.

Yemek fabrikası bacasında biriken yağ, yangına sebep oldu

Diyarbakır'da bir yemek fabrikasının bacasında biriken yağ, duman sıkışmasına ve küçük çaplı yangın çıkmasına sebep oldu.

Dolandırıcılar az nakit peşinat ile göz boyadı geri kalanı sahte çek teklif etti

Son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarına bir yenisi daha eklendi vatandaşlara peşinat olarak bir miktar nakit veren dolandırıcılar geri kalanı copypasta yapılmış çeklerle dolandırmaya kalktı.

Sabretmeyi 'Naht' sanatıyla öğrendiler

Diyarbakır'da unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan Naht kursunda ahşap malzemeler kadınların eliyle hayat buluyor.