Malatya

Malatya Haberleri

Engelliler için mavi düşünce

Malatya'da gençler, engellilere yardım için mavi kapak toplama kampanyası başlattı.

Malatya'da gecenin sessizliğini silah sesleri bozdu

Malatya'da yaklaşık 8 ay önce bir kişinin silahla vurularak öldürüldüğü dernekte yine silah sesleri yükseldi.

Boşanma aşamasındaki eşini defalarca bıçaklayarak öldürdü

Malatya'da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından boş bir arazide defalarca bıçaklanan kadın, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Evden kaçan Van kedisi ağaçta mahsur kaldı, itfaiye kurtardı

Malatya'da evden kaçarak çıktığı ağaçta mahsur kalan kulağı duymayan Van kedisi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Görme engelli futbolcuların azmi göz dolduruyor

Yeşilyurt Belediyespor Görme Engelliler Futbol Takımı, 21 ile 28 Ekim günleri arasında Kayseri'de düzenlenen B1 Futbol 2.Ligin ikinci yarısını 21 puanla üçüncü sırada tamamladı.

Malatya'da yol işaretleme çalışmalarına devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla il genelindeki yollarda başlatmış olduğu yatay ve düşey işaretleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Malatya'da ev ve araç yangınları

Malatya'da ev yangını ile araç yangınlarında maddi hasar meydana geldi.

Sokak satıcılarına operasyon: 1 tutuklama

Malatya'da, torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik operasyonda, 9 bin 300 adet Sentetik Ecza hap ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi tutuklandı.

Başkan Güder: 'Aslolan devletimizin ve milletimizin bekasıdır'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Malatya Ülkü Ocakları İl Başkanlığı görevine atanan Turgay Şengönül'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette gençlerle de bir araya gelen Başkan Güder, gençlere Cumhur İttifakı'nın önemini anlattı.

Malatya'da silah ve mühimmat operasyonu: 2 gözaltı

Malatya'da jandarmanın 2 farklı adrese düzenlendiği operasyonda silah, mühimmat ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli de gözaltına alındı.

Malatya U18 Gençler Ligi çekişmeli geçiyor

Malatya U18 gençler Futbol Ligi 3.hafta maçları oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, 3. hafta maçları çekişmeli geçti.

Yeşilyurta akademisyen ve yazarlar 'Ailemiz kalemiz' panelinde buluştu

Yeşilyurt Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanlığının işbirliğiyle başlatılan 'Aileyi Korumak Fethimizdir' Projesi kapsamında düzenlenen 'Ailemiz Kalemiz' panelinde bir araya gelen akademisyenler ve yazarlar, aile kavramının korunup güçlendirilmesi konularında hazırladıkları sunumları vatandaşlarla paylaştılar.

Rektör Kızılay'dan kansere karşı 'bilinç' çağrısı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, seminerde yaptığı konuşmada, meme kanserine karşı kadınların bilinçli, sağlık ekiplerinin de bu konuda yönlendirici olması gerektiğini vurguladı.

Kernek Onur ödülleri verildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek hizmete açılan Kernek Meydanı'nın açılış töreninde 'Kernek Onur Ödülleri' ödül töreni yapıldı. Malatya'nın tarihinde önemli bir yere sahip olan Kernek Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle ödüller sahiplerine verildi.

Malatya'da genç hemşire doğalgaz borusuna asılı bulundu

Malatya'da 31 yaşındaki hemşire, kardeşi tarafından doğalgaz borusuna asılı halde bulundu. Hayatını kaybettiği belirlenen hemşirenin cenazesi adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Başkan Güder'den MTBB Alaman'a iade-i ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Milli Türk Talebe Birliği (MTBB) Malatya İl Başkanı Hamza Alaman ve yönetim kurulu üyelerine iade-i ziyarette bulunarak, öğrencilerle kısa bir söyleşi programı gerçekleştirdi.

Oyuncular ve jüri üyeleri konakları gezdi

İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen 13.Uluslararası Kısa Film Festivalinin Jüri üyeleri ve oyuncular, Yeşilyurt'un tarihsel ve kültürel hazinelerinin ön plana çıkmasını sağlayan Lezzet Caddesinde yer alan konak ve müzeleri gezdi

Babasının arşivinden çıkan 60 yıllık dergilere gözü gibi bakıyor

Malatya'da yaşayan Arif Özcan Günay isimli vatandaş babasının arşivinde çıkan 27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi ile Yassıada duruşmalarının haberleştirildiği 60 yıllık dergilere gözü gibi bakıyor.

Erdoğan'dan, Cumhuriyet Bayramı ziyaretleri

Faik Erdoğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Reşat Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nın yıldönümü dolayısıyla Malatya'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.