Malatya

Malatya Haberleri

Tarımı ilk yapılan bitkiler germik ve siyez buğdayı

Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Ulaş, tarımı ilk yapılan bitkilerin germik ve siyez buğdayı, arpa, mercimek, nohut, keten ve bezelyeler olduğunu söyleyerek, 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Göbekli Tepe, Demir Köy ve Körtik Tepe'de aynı tarz yerleşmeler tespit edildi dedi.

Öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı

Malatya'da, TÜBİTAK, Teknofest, spor, müzik ve birçok alanda derece elde etmiş olan öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı.

Tütün kooperatifi kurulması için ilk adım atıldı

Yeni tütün yasasına uyum sağlanması konusunda Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde tütün üreticileri ile toplantı düzenlenip, kooperatif kurulması için ilk adım atıldı.

Malatya merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonu

Malatya merkezli İstanbul ve Kocaeli illerinde uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 21 zanlıdan 18'i tutuklandı.

Gagası ile balıkları besleyen kuğu görenleri şaşırttı

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan bir süs havuzundaki kuğunun balıkları kendi yemiyle beslemesi, görenleri şaşırttı. Kuğunun balıkları gagası ile beslediği o anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Cezaevinden izinli çıktı, husumetlisi tarafından silahla vuruldu

Malatya'da cezaevinden izinli olarak çıkan şahıs, tartıştığı husumetlisi tarafından tabanca ile ayağından vuruldu. Olay sonrası kaçan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Meme kanserine kamu spotuyla dikkat çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Kadın, Aile ve Toplum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜKATUM) işbirliğiyle Ekim ayının 'Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık Ayı' olması nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.

Yenikapı'da Yeşilyurt standı büyük ilgi gördü

'Arslantepe'den Yenikapı'ya' 4. Malatya Tanıtım Günlerine katılan Yeşilyurt Belediyesi'nin standı, kayısı çekirdeği kahvesi ve yöresel ikramların yanı sıra sıcak ve samimi ortamıyla gelen ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Malatya'daki Sivas Caddesi yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivas Caddesi'nde yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmalarına devam ediliyor.

Marius Sumudica'ya sevgi seli

Yeni Malatyaspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Marius Sumudica, kısa sürede taraftarların sevgilisi oldu.

Ombudsmanlık topluluğu üyeleri, medeniyetin kalbi Battalgazi'yi gezdi

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Ombudsmanlık Topluluğu üyeleri, Medeniyetin Kalbi Battalgazi'nin tarihi ve kültürel yerlerini gezerek, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile bir araya geldi.

Meme kanserinde erken teşhis tedavi şansını arttırıyor

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, meme kanserinde erken teşhisin başarılı bir tedavi şansı sunduğu belirtilerek, şüphe durumunda hemen sağlık kuruluşuna başvurulması istendi.

Kopya çekmek için kurdukları düzenek pes dedirtti

Malatya'da ehliyet sınavında sesli ve görüntülü düzenekle kopya çekme girişiminde bulunan 13 kişi yakalandı. Şahısların üzerinde kamera, kulaklarında 'böcek' adı verilen özel dinleme cihazı bulundu. Olayla ilgili 18'i yabancı uyruklu 24 kişi gözaltına alındı.

MGTC Başkanı Mehmet Aydın, TGF yönetiminde

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC) Başkanı Mehmet Aydın, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) Alanya'da yapılan 10. Genel Kurulunda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

Kanser hastaları hem tedavi oluyor hem de moral depoluyor

Malatya'da yaşayan Özlem Önal Erkurt, kansere yakalandıktan sonra hastalık döneminde yaşadığı psikolojik ve sosyolojik sıkıntıları diğer hastalar da yaşamasın diye hastaneye yetkililerin ve hayırseverlerin desteğiyle Şefkat Eli Uğraşı Terapi Merkezi olarak bilinen hayır çarşısını kurdu.

Malatya'da otomobil ile pikap çarpıştı: 2 yaralı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde otomobil ile pikabın karıştığı trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Malatya'da yaya güvenliği için çalışmalar sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' projesi kapsamında sürücülerde trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla yapılan çalışmalarda Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerdeki çalışmalarıyla projeye destek vermeye devam ediyor.

Orduzu Mahallesinde asfalt çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Mahallesinde yapımı tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye'de son 2 yılda, 50 yılda gerçekleşen yangınlardan daha fazla yangın çıktı

Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu, Türkiye'de son iki yılda meydana gelen orman yangınlarının son 50 yılda gerçekleşen yangınlardan daha fazla olduğunu kaydetti.