Yenihayat: ''Üretkenliğimiz arttırmak istedik''

Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat, A. Eynesil Belediyespor galibiyeti sonrası değerlendirmelerde bulunarak Murat Torun'u üretkenliği arttırmak için oyundan aldıklarını söyledi.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Elazığspor teknik direktörü Bülent Yenihayat, A. Eynesil Belediyespor galibiyeti sonrası değerlendirmelerde bulunarak Murat Torun’u üretkenliği arttırmak için oyundan aldıklarını söyledi.

TFF 3. Lig 2. Grubun 15. haftasında konuk ettiği Amberçay Eynesil Belediyespor’u 2-0 yenerek sezonun ilk yarısını 22 puanla 5. sırada tamamlayan 3Gen Holding Elazığspor’da teknik direktör Bülent Yenihayat açıklamalarda bulundu. 36. dakikada Murat Torun’u oyundan alarak yerine Cengizhan’ı sahaya sürmesinin gerekçesini açıklayan Yenihayat, “Murat bizim için her zaman değerlidir” dedi.

Yenihayat’ın değerlendirmeleri şöyle:

“Eynesil Belediyespor maçı özelinde, eksik ve cezalı oyuncularımız ile müsabakaya çıktık. İki bek oyuncumuz Berşan ve Hasan bugün bizlerle beraber değildi. Bizim için çok önemli oyuncular, hem kontenjan olarak bize avantaj sağlıyorlar hem de savunma oyuncusu olmalarına rağmen hücumda çok katkı sağlıyorlar. Onların yerine sol bekte Hüseyin’e, orta sahada Mehmet Ablay’a ilk kez şans verdik, ellerinden geldiğince mücadele ederek bizi mahcup etmediler. İkisine de çok teşekkür ederim. Çünkü ilk kez oynamak her zaman zor ve streslidir. İkisi de bu durumun üstesinden geldi. Maçın ilk yarısında topa tamamen sahip olsak da tempomuz biraz düşüktü. 36. dakikada taktiksel olarak Murat’ı çıkarıp Cengizhan’ı oyuna alarak üretkenliğimizi arttırmak istedik. Her futbolcu için oyunun ilk yarısında oyundan çıkmak çok zordur, bu yüzden Murat’a da bu sorumluluğu yüklemek onun için ve bizim için gerçekten zor oldu; fakat Murat Torun çok profesyonel, çalışkan ve görev ne zaman gelirse kendini her zaman hazır tutan bir futbolcudur. Bu tarz durumlarla başa çıkabilecek karakterde bir oyuncu açıkçası. Bizim için her zaman değerlidir. İlk yarının sonlarına doğru Çağrı ile bulduğumuz net bir gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Devre arasında gerekli hamleleri yaparak Burhan ve Mesut’u oyuna aldık, rakip kalemize gelemediği için tamamen hücum oyuncularını tercih ettik ve sonucunda da goller bulduk. 3. bölgedeki konsantrasyon eksikliğimizden ve devrenin son maçı olması sebebiyle sayısız net gol fırsatlarından da yararlanamadık. Hafta içi, soğuk havaya rağmen stadyuma gelerek bizlere destek olan Büyük Elazığspor taraftarına şükranlarımı iletiyorum.”

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin