Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şenol: 'Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hastalarımız var'

Yaklaşık 7 yıldır varis ameliyatlarını genel anestezi verilmeden ultrasonografi eşliğinde 3 ile 20 dakikalık bir işlem süresiyle yaptıklarını belirten Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sefa Şenol, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından hasta geldiğini söyledi.

Vaka yoğunluğu en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Coşkuner: 'Cüzzamda erken tanı ve tedavi çok önemlidir'

Cüzzamda erken tanının çok önemli olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, 'Cüzzamı ülkemizde az sayıda görmekteyiz. Az görülmesine rağmen cüzzam hastalığı kalıcı sakatlıklar ve körlük gibi çok ciddi komplikasyonlara sebep olduğu için farkındalık günü önemlidir' dedi.

Uzmanından kırık uyarısı: 'El ve ayak bilekleri kırıkları ciddi sakatlıklara neden olabilir'

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşan kaygan zeminlerin gerek araç trafiğinde gerek yaya trafiğinde bir takım olumsuzluklara neden olabildiğine dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Cihan Batur, 'El ve ayak bileği kırıkları sakatlıklara neden olacak sorunlar doğurabilmektedir' dedi.

Elazığ'da 4 bin 12 aktif korona virüs vakası bulunuyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kentteki aktif vaka sayısının 4 bin 12, yatan hasta sayısının ise 134 olduğunu açıkladı.

Psikolog Çağla Yılmaz'dan velilere karne uyarısı!

Medical Park Elazığ Hastanesinde görev yapan psikolog Çağla Yılmaz, karne notu kötü olan öğrencilerin cezalandırılması kadar karne notu iyi olan öğrencilere aşırı bir övgü yapılmasının da farklı sorunları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Elazığ Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, hasta kurtarma operasyonuna katıldı

Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, ekiplerle birlikte paletli ambulansa binerek hasta kurtarma operasyonuna katıldı.

Elazığ'da mahsur kalan yaşlı hastanın yardımına sağlık ekipleri yetişti

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Harabekayış köyünde mahsur kalan hasta vatandaş, sağlık ekipleri tarafından kurtarıldı.

Deprem izolatörü şiddeti yarı yarıya az hissettiriyor

Elazığ'da 2018'de hizmet vermeye başlayan Fethi Sekin Şehir Hastanesi, 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremde vatandaşların yardımına koştu. Hastanede depremzedelerin tedavileri yapılırken, hastane içerisinde bulunan 872 deprem izolatörü ise depremin yarı oranda daha az hissedilmesini sağladı.

Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Belediyesi ve adliye binasında aşı standı kuruldu.

Guatr hastası iki kız kardeş, Fethi Sekin Şehir Hastanesindeki operasyonla sağlıklarına kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi genel cerrahi kliniğinde güçlenen hekim kadrosu ile yapılan operasyonlar ile önemli başarılara imza atılıyor. Guatr nedeniyle nefes almakta güçlük çektiği saptanan 69 ve 72 yaşlarındaki iki kız kardeş yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

Fırat Üniversitesi Hastanesi'nden bir ilk daha

Elazığ'da kalbinde delik bulunan 4-7 yaş arası iki çocuk, Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk defa yapılan katater anjiyografi işlemiyle sağlığına kavuştu.

Bölgenin yükselen değeri Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde 2021 yılında 1 milyon 566 bin 51 hastanın tedavi edildiği bildirildi.

Sağlık İl Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kovancılar Meslek Yüksekokulu ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında öğrencilerin akademik takvim içerisindeki uygulamalı derslerine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yeni bir hizmet

Sağlıkta yeni bir hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. MR çekimini yaptıramayan, nefes darlığı, bayılma, korku, kaygı, endişe gibi durumları yaşayan hastalar için anestezili MR çekimlerine başlandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat: Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi

Özelikle son zamanlarda Omicron varyantının tüm dünyada artmaya başladığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Az da olsa ülkemizde Omicron vakası görünüyor. Şu ana kadar Elazığ'da herhangi bir Omicron vakası tespit edilmedi. Ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Omicron varyantı özelikle bulaş oranı daha yüksek. Onun için maske, mesafe ve hijyen konularını sıkça tekrarlıyoruz. Bunun yanında en büyük gücümüz de aşılamadır' dedi.

Elazığ'da aşılama gün geçtikçe yavaşlıyor

Elazığ'da aşılama hızı gün geçtikçe yavaşlıyor. 2 ay önce yüzde 65'e ulaşarak sarı kategoriye geçen Elazığ'da, gün itibari ile hız yüzde 69,2 oldu.

Elazığ'da yeni yıl öncesi sağlıkçılara moral etkinliği

Medical Park Elazığ Hastanesi, yeni yıl öncesi sağlık çalışanları için moral etkinliği düzenledi.

Elazığ'da literatüre kazandırılan ameliyat

Elazığ'da 19 yaşındaki bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Bölgede ikinci defa aynı doktor tarafından yapılan ameliyat, başarılı şekilde tamamlandı.

Toplam 285 haber.