Tunceli'de 'Göz Görme Alanı' cihazı alındı

Tunceli Devlet Hastanesi'ne yeni 'Göz Görme Alanı' cihazı satın alındı. Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oğuzcan Eskalen, hem Glokom hastalığı hakkında bilgi verdi hem de cihazın kullanım amaçlarına değindi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Tunceli Devlet Hastanesi’ne yeni ’Göz Görme Alanı’ cihazı satın alındı. Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oğuzcan Eskalen, hem Glokom hastalığı hakkında bilgi verdi hem de cihazın kullanım amaçlarına değindi.

Tunceli İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi Başhekimliği hizmetinde kullanılmak üzere yeni ’Göz Görme Alanı’ cihazı aldı. Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Dünya Glokom Haftasında hizmet vermeye başlayan cihaza ilişkin Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Oğuzcan Eskalen, bilgilendirmelerde bulundu.

Halk arasında karasu ya da göz tansiyonu olarak bilinen Glokom hastalığının tüm dünya üzerinde önlenemeyen görme kayıplarının en sık nedenlerinden olduğunu dile getiren Dr. Eskalen, hastalıkta erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yaptı.

Hastalığın renklerin ayırt edilmesinde zorlanma, görme alanında daralma gibi şikayetler gösterdiğini ifade eden Dr. Eskalen, özellikle aile öyküsü olanlar, diyabet hastaları, damar tıkanıklığı olan kişilerin yılda en az bir kere göz kontrolünden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Glokom tanısında görme alanı testlerinden yararlandıklarını dile getiren Op. Dr. Oğuzcan Eskalen, yeni alınan cihaz hakkında da bilgilendirmelerde bulundu.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin