Bingöl

Bingöl Haberleri

BİNTSO Başkanı Çintay: 'Bingöl, genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmelidir'

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Çintay, 'İlimizin ivedilikle genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilmesi ve mücbir sebep çerçevesine alınması ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması için kamuoyu oluşturulmalıdır' dedi.

Bingöl'de depremzedeler için uyku tulumu dikiliyor

Bingöl'de meslek liseleri ve halk eğitimi merkezleri, deprem bölgesindeki vatandaşlar için uyku tulumu dikimine başladı.

Bingöl TSO'dan deprem bölgesine destek

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 15 seyyar tuvalet ve duş üniteleri deprem bölgesine gönderildi.

7 yaşındaki çocuktan duygulandıran not: 'Her şey iyi olacak, korkma kardeşim, yanınızdayız'

Bingöl'ün Genç ilçesindeki birinci sınıf öğrencisi Sema Karaköse'nin deprem bölgesine gönderdiği hediye kutusundaki not, okuyanları duygulandırdı. Karaköse hediye kutusuna, Her şey iyi olacak, korkma kardeşim, yanınızdayız notunu yazdı.

Jandarma ekipleri uyuşturucuya geçit vermiyor

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, narkotik köpeğinin tepki vermesi sonucu bir şüpheli üzerinde 220 gram esrar ele geçirildi. Şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bingöl'de Afet Planlama ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Deprem bölgelerinden Bingöl'e gelen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve afet bölgelerine gönderilen yardımların sevk ve idaresi konusunda Vali Vekili Abdullah Özübek başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı.

Bingöl Valisi Ekinci, depremzedeler için AFAD'a bir maaşını bağışladı

10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan 7.7 ve 7.6'lık 2 depremin ardından Gaziantep'in İslahiye ilçesi koordinasyon merkezinde görevlendirilen Bingöl Valisi Kadir Ekinci bir maaşını AFAD'a bağışladı.

7 yaşındaki Hiranur'dan depremzede akranlarına duygulandıran not

Depremin ardından Bingöl'ün Kiğı ilçesinde toplanan yardımların arasında bir koli içerisinde çikolata, şeker ve balon gibi çocuklar için hazırlanmış malzemeler çıktı. Kolinin içerisinden çıkan 7 yaşındaki Hiranur'un yazdığı 'Allah inşallah sizleri korusun' notu duygulandırdı.

Bingöl'de jandarma ekiplerinin topladığı yardımlar, depremzedelere gönderildi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından toplanan yardım malzemeleri, depremzedelere gönderildi.

Bingöl'deki okullarda hasar tespit çalışması başladı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından Bingöl'de bulunan okullarda hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Meslek lisesinde depremzedeler için soba üretimi yapılıyor

10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına neden olan depremin ardından, çadırlarda yaşayan vatandaşlar için Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gönüllü öğretmen ile öğrenciler soba üretimi yapıyor.

Bingöl'de depremzedeler KYK yurtlarında misafir ediliyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Bingöl'deki KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Tedavisi için taşındığı Malatya'da depremi yaşayan depremzede o anları anlattı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan ancak tedavisi için 6 ay önce Malatya'ya taşınan diyaliz hastası Vedat Akgün (43), deprem gecesi yaşadıklarını anlattı.

Bingöl SAR ekipleri, 7 kişiyi enkazdan sağ çıkardı

Depremin vurduğu Malatya'da görevlendirilen Bingöl SAR Arama ve Kurtarma ekipleri, şuana kadar enkazdan 7 kişiyi sağ bir şekilde çıkardı.

Üniversite öğrencileri, depremden etkilenen çocukları yalnız bırakmadı

Afet bölgesinden misafir edilmek üzere Bingöl'e getirilen çocukları, üniversite öğrencileri yalnız bırakmadı.

Bingöl'den deprem bölgesine 796 personel gönderildi

Bingöl Valiliği, 10 ili vuran deprem nedeniyle bölgelere 796 personel, 79 araç gönderildiğini açıkladı.

Bingöl Psiko-Sosyal Destek ekipleri deprem bölgesinde

Deprem felaketinin ardından Bingöl Psiko-Sosyal Destek ekipleri Malatya'ya gönderildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Yılmaz: 'Deprem bölgesinden Bingöl'e 40 aile getirildi'

Bingöl'de basın mensuplarıyla bir araya gelen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, 'Deprem bölgesinden Bingöl'e gelen ailelere de Bingöl'de destek veriliyor. Şu ana kadar 40 aileye 300'ü aşkın gönüllümüz destek oldu ve destek olmaya devam ediyor' dedi.

Günlük ürettikleri 5 bin ekmeği deprem bölgelerine gönderiyorlar

Bingöl'de iki fırın işletmecisi, günlük ürettikleri 5 bin ekmeği deprem bölgelerinde göndermeye başladı.

Toplam 2384 haber.