Tunceli'de, maden ocağındaki patlamada hayatını kaybedenler anısına sokak performansı sergilendi

Tunceli'de, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar anısına sokak performansı sergilendi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Tunceli’de, Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar anısına sokak performansı sergilendi.

Tunceli’de, Amasra’daki maden ocağında yaşanan patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar anısına sokak performansı gerçekleştirildi. Tiyatro grubu tarafından kentin iki farklı noktasında düzenlenen anma töreninde tek kişilik gösteri yapıldı. Gösteride oyuncu Yılmaz Canşare Topaç, madenci kıyafeti ile bir dakika boyunca durdu.

Performansının devamında Topaç, "Madenci kardeşlerimiz için buradayız. Maalesef ki grizu patlaması sonucu Amasra’da 41 madencimizi kaybettik. Hep ortak dileğimiz ve temennimiz şuydu, bunlar bir an önce son bulsun. Şairin dediği gibi, ‘Nerede bir can ölürse, nerede bir can yaralanırsa oralı olur yüreğim’, bizim de gerçekten yüreğimiz kanıyor. Onların her biri sadece bir can değil, bağlı oldukları bir aile var. Çocukları, eşleri, anneleri, babaları var. Sönen tek bir hayat değil, koca koca hayatlar sönüyor. Dilek ve temennimiz odur ki önlemler yetkililer tarafından bir an önce alınır ve bir daha bizim ülkemizde bu tarz can kayıpları meydana gelmez” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin