Medeniyetlerin beşiği Harput beyaza büründü, kartpostallık görüntüler oluştu

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde tekrar beyaz gelinliğini giydi. Kar altına kalan tarihi yapılar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

PAYLAŞ
ABONE OL Google News ile Takip Et
Elazığ Haber - Elazığ Haber

Elazığ’da etkili olan kar yağışı nedeniyle, bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesinde tekrar beyaz gelinliğini giydi. Kar altına kalan tarihi yapılar kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Meteoroloji’nin uyarısını yaptığı kar yağışı, Elazığ genelinde kendini gösterdi. Etkili olan kar yağışıyla birlikte medeniyetler beşiği bin 200 rakımlı tarihi Harput Mahallesi beyaz gelinliğini giydi. Mahallede bulunan Urartu Krallığı tarafından yapılan Harput Kalesi, Pisa kulesinden bile fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi, türbeleri gibi bir çok tarihi yapı kar ile birlikte izlenmesi keyif veren görüntüler oluşturdu. UNESCO Dünya Geçici Miras Listesine kabul edilen ve dron ile görüntülenen Harput’ta kartpostallık görüntüler oluştu.

Kar yağını dört gözle beklediklerini beliren mahalle muhtarı Zülküf Demirpolat, “Harput beyaza büründü. Yolda kalanlar arıyor ama sevincimiz ikiye katlandı diyor. Kar su, hayat, bolluk, bereket demek. Harput 4 mevsimi ile ayrı bir güzel. Bugün her taraf bembeyaz. Elazığ Belediyesi de gereken hizmeti veriyor. Manzara süper. Özellikle gece çok kalabalıktı. Karı görmeye gelen aileler çoktu. Kar lastiği olmadan Harput’a çıkmasınlar. Çünkü mağdur oluyorlar. Kalesi, tarihi yapıları farklı bir güzel" dedi.

İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
Bu Elazığ Haberlerine Bakmadan Geçmeyin