Malatya

Malatya Haberleri

Hekimhan'da eğitim masaya yatırıldı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde eğitim masaya yatırılarak ihtiyaçlar görüşüldü.

Malatya'da bin 711 adet kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirildi

Malatya'da polis tarafından yapılan 'PANGEA XV' operasyonunda bin 711 adet kaçak cinsel içerikli ürün ele geçirildi. Operasyonlarda 3 işyerine işlem yapıldı.

Atlı Jandarma Timi Malatya'da görevde

Malatya'da Atlı Jandarma Timi, tarihi, turistik ve halkın yoğun olarak bulunduğu park, piknik alanları ve mesire yerlerinde görev yapmaya başladı.

Bekçiyi yaralayan uzman çavuş tutuklandı

Malatya'da tartıştığı mahalle bekçisini yaralayan uzman çavuş tutuklandı.

Çamlıca Okullarından LGS 2022'de büyük başarı

LGS çerçevesinde 5 Haziran'da yapılan merkezi sınav sonuçları açıklandı. Malatya'da eğitim disiplini ve kaliteli eğitim anlayışı ile başarılarından söz ettirdiği bildirilen Çamlıca Koleji 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da büyük başarıya imza attı. LGS 'ye giren 95 öğrenciden 67'si Fen Liselerine yerleşebilecek puan aldı.

LGS'de Malatya'dan 4 öğrenci birinci

Liselere Giriş Sınavında (LGS) Malatya'dan 4 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Doğanşehir Millet Bahçesi 2. etap çalışmaları hızlandı

Malatya'nın Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Vahap Küçük Millet Bahçesi 2. etap çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya polisi kuş uçurtmuyor

Malatya'da polis tarafından düzenlenen genel asayiş uygulamasında aranması bulunan 14 kişi yakalanırken, 200'e yakın şahsa GBT kontrolü yapıldı.

'Yan baktın' kavgası kanlı bitti: 3 yaralı

Malatya'da iki grup arasında 'yan baktın' meselesi yüzünden çıkan bıçaklı kavgada 1'i ağır 3 kişi yaralandı.

İspendere şifalı içmelerinde izcilik kampı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Medeniyetin Kalbi Battalgazi'de izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla 3 günlük İspendere İzcilik Şifa kampının startı verildi.

Fendoğlu, Medik Barajı Yazıhan sulaması projesinin yatırım planına alınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada, Malatya Medik Barajı Yazıhan sulaması ve rehabilitasyonu projesinin yatırım planına alınmasını talep etti.

Başkan Gürkan, spor lisesindeki tesisleri inceledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol çerçevesinde okullara yapılacak olan spor tesisleri bir bir tamamlanarak hizmete açılmaya başladı.

İnce'den Danıştay'a tepki

Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, Danıştay 8. Dairesinin 2021/5662 Esas kararı doğrultusunda, Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde, 31579 sayılı Resmi Gazetede yapılan bazı değişikliklerin yürütmesinin durdurulduğunu belirterek, kararın düzeltilmemesi halinde binlerce servisçi esnafının mağdur edileceğini söyledi.

Malatya'da 41 ailenin yanında 46 koruyucu çocuk

Malatya'da 41 aile, 46 çocuğa koruyuculuk yapıyor.

İnönü Üniversitesi'ne personel alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne ağırlık sağlık görevlisi olmak üzere toplam 165 sözleşmeli personel yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacak.

Sararan kayısıda katpostallık görüntü

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80'inini karşılayan Malatya'da kayısı sezonunun başlamasıyla birlikte olgunlaşan kayısı meyveleri kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Turna, Malatya'da sporcularla buluştu

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Aslan Abid Uğuz'u temsilen Malatya'ya gelen Türkiye Karate Federasyonu Dan Kurulu Başkanı aynı zamanda jska Türkiye Başkanı Hanshi İsmet Turna, Malatya'da spor kulüplerinin açılışını yaptı ve sporcularla bir araya geldi.

Yeşilyurt'ta yeni bir yaşam alanı kuruluyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yeni yaşam alanıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Karakavak ile Bostanbaşı'nın birleşme noktasında ki yaklaşık 10 dönümlük alana inşa edeceğimiz yeni yaşam alanıyla birlikte bölgemizin cazibesini artıracağız' diye konuştu.

Madde kullanımı beynin birçok bölgesine zarar veriyor

İnönü Üniversitesi Kampüs FM Eğitim Söyleşileri programına konuk olan Psikolog İsmail Reyhani, dinleyicilere madde bağımlılığının zararlarını ve bağımlılıktan kurtulma yollarını anlattı.