Malatya

Malatya Haberleri

Motosikletin sıkıştırdığı araç takla attı: Anne ile kız yaralandı

Malatya'da motosikletin sıkıştırdığı ileri sürülen otomobil refüje çarptıktan sonra takla attı. Feci kazada anne ve kızı yaralanırken, motosiklet sürücüsü gözaltına alındı.

Alkollü hasta sağlık çalışanlarını darp etti

Malatya'da bir hastanenin acil servisini birbirine katan alkollü şahıs, kendisine müdahale etmek isteyen bir doktor ve sağlık çalışanını darp etti.

Hekimhan'da trafik kazası: 1 yaralı

Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde bir otomobil ile aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Doğanşehir sanayi sitesinde alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları yapılan Doğanşehir İlçesi Sanayi Sitesinde alt ve üst yapı çalışmaları tamamlanarak sanayi esnafının ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Kadının azmi

Malatya'nın Darende İlçesi'nde hayvancılık yaparak ev bütçesine katkıda bulunan Sevda Semerci isimli kadın, kadınların evlerine mahkum olmamalarını isteyerek iş hayatına atılmalarını önerdi.

Başkan Sadıkoğlu: Malatya'nın en büyük ihracat pazarı AB ülkeleri

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Covid-19 Sürecinin Türkiye ve AB ülkelerine bıraktığı etki konulu çalıştayda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği pazarının Malatya'nın en büyük ihracat pazarı olduğunu belirtip, 'Salgının etkisiyle düşen ihracat grafiğimiz yeniden yükselişe geçti' dedi.

Yeşilyurt'ta yeni hizmet binası Şubat ayında hizmete girecek

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yapımı süren belediye hizmet binasını Şubat ayına yetiştirmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Turgut Özal Mahallemizde hizmete sunacağımız Yeni Belediye Hizmet Binamızın inşaatı planlandığı gibi ilerliyor' diye konuştu.

Emniyet kemerinin önemine vurgu

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğinin en üst noktaya taşınması ve kamuoyu farkındalığının oluşturulabilmesi amacıyla 'Bi Hareketine Bakar Hayat' ana temalı kampanya kapsamında Malatya'da düzenlenen etkinlikte, emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile uygulamalı olarak gösterildi.

Malatya'da her 5 kişiden biri diyabet hastası

Endokrin Uzmanı Dr. Lezzan Keskin, Malatya'da her 5 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu söyledi.

Yazıhan'da Kitap K'oku'su projesi

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde okullarda başlatılan Kitap K'oku'su Projesi ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılacak.

Otel işletmecesi çalışanını bacağından vurdu

Malatya'da meydana gelen iki ayrı silahlı olayda 1 kişi yaralanırken, bir işyeri de kurşunların hedefi oldu.

Malatya'da tır traktöre çarptı: 1 ölü

Malatya'da tırın traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Ahmet Kekeç semt kütüphanesi yoğun katılımla açıldı

Battalgazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 'Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesi'nin açılışı yoğun katılımla gerçekleşti.

Battalgazili muhtarlardan DSİ Bölge Müdürlüğü'ne çıkarma

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı muhtarlar, Elazığ'da bulunan DSİ 9. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek yapılması planlanan gölet ve barajlarla ilgili istişarelerde bulundular.

Tüfenkci: 'Bu sene de bütçede en büyük payı eğitime ayırdık'

AK Parti Malatya Milletvekili ve partinin MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Pandemi döneminin yıkıcı etkileri gideriliyor

Malatya'nın Kale ilçesinde Başarmak için yalnız değilsin adlı seminer düzenlendi. Pandemi döneminin yıkıcı etkilerini gidermek için uygulanan seminerde öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik olarak gelişmelerini sağlamak amaçlandı.

Bülbüloğlu: Kentsel dönüşüm hızlandırılmalı ve vatandaşlarımız bilinçlendirilmeli

Malatya'nın deprem kuşağında ve her zaman risk altında olduğunu belirten Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, ' Kentsel dönüşümün hızlanmaması veya bu yapıların dönüştürülmemesi önümüzdeki günlerde aynı sorunları tekrar gün yüzüne çıkaracaktır. Burada herkese büyük görev düşüyor' dedi.

Öğrencilerin projelerine TÜBİTAK'tan destek

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 12 proje, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından destek almaya hak kazandı.

Malatya Ticaret Borsası, Dünya Kayısı Merkezi projesinden çekildi

Dünya kayısı başkenti olan Malatya'da hayata geçirilecek olan 'Dünya Kayısı Merkezi' projesi kayısı esnafını ayağa kaldırdı. Kendileri için yapılan yeni Şire Pazarı'ndaki iş yerlerinin fahiş fiyatla satıldığını açıklayan kayısı esnaflarını temsil eden Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bugün itibariyle projeden çekildiklerini açıkladı.