Elazığ sağlık haberleri, korona virüs Elazığ, son dakika Elazığ

Sağlık

Güncel sağlık haberleri, Elazığ sağlık dünyasından gelişmeler, Elazığ korona virüs verileri ve alanında uzman doktorların önemli açıklamalar Elazığ Haber sağlık sayfalarında.

Sağlık Haberleri

Anne karnındaki bebeğe stent takıldı

Elazığ'da anne karnında idrar çıkış yolu darlığı tespit edilen bebeğe stent takılarak idrarını yapması sağlandı.

Doç. Dr. Özcan, 'Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'i bel fıtığı hastalarıdır'

Algoloji bölümüne başvuran hastaların yüzde 80'inin bel fıtığı hastaları olduğunu belirten Doç. Dr. Sibel Özcan, 'Bunun yanında boyun fıtığı, Trigeminal Nevralji ve kanser hastalarına tedavi imkanı sunuyoruz. Hastalara hem ilaçla tedavi hem de girişimsel tedaviler uyguluyoruz' dedi.

Kusma ve karın ağrısı şikayetiyle doktora giden çocuğun karnından telefon şarj kablosu çıktı

Elazığ'da kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 15 yaşındaki bir çocuğun karnından çıkan telefon şarj kablosu, görenleri hayrete düşürdü.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Ülkede bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden her yıl kış aylarında yüzlerce vatandaşın karbonmonoksit gazı ile hayatını kaybettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, 'Karbonmonoksit ile meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbı müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Hastanın bilinci açık ise temiz havaya çıkarılıp ardından sağlık kuruluşuna başvurulmalı bilinci kapalı ise oda havalandırılıp 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye sevki sağlanmalıdır' dedi.

Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz'

Hayati tehlike oluşturmayan başvuruların, acil servislerde kalabalığın daha da artmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, 'Bu da hayati tehlikesi olan, erken müdahale gerektiren hastaların müdahalesinde aksamalara sebep oluyor. Halkımızdan acil servislere başvururken daha dikkatli, daha özverili olmalarını istiyoruz' dedi.

Bir Başarı Hikayesi! Prof. Dr. Erol Keleş ve Fethi Sekin Şehir Hastanesi

Elazığ Fırat Üniversitesi KBB Ana Bilim Dalında gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren, Elazığlı her kesimin takdirini kazanan Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde göreve başladığı 2021 yılından bu yana Şehir Hastanesindeki başarısını sürdürmeye devam ediyor.

Saatin kaç olduğunu öğrenmek için 112'yi aradılar

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezine 1 Ocak 2022'den bu yana gelen yaklaşık 573 bin çağrıdan 400 bini asılsız ve gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti. Bazı vatandaşların saati öğrenmek için 112'yi aramaları pes dedirtti.

Elazığ'da 'İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği 'semineri verildi

Elazığ Belediyesi tarafından personellere ve vatandaşlara, 'İlk Yardım ve Temel Yaşam Desteği' semineri verildi.

Doç. Dr. Tartar , 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değildir'

Antibiyotiklerin keşfedildiğinden bu güne enfeksiyon hastalıklarında modern tıbbın yapı taşı olarak görev yaptığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değil. Her hastalığı tedavi etmiyor. Gereksiz antibiyotik kullanımı hem yan etki oluşturacak hem de direnç gelişimini olumsuz etkileyecektir' dedi.

Elazığ'da, Dünya Diyabet Günü etkinliği

Elazığ'da 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde kronik ve metabolik bir hastalık olan diyabet hastalığının önemine vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlendi.

Doç. Dr. Faruk Kılınç, 'Diyabet, gittikçe artan küresel bir hastalık halini aldı'

Diyabetin gittikçe artan küresel bir hastalık halini aldığını belirten İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Faruk Kılınç, 'Toplumda kilo artışı, beslenme bozukluğu, hareketsizlik gibi etkenlerden kaynaklı olarak Tip 2 diyabetin tanısında artış var' dedi.

Nefes borusuna şeker kaçan çocuğu başhekim başarılı müdahalesiyle böyle kurtardı

Elazığ'da nefes borusuna şeker kaçan 2 buçuk yaşındaki çocuğun, kaldırıldığı hastanenin acil servisinde yapılan müdahaleyle kurtarılma anı hastanenin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Minik Can, o esnada acil serviste bulunan Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Kenan Aydın'ın soğukkanlı ve başarılı müdahalesiyle yeniden hayata döndü.

Böbreğinde 13 santimlik taş tespit edilen hasta, kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu

Elazığ'da, böbreğinde 13x8 santimetre büyüklüğünde taş tespit edilen hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yapılan Perkütan Nefrolitotom (kapalı böbrek taşı ameliyatı) ile sağlığına kavuştu.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi bölgede 'skolyoz' hastalarının umudu oldu

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği yaklaşık 6 ay önce skolyoz ve kifoz vakalarına hizmet vermeye başladı. Hastane, Tunceli, Muş ve Bingöl başta olmak üzere çevre illerden gelen hastaların ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap veriyor.

Uzm. estetisyen Zübeyir Dalmış: 'Epilasyondan sonra en az on iki saat boyunca herhangi bir krem, losyon veya makyaj kullanmamalısınız'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, epilasyon işleminden en az 12 saat sonra herhangi bir krem, losyon veya makyaj kullanılması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık' yürüyüşü

Elazığ'da 'Meme Kanseri Farkındalık Ayı' dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

11 yaşındaki çocuğa 'Epilepsi pili' ameliyatı yapıldı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, ilk defa 11 yaşındaki bir hastaya epilepsi pili ameliyatı yapıldı.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Dr. Aslan: 'Menopoz hastalık değil doğal bir süreçtir'

Menopozun hastalık değil doğal bir süreç olduğunu belirten Dr. Melike Aslan, 'Dünyada ortalama 50-51 yaşında menopoza girilirken ülkemizde bu aralık 46-48'dir' dedi.

Toplam 279 haber.