Dsi Haberleri

Dsi Haberleri

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'dan Malatya'ya müjde

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya'da İspendere Barajı işinin ihale sürecinin tamamlandığını ve iş yapım sözleşmesinin imzalandığını açıkladı.

DSİ, 21 yılda Diyarbakır'a 94 milyar TL'lik yatırım yapıldığını açıkladı

DSİ Genel Müdürlüğü, son 21 yıldaki Diyarbakır yatırımlarını, 'Diyarbakır'a 94 Milyar 463 Milyon TL değerinde 127 tesis inşa ettik. Diyarbakırlılar için üretmeye devam edeceğiz' diyerek açıkladı.

Tunceli'de devrilen tankerden çaya akan bitüm temizlendi

Tunceli'de tankerin devrilmesi sonucu, menfezden Pülümür Çayı'na karışarak donan bitüm, DSİ ve Karayolları ekipleri tarafından temizlendi.

DSİ'nin TOKİ konutlarına içme suyu isale hattı çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra sahada yoğun çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin ilk sürecinde Hatay ve ilçelerinde 300 bin vatandaşın acil içme suyu ve kullanma ihtiyacını karşılarken, depremden sonra ise Diyarbakır'da yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutlarında içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor.

DSİ Genel Müdürü son 21 yıldaki Malatya yatırımlarını açıkladı

Malatya'ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Son 21 yılda Malatya'da inşa ettiğimiz 19 sulama tesisi ile 387 bin 380 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtık' dedi.

DSİ'den Elazığ'a 21 yılda 12 milyar 712 milyon liralık yatırım

Özellikle modern sulama projelerinin ülke için son derece önem arz ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Son 21 yılda Elazığ'a 12 milyar 712 milyon TL değerinde 97 tesis inşa ettik. Elazığlılar için üretmeye devam edeceğiz' dedi.

Bingöl'e 21 yılda 26 milyar 259 milyon liralık yatırım

Son 21 yıl içerisinde Bingöl'e 158 adet tesis ile 26 milyar 259 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 'Bingöl'de son 21 yılda 6 baraj, 2 gölet inşa ettik ve böylece 543 milyon metre küp su depolama hacmine ulaştık' dedi.

Diyarbakır'da pompaj sulaması inşaatında çalışmalar sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Diyarbakır'a 32 kilometrelik içme suyu hattı

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bingöl Genç Sulama Projesi aralıksız devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Bingöl Genç Sulama Projesi aralıksız devam ediyor.

Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı ve sulaması tamamlandı

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya Doğanşehir Elmalı Barajı'nda tüm imalatlar tamamlanarak su tutma işleminin gerçekleştirildiğini ifade etti. Balta, sulama inşaatı da tamamlanan barajda 2024 yılı sulama sezonunda tarım arazilerinin can suyuna kavuşacağını söyledi.

Malatya İçmesuyu isale hattında çalışmalar devam ediyor

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Malatya'nın içme suyunun karşılandığı Pınarbaşı Kaptajında 'Rehabilitasyon Projesi' kapsamında çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'da yetişen çocuk ve genç futbolcular, Süper Lig takımlarına hazırlanıyor

Diyarbakır'da hizmet veren DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, kentteki çocuk ve genç futbolcuları yetiştirip, Süper Lig takımlarının altyapısına ücretsiz olarak transfer ediyor.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü barajlardaki son durumu açıkladı

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, son zamanlarda etkisini gösteren sıcakların barajlardaki doluluk oranına etki oluşturmadığını açıklayarak, 2022 yılına göre su seviyesinde artış olduğunu belirtti.

Kralkızı-Dicle-Cazibe Sulaması projesiyle 60 bin dekar tarım alanı sulamaya açılacak

Diyarbakır'da Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından yürütülen tarımsal sulamaya yönelik çalışmalar devam ediyor. Kralkızı-Dicle-Cazibe Sulaması projesiyle 60 bin dekar tarım alanı sulamaya açılacak.

