Bingöl

Bingöl Haberleri

Milli Eğitim Müdürü Yücel, öğrencilerle bir araya geldi

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel, 100.Yıl Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu'nda hem öğrenciler ile bir araya geldi hem de okulda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bingöl'de yoğun sis etkili oldu

Bingöl'de sabah saatlerinde itibaren başlayan yoğun sis ve kırağı, tüm kentte etkili oldu.

Bingöl'de 36 şüpheliye yönelik 'Kökünü Kurutma Operasyonu'

Bingöl'de 36 şüpheliyi yönelik 'Kökünü Kurutma Operasyonu' düzenlendi. Operasyonda 74 kilo esrar, 6 bin 182 kök kenevir bitkisi, çok sayıda silah ele geçirildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı, dolandırıcılara karşı uyardı

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Uslu, telefonla veya diğer iletişim kanallarıyla kendilerini hakim veya savcı diye tanıtıp para isteyenlere itibar edilmemesi ve kolluk kuvvetleriyle iletişime geçilmesi konusunda uyardı.

Köy okullarını geri dönüşüm ve atık malzemelerle yenilediler, gönülleri fethettiler

Yüksek Ziraat Mühendisi Merve Gülistan Aydın ve gönüllü arkadaşları Bingöl'de bulunan iki köy okulunu geri dönüşüm ve atık malzemelerle yeniledi. Öğrencilerse yenilenen sınıflarını görünce gözlerine inanamadı.

Bingöl'de 24 kilo esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalındaki evde yapılan aramada 24 kilogram toz esrar ele geçirildi, 1 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bingöl polisinden 'Kadına El Kalkamaz' çalışması

Bingöl'de polis ekipleri, vatandaşları 'Kadına El Kalkamaz' çalışmasıyla bilgilendirdi ve KADES uygulamasını tanıttı.

Aralık ayı da bitti, Karlıova'da beklenen kar yağmadı

Bingöl'ün bin 940 rakımlı Karlıova ilçesinde Aralık ayı bitmesine rağmen kar yağmadı.

Köy Yaşam Merkezi, çocuklara eğitim yuvası kadınlara da gelir kapısı oldu

Bingöl'de Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen proje çerçevesinde atıl durumundaki okul, Köy Yaşam Merkezi'ne dönüştürülerek çocuklara eğitim yuvası olurken, kadınlara da gelir kapısı oldu.

Bingöl'de 250 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikası açıldı

Bingöl'ün Sancak beldesinde 250 kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının açılışında konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, 'Huzur ve güven ortamını sağladı güçlü hükümetlerimiz. Geldiğimiz noktada da işte bizim bölgemizde yatırım ortamı oluştu. Yatırımda tıpkı insan gibi ortam arıyor, tıpkı ağaç gibi, bitki gibi, çiçek gibi. Uygun ortam olmazsa yatırım olmaz' dedi.

Bingöl AFAD, öğrencilere hem hediye hem de eğitim verdi

Bingöl İl AFAD Müdürlüğü personeli, 7 okul projesi çerçevesinde Yayladere ilçesindeki bir okulda öğrencilere önce hediye ardından da farkındalık eğitimi verdi.

Bingöl'de 2022 yılında orman köylerine 3,5 milyon lira destek verildi

Bingöl Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü, 2022 yılı içerisinde ORKÖY Projeleri çerçevesinde, 9 orman köyünde ikamet eden vatandaşlara toplamda 3 milyon 500 bin lira tutarında süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık kredi desteği verildiğini söyledi.

Bingöl'de 'Matematik' seferberliği

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 30 okuldan 30 öğretmenin katılımı ile matematik çalıştayı düzenlendi. Düzenlenen çalıştayda çıkacak sonuçlar rapor hailen getirilerek Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak.

Bingöl'de İstiklal Marşının yazarı Mehmet Akif Ersoy anıldı

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mehmet Akif'i Anma Günü programı düzenlendi.

Bingöl'de 54 adet yeşil reçeteli kapsül ve metamfetamin aparatı ele geçirildi

Bingöl'de jandarma ekiplerince yol kontrol noktasındaki durdurulan bir araçta yapılan aramada, 54 adet yeşil reçeteye tabi Lyrıca marka kapsül ve 1 adet metamfetamin kalıntıları olan (bong) uyuşturucu madde içme aparatı ele geçirildi.

Bingöl'de köy okulları tiyatro ile buluşuyor

Bingöl Belediyesi, merkeze bağlı 60 köyde 4 bin öğrenciyi, doğa temalı tiyatro etkinliği ile buluşturuyor.

Başıboş köpekler bahçeye girdi, 37 tavuğu telef etti

Bingöl'de başıboş köpekler girdikleri bahçede bulunan 50 tavuktan 37'sini telef etti. Köpekler yakalanarak geçici hayvan barınağına götürüldü.

Bingöl'de 599 milyon TL sosyal yardım yapıldı

Muhtarlarla bir araya gelen Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, 'İl Müdürlüğümüz tarafından bugüne kadar sosyal yardımlar çerçevesinde 599 milyon TL ödeme yapıldı dedi.

Bingöl'de yetiştiricilere 223 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde, kent genelinde yetiştiricilere 223 adet mobil süt sağım makinesi yüzde 70 hibeyle dağıtıldı.

Toplam 2384 haber.