Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da depreme ilişkin 15 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltına alınan 39 şüpheliden, aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 15 kişi tutuklandı.

DÜ öğrencileri depremzede çocuklar için seferber oldu

Depremin olumsuz etkilerini çocukların zihninden silmek için Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde Dicle Gençlik Kulübü üyeleri moral etkinliği düzenledi.

Kulp'ta köylüler, depremzedelerin ısınması için balta salladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı kırsal Zeyrek Mahallesindeki vatandaşlar depremzedelerin ısınması için baltalarla kırdıkları 3 kamyon odunu deprem bölgesine gönderdi.

Diyarbakır'da 3 enkazda çalışmalar sürüyor

Diyarbakır'da deprem ile birlikte yıkılan 7 binadan 4'ünde arama tarama kurtarma çalışmaları tamamlanırken, 3 enkazda çalışmalar devam ediyor.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Diyarbakır'da konuştu

Depremden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'da konuşan Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 'Depremin etkin olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Daha kalıcı olarak hangi tedbirler alınmalı bu konuda da bazı adımlar atılmalı, atılacak' dedi.

Spor ve sosyal tesisleri depremzedelerin barınma alanı oldu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, arka arkaya yaşanan 7,7 ve 7,6 ölçeğindeki Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin hasar verdiği yerlerden biri olan ilçede felaketin ilk gününden itibaren kullanıma açtığı spor tesisi, millet bahçesi, kapalı semt pazarı, bağ evi ve eğitim merkezi gibi alanlarda binlerce deprem mağduru vatandaşı hem barındırıyor, hem temel ihtiyaçlarını karşılıyor.

Diyarbakır'da depreme ilişkin gözaltına alınan 53 kişiden 14'ü serbest bırakıldı

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili Yapım kusurları ve kolon kesme iddialarına ilişkin gözaltına alınan 53 şüpheliden 14'ü serbest bırakıldı.

Kayapınar İlçe Belediyesi ekipleri deprem bölgesinden 19 kişiyi canlı çıkardı

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi arama kurtarma ekipleri, deprem bölgesi Adıyaman'da çalışmalarını tamamlayarak, Diyarbakır'a döndü. Ekiplerin müdahale ettiği çalışmalarda, Adıyaman'da 1, Diyarbakır'da 18 olmak üzere 19 kişiyi sağ olarak çıkardığı belirtildi.

Çadır kentte içme suyu ve altyapı çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, AFAD koordinasyonunda 2 bin 200 çadırın kurulacağı geçici barınma alanı için içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına devam ediyor.

AFAD gönüllüsü, enkazdan çıkardığı mesai arkadaşı ve ailesiyle buluştu

AFAD gönüllüsü Mehmet Turgut Tayuzak, 9 katlı binanın enkazından çıkardığı mesai arkadaşı ve ailesi ile buluştu. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Ekmek parası için Diyarbakır'dan Kahramanmaraş'a gitti, enkazdan 8 saat sonra sağ çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan bir binanın altında kalan 23 yaşındaki çimento işçisi Selahaddin Deniz, 8 saat sonra çıkarıldığı enkazda yaşadıklarını İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Deniz, deprem esnasında binanın aşağı-yukarı doğru hareket ettiğini söyledi.

Diyarbakır depreminde 3 avukat hayatını kaybetti

Diyarbakır'da 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremde 7 bina yıkıldı. Bu binaların ikisinde 3 avukattın cansız bedeni çıkartıldı.

Yıkılan apartman sorumluları adliyede

Diyarbakır'da depremlerle ilgili yıkılan apartmandan sorumlu tutularak gözaltına alınan 29 kişi adliyeye çıkartıldı.

Diyarbakır polisi, engelli vatandaşa elleriyle yemek yedirdi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan enkaz alanında Türk polisi, elleriyle engelli vatandaşın yemeğini yedirdi.

198 saat sonra kurtarılmıştı, Diyarbakır'a helikopterle sevk edildi

Adıyaman'da 198 saat sonra enkazdan çıkartılan 18 yaşındaki Muhammet Cafer Çetin, ambulans helikopterle Diyarbakır'a getirildi. Çetin, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde getirilerek tedavi altına alındı.

Öz Sağlık-İş Sendikası'ndan yaralı depremzedelere moral desteği

Öz Sağlık-İş Sendikası, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremde yaralanarak Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen depremzedeleri ziyaret etti.

Diyarbakır'da 7 enkaz alanından 5'incisi tamamlandı

Diyarbakır'da deprem ile birlikte yıkılan 7 binadan 5'incisinde de arama, tarama ve kurtarma çalışmaları tamamlandı. 5'inci enkaz alanında moloz kaldırma işlemleri devam ediyor.

Eksim Holding'den deprem bölgelerine 400 milyon liralık yardım

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve 10 ilde büyük tahribata sebep olan depremin ardından seferber olan iş dünyasının önde gelen şirketlerinden Eksim Holding, deprem bölgesine sunduğu desteği daha da genişletti. Holding, depremde hasar gören illerde değerlendirilmek üzere ayırdığı 50 milyon TL tutarındaki fonu 200 milyon TL'ye yükseltti. Ayrıca Eksim Holding kurucularından merhum Abdullah Tivnikli'nin vakfiyesi olan 'Abdullah Tivnikli Vakfı' bünyesinde ilave ayrılan 200 milyon TL tutarındaki fon ile birlikte toplam fon tutarı 400 milyon TL'ye ulaşmış oldu.

Diyarbakır'da ev yangını söndürüldü

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 14 katlı binada çıkan yangın söndürüldü.