Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber Haberleri

Elazığ Haber haberleri, haber editörü Elazığ Haber tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Pisa Kulesi'nden daha eğik olan 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kaldı

Pisa Kulesi'nden daha eğik olduğu tescillenen 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kalmayı başardı. Minarede kullanılan Horasan harcının ve esneme katsayısının yıkılmaları engellediğini belirten Prof. Dr. İsmail Aytaç, aynı zamanda Harput'un doğal kütle üzerinde olmasından dolayı yapının tek başına değil bir bütün olarak hareket ettiğini söyledi.

Kulp'ta müstakil ev yapımı hızlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde vatandaşlar, deprem korkusu nedeniyle müstakil ev yapmaya başladı.

Kulp'ta inşaatı yeni biten okul orta hasarlı çıktı: Öğrenciler başka okula nakledildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yapımına 2017 yılında başlanan ve 2022 yılında eğitim-öğretime açılan Kulp Mesleki ve Anadolu Lisesi, asrın felaketi olarak nitelendirilen depremden sonra orta hasarlı çıktı. 600 öğrenci ilçedeki başka okula nakledildi.

Bingöl'de 3,5 kilo esrar ele geçirildi: 4 gözaltı

Bingöl jandarma tarafından yol kontrol noktasında yapılan aramalarda toplamda 3,5 kilo esrar maddesi ele geçirilirken 4 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da şubat ayında 229 trafik kazası meydana geldi

Elazığ'da şubat ayında meydana gelen 229 trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 163 kişi de yaralandı.

Kulp'ta çiftçiler ekinlerini gübrelemeye başladı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde çiftçiler ekinlerinin daha verimli olabilmesi için ilkbahar gübrelemesine başladı.

Depremin ardından Kulp'a göç başladı

Yaşanan asrın felaketinin ardından Diyarbakır'da evleri hasar gören Kulplu vatandaşlar ilçeye gelerek akrabalarının yanına sığındı.

Birinci derece koruma altındaki vaşak güvenlik kamerasında

Türkiye'de ve dünyada birinci derece koruma altında olan vaşak, Tunceli'de bir evin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Genç yaşında erken menopoz denilen hasta, Diyarbakır'da çocuk sahibi oldu

Siirt'te evlat sahibi olmak için birçok yolu deneyen hastanın, 'erken menopoz' nedeniyle çocuğu olmadı. Nihayetinde Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e başvuran çift, çocuk müjdesini aldı.

Öğrencilerden depremzede akranlarına duygu dolu mektup ve hediye

Diyarbakır'da, Bağlar ilçesinde bulunan Raif Türk İlkokulu'ndaki bir grup koca yürekli öğrenci, depremzede akranlarına çikolatalı, kitaplı, duygu dolu mektup gönderdi.

Sultansuyu Barajında ürküten görüntü

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan ve Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen Sultansuyu Barajı üzerinde iki metre derinliğinde yarıklar oluştu.

Elazığ'da otomobil alev alev yandı

Elazığ'da seyir halindeki otomobil alev topuna döndü. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen araç kullanılamaz hale geldi.

Tarihi Dört Ayaklı Minare karbon fiber ile güçlendirildi

Diyarbakır'da, Akkoyunlular döneminde yaptırılan Şeyh Mutahhar Camisi'nin yekpare dört sütun üzerinde inşa edilen 5 asırlık Dört Ayaklı Minare, depremde çatlamıştı. Minarede incelemeler yapıldıktan sonra karbon fiber ile güçlendirildi.

Çadır kentte kalan çocuklar tıraş edildi, cilt bakımları yapıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır'da Silvan Yolu üzerinde kurulan çadır kentteki 80 depremzede çocuğun saç bakımı için güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Serkan Özbilek ile çalışma arkadaşları seferber oldu.

'Ağır hasarlı bina orta hasarlıya döndü' iddiası

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde oturdukları 10 katlı apartmanın depremler sonrası ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini söyleyen bina sakinleri, bir müddet sonra binanın sistemde 'orta hasarlı' görüldüğünü ileri sürdü.

Depremde hasar gören caminin minaresi kontrollü şekilde yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Eyüp Sultan Camii'nin minaresi kontrollü şekilde yıkıldı. Minarenin yıkılma anı cep telefonu kamerası ile görüntülendi.

Toplam 33602 haber.