Diyarbakır'da boğulma vakalarına karşı uyarı

Yaz döneminin başlamasıyla birlikte yaşanabilecek boğulma olaylarını önlemek maksadıyla DSİ 10. Bölge Müdürlüğünce uyarılarda bulunuldu.

DSİspor U-18 takımı bölge şampiyonu oldu

Diyarbakır DSİspor Bingöl'de yapılan U-18 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarında bölge şampiyonu oldu.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, 85 işçi kadrosu için 4 bin 741 başvuru aldı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinde çalıştırmak üzere 85 sürekli işçi kadrosu için sınavsız kura yöntemiyle personel alımı gerçekleştirdi.

Tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacak

DSİ tarafından yapılan açıklamada, 2023 yılı tarımsal sulama ücretlerinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılanacağı bildirildi.

Arazi sorununa çare bulunamayınca iki ilçeye giden tarım suyunu kestiler

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde 2010 yılında GAP projesi çerçevesinde DSİ tarafından Dokuzçeltik Mahallesi'nde arazileri kamulaştırılan köylülere takas yoluyla Kayapınar ilçesinde tapulu arazi verildi. Şikayetler üzerine tapulara ihtiyati tedbir konulan köylüler, soruna çözüm bulunmadığı gerekçesiyle iki ilçe ve köylerine giden sulama kanalını kapattı.

Diyarbakır'da barajlarda doluluk oranı normal seviyede

Ülke genelinde yaşanan kuraklık son 2 yılda Diyarbakır ve bölgede de yaşanmaktadır. Kentin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk seviyesini Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Yaşar Ceylan açıkladı, 'Herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır' dedi.

Başkan Gündüz'den CHP'li Tanrıkulu'na tepki: 'Bir kez daha hadsizliğini ortaya koymuştur'

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na sert tepki göstererek İspatlayamazsa sözde milletvekili alçak, hain HDP sözcülüğüne soyunan Sezgin Tanrıkulu bir kez daha hadsizliğini ortaya koymuştur. Böyle bir alçaklığa göz yuman, CHP genel merkezinde suç işlemektedir dedi.

Kaymaz: 'FETÖ acaba ABD'nin balkanlar planının neresinde'

Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (Türk DEGS) Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz, FETÖ'nin ABD'nin balkanlar planının neresinde olduğunu sorarak Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı hadsiz tutumlarını kınadı.

Malatyalı muhtarlardan Bölge Müdürüne hayırlı olsun ziyareti

Geçtiğimiz aylarda görenine yeni atanan DSİ 9. Bölge Müdürü Kenan Akyürek, Malatyalı muhtarları kabulünde yaptığı konuşmada, amaçlarının toprakları suya kavuşturmak olduğunu belirterek, 'Mümkün olduğunca toprağımızı tarıma kazandırmalıyız' dedi.

Malatya Kuluncak Karaçayır Barajında çalışmalar devam ediyor

Malatya Kuluncak Karaçayır Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, barajın tamamlanması ile barajda depolanacak suyun 3 bin 100 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağını söyledi.

Tunceli'de sulama ekonomiye katkı sağlıyor

Tunceli'de 5 Haziran tarihinde başlayan 2022 yılı sulama sezonunda toplam 30 bin 380 dekar tarım arazisinin sulanmaya devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, Tunceli'de toplam 30 bin 380 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 85 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Bingöl Belediyesi mesire alanı hizmete açıldı

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, seçim vaatleri arasında yer alan ve yıllarca atıl durumda kalan DSİ Parkının, yapılan çalışmalarla konforlu ve güvenli hale getirilip mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine açıldığını müjdeledi.

Şampiyon Aksaray Gençlik

Elazığ 1. Amatör Küme Play-Off Final maçında Aksaray Gençlikspor, DSİspor'u 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Futbol Ligi'nde final tarihi netleşti

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde şampiyonun belirleneceği DSİ Spor-Aksaray Gençlikspor maçının tarihi ve saati netleşti.

Dere ıslah çalışmaları sürüyor

Elazığ'da DSİ tarafından sürdürülen çalışmalar nedeniyle Uzuntarla Köyü Deresi ıslah edildi.