Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Çocuklardan DİKO'ya gelen kumbaralar, deprem bölgesine ulaştırıldı

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde mağdur olan çocuklara, odaya gönderilen kumbaraları hediye etti.

(Düzeltme) Adalet Bakanı Bozdağ: 'Diyarbakır'da 397 kişi vefat etti'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da 397 kişinin hayatını kaybettiğini, 902 kişinin yaralandığını açıkladı. Arama kurtarma faaliyetlerinin 1 bina hariç tamamladığını vurgulayan Bakan Bozdağ, 11 il ile ilgili soruşturmada 245 şüpheliden 54'ünün tutuklandığını belirtti.

Endonezyalı ekip, Diyarbakır'da hayatını kaybeden vatandaşlarının cenazelerini aldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerle Diyarbakır'da yıkılan Diyar Galeri İş Merkezi altında kalan iki Endonezyalı vatandaşın cenazesi, Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı'na (BASARNAS) bağlı ekip tarafından alındı.

Bakan Bozdağ: 'Diyarbakır'da 397 vefat, 54 tutuklama'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da 397 kişinin hayatını kaybettiğini, 902 kişinin yaralandığını açıkladı. Bakan Bozdağ, arama kurtarma faaliyetlerinin 1 bina hariç tamamladığını da vurgulayarak 245 şüpheliden 54'ünün tutuklandığını belirtti.

Deprem için yardıma geldiğini ileri süren bir kişinin çantasında 1 kilo 940 gram uyuşturucu çıktı

Başka illerden uyuşturucu temin ederek Diyarbakır'a geldiğinde yakalanan torbacı 'Deprem için yardıma geldim' dedi, çantasında yapılan aramada 1 kilo 940 gram uyuşturucu çıktı.

Adıyaman'da soğuktan zatürre olan ve damarları tıkanan iki hasta Diyarbakır'a getirildi

Adıyaman Devlet Hastanesinde soğuktan dolayı tedavi gören zatürre hastası ve ana damarları tıkanan diğer bir hasta ambulans helikopter ile Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı.

Dicle Üniversitesi Hastanesi depremin yaralarını sarıyor

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yaralanan 169 depremzede, Dicle Üniversitesi Hastanesinde tedavi edildi.

Bağlar Belediyesinden 25 bin deprem mağduruna barınma, yemek ve sosyal destek

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesinin depremin ilk gününden itibaren oluşturduğu 100 barınma merkezinde ortalama 25 bin vatandaşa günlük sıcak yemek imkanı ve sosyal destek sağlandığı belirtildi.

Diyarbakır Dengbejevi'nin sembol ismi Mehmet Tanrıverdi ve ailesi enkazda yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da Dengbejevi'nin simgelerinden Mehmet Tanrıverdi ve ailesi, Yenişehir ilçesinde yıkılan binanın enkazında kalarak hayatını kaybetti.

Depremden etkilenen çocuklara spor ve oyun terapisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen çocuklar için sosyal ve sportif etkinlikler düzenleniyor.

Diyarbakır'da 3 noktada enkaz çalışmaları devam ediyor

Asrın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da yıkılan 1'i boş 7 yapının 3'ünde çalışmalar devam ediyor.

Fahiş fiyat, etiket ve gramaj denetimi sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, marketler ile fırınlarda fahiş fiyat, etiket ve gramaj denetimini aralıksız sürdürüyor.

Kaymakam Yılmaz, depremde hasar gören evleri inceledi

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz, ilçenin kırsal mahallerinde depremden hasar gören evlerde incelemelerde bulundu.

DTB Başkanı Yeşil 'Yüksek fiyat kabul edilemez'

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin yıkıma uğrattığı şehirlerden biri olan Diyarbakır'da halk evlerine giremezken, kimi fırsatçı ev sahiplerinin kira fiyatlarına yüzde 100 zam yapmasına Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil'den tepki geldi.

Diyarbakır'da fırsatçı ev sahiplerine tepki

Diyarbakır'da deprem sonrası fırsatçılar ev fiyatlarını tavan yaptı, depremzedelerin kimi akrabalarına kimi ise depoya taşındı. Fırsatçılara yönelik tepkiler büyürken, gayrimenkul işletmecileri kolları sıvadı, başlattıkları kampanya ile fırsatçıların evlerine kira danışmanlığı yapmayarak ilgili kurumlara şikayet etti.

Diyarbakır'da trafik kazası 1 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Depremin mağduru hayvanlar önce tedavi edildi, sonra sahiplendirildi

Diyarbakır'da göçük altından kurtarılan 2 yavru ve anne kurt köpeği barınakta tedavi altına alındı, yavruları kurtarılamadı. Hayatta kalan depremzede hayvanlar tedavileri yapıldıktan sonra sahiplendirildi.

Kayapınar Kaymakamı Karaman'dan depremzedelere moral desteği

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, ilçe merkezinde oluşturulan ve 207 bin 48 vatandaşın misafir edildiği barınma merkezlerinde depremzedelere moral desteğinde bulundu.

DİKO, iki ay boyunca kapısını depremzedelere açacak

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, Diyarbakır'daki depremzedelere kapısını açtı. Kuyumcu esnafının katkısıyla başlatılan gıda ve battaniye kampanyasında, şimdiye kadar 5 bin deprem mağduru vatandaş faydalandı.