Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Türkiye'de eğitim gören Ahıska Türkü öğrencinin büyüyünce yapmak istediği meslek duygulandırdı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Elazığ'a getirilen Ahıska Türk öğrenciler, eğitimlerine geçici barınma merkezinde oluşturulan sınıflarda devam ediyor. Burada bir öğrencinin kendisine sorulan 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' sorusuna, ''Büyüyünce eczacı olmak istiyorum çünkü dünyada çok hasta insanlar var. Onları kurtarmak istiyorum ve yardımım dokunsun istiyorum'' demesi duygulandırdı.

Elazığ Basın Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde hizmete girdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayat geçirdiği Elazığ Basın Müzesinin açılışı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gerçekleştirildi.

Çiftçiler endişeli: 'Tek umudumuz yağış, yoksa sulama bile fayda etmez'

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da da yağmur ve kar yağışı olmazken, çiftçileri büyük bir endişe sardı. Ektiklerinin yeşermediğini vurgulayan çiftçiler, tek umutlarının yağış olduğunu belirterek, bunun dışında sulamanın bile fayda etmeyeceğini ifade etti.

Eksi 5 derecede göle girdi

Elazığ'da bir vatandaş, eksi 5 derece dondurucu soğukta şort giyerek Hazar gölüne girdi.

Başkan Şerifoğulları, 'Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine önemli kazanımlar sağlayacaktır'

Basın Müzesi'ni Elazığ'a kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Müzemizi ziyarete açacağız. Basın Müzemiz, Elazığ'ımız adına çok kıymetli bir kazanımdır. Tarihsel süreçteki gelişim evreleriyle basın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine de önemli kazanımlar sağlayacaktır' dedi.

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, bölge geneli için buzlanma ve don uyarısında bulundu.

Elazığ'da geçici konaklama merkezinde kalan Ahıska Türkleri hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Ukrayna'daki savaş bölgesinden tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü kadınlar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan halı dokuma kursunda hem meslek öğreniyor hem de aile ekonomilerine katkıda bulunuyor.

9 kiloluk 'Çiko' zayıflamak için diyete başladı

Elazığ'da cinslerinden 2 kat daha büyük olan 'Çiko' adlı kedi görenleri şaşırtıyor. Kedi normalin 3 katını yiyip 9 kiloya ulaşınca, sahibi mamasına yetişemedi ve kedisini diyete başlattı.

Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana'daki 'Gençlik Kentleşme İçin Eylemde' programına katıldı

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana'da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.

Elazığ'da kaçak avlanma denetimi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Palu'da kaçak avlanma ile ilgili denetim gerçekleştirdi.

Kuraklığın en net fotoğrafı: 'Suya girmek yasaktır' yazısı var, su yok

Türkiye'nin önemli barajlarından Keban Baraj Havzası ile onu besleyen Murat Nehri, yaşanan kuraklıkla beraber adeta ufak bir dereye döndü. Nehir kenarına zamanında yerleştirilen 'Bu alanda avlanmak, yüzmek ve suya girmek yasaktır' yazısından bile artık su görülemez hale geldi.

Elazığ'a mevsimin ilk karı yağdı

Elazığ kent merkezine mevsimin ilk karı yağdı. Etkili olan kar yağışı sonrası Elazığ beyaza büründü.

Elazığ'da 'Sabah namazında buluşuyoruz' programı

Elazığ'da 'Sabah namazında buluşuyoruz' programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türkiye'nin konuştuğu kahramanın doğup büyüdüğü ev ilk kez görüntülendi

İzmir Adliyesi önünde, 5 Ocak 2017 tarihinde teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in doğup büyüdüğü köy evi ilk kez görüntülendi. Kahraman şehidin kız kardeşi Fikriye Sekin, ağabeyinin doğup büyüdüğü evi ve çocukluğunu İHA muhabirine anlattı.

Elazığ'da havuzlar dondu, bayrak buz tuttu

Elazığ'da soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Soğuklar nedeniyle Baskil ilçesindeki kayısı bahçelerinde bulunan sulama havuzu ve bayraklar buz tuttu.

UltrAslan'dan Elazığ'da yürekleri ısıtan hareket

UltrAslan Elazığ Grubu, Palu ilçesine bağlı Baltaşı köyünde okuyan öğrencilere kışlık mont, bot ve kırtasiye yardımında bulundu.

Hac için ilk defa kayıt yaptıracaklar, başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecek

Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ, '2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 5-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir' dedi.

Elazığ şehidini unutmadı

İzmir Adliyesi önünde 6 yıl önce PKK'lı teröristlerle kahramanca mücadele ederek şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin, memleketi Elazığ'da düzenlenen programla anıldı.

Elazığ'da son bir ayda 13 kaçak avcıya işlem yapıldı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor. Son bir ayda yapılan çalışmalarda kaçak avlanan 13 kişiye idari işlem uygulandı.

Toplam 3409 haber.