Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da hayatını kaybeden 414 vatandaşın hepsi defnedildi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, Toplam 912 yaralımızın ve ayrıca 414 vefat eden insanımızın bulunduğunu görüyoruz. Diyarbakır'da kimliklendirme işlemlerinin hepsi tamamlandı. Şu ana kadar kimliklendirme işlemi yapılamayan herhangi bir insanımız yoktur. Vefat eden her bir insanımız kendi yakınlarına doğru bilgi ve tespitler çerçevesinde teslim edilmiş ve hepsinin defin işlemleri tamamlanmıştır dedi.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri depremzedelerin yardımına koştu

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesine bağlı 120 personelden oluşan zabıta ekipleri, depremzedelerin yardımına koştu.

Diyarbakırlı iş adamı, araç ve depolarını depremzedelerin hizmetine açtı

Diyarbakırlı iş adamı, şirketine ait birkaç aracı ve depolarını evlerini taşımak zorunda kalan depremzedelerin hizmetine sundu.

Kocaköylüler depremzedeler için seferber oldu: Çeyrek altından, keçiye kadar gelen birçok şeyi açık artırmayla sattılar

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde KARAZ-DER, 11 ili etkileyen depremzedeler için seferber oldu. Dernek yöneticileri; çeyrek altından, keçiye, asırlık tüfekten, dolara kadar birçok şeyi açık artırmayla satarak gelen gelir ile deprem bölgesinde mağdur vatandaşlara ihtiyaç malzemesi olarak ulaştırdı.

Serin-2 Apartmanı önce çatırdadı, sonra toz dumanına gömüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da çöken Serin-2 Apartmanı'nın yıkılmadan önce çatırdama ve 'yardım edin' çığlıkları telefon kameralarına yansıdı.

Diyarbakır'da bin 110 bina için acil yıkım kararı

Diyarbakır'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarında 45 bin 149 binada denetim yapıldı.

Bağlar Belediyesi nakliyeden, yemek hizmetine kadar depremzedelerin yanında

Asrın felaketi olarak değerlendirilen depremin hemen ardından bütün imkanlarını seferber eden Bağlar Belediyesi, afetzedelere sıcak yemek ve nakliye hizmeti sundu.

Kurşun cebindeki telefona isabet edince ölümden kurtuldu

Diyarbakır'da bir teknik servise gelen müşteri, maganda kurşununun montundaki cep telefonuna isabet etmesi ile hayatının kurtulduğunu belirtti.

Depremzede çocuklar için etkinlikler sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Diyarbakır'da depremden etkilenen çocuklar, Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı koordinesinde Dicle Gençlik Kulübü üyeleri tarafından moral ve motivasyon etkinliği düzenleniyor.

Eski futbolcu Tanju Çolak'tan Diyarbakırlı depremzedelere yardım

Türkiye'de 'gol kralı' olarak tarihe geçen eski futbolcu Tanju Çolak, Diyarbakır'da depremzedelerle buluştu.

Hayaller enkaz altında kaldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 7'si deprem ile yıkılan, 1'i sonradan yıktırılan 8 binanın enkazı ayrı ayrı güvenli alanlara boşaltıldı. Binalardan geriye fotoğraf, oyuncak, kıyafet, seccade, halı, ayakkabı ve ev eşyaları kalırken, binaların enkazlarının polis kontrolü altında tutularak incelenmesi bekleniyor.

Dicle Üniversitesi rektörlük binası boşaltıldı

Kahramanmaraşlı depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesi rektörlük binası hasar tespit edilmesi nedeniyle boşaltıldı.

Çadır kentlerde 12 kişilik kuaför ekibi depremzedeler için seferber oldu

Diyarbakır'da kurulan çadır kentlerde kişisel bakım konusunda vatandaşların sorun yaşamaması için devletin tüm imkanları seferber edilerek hizmet verilmeye devam ediliyor.

Diyarbakır kendi yaralarını unuttu, depremin vurduğu diğer iller için seferber oldu

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan deprem bölgelerine sanayi, temel gıda ve manevi destek için seferberlik başlattıklarını ve şuana kadar 100'e yakın yardım tırı gönderdiklerini söyledi.

Deprem anı marketin güvenlik kamerasına böyle yansıdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da bir marketin yaklaşık 1 tonluk rafın beşik gibi sallandığı an güvenlik kamerasına yansıdı.

İHA'nın gündeme getirdiği nakliye ve kira fiyatlarına valilik sonuca bağladı

Diyarbakır'da deprem ile birlikte kira ve nakliye fiyatlarının orantısız bir şekilde artmasını gündeme getiren İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberi sonuç buldu. Valilik, konuya el atarak fiyatları belirledi.

Nakliyeciler denetime alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda nakliyecilik yapan kişi ve firmalara yönelik denetim yaptı.

Diyarbakır'da çadırlar tek noktaya toplandı

Diyarbakır'da şehrin 8 noktasına kurulan 900 geçici çadır Silvan yolu üzerinde bulunan çadır kente toplandı.

Diyarbakır'da depremde ölü sayısı 407'e çıktı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyarbakır'da yaralar hızla sarılıyor. 7 binanın enkazında başlatılan çalışmalar sona ererken, depremde 407 kişi hayatını kaybetti, 902 kişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda tüm kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları ve millet top yekün depremden etkilenen vatandaşların yaralarına merhem olmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.