Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Hayali olan inşaat mühendisliğini 58 yaşında kazandı, 63 yaşında kep attı

Elazığlı 63 yaşındaki Sultan Kürkçü, 19 yaşındayken Ankara Üniversitesi Basın Yayın ve İletişim Bölümünü son sınıftayken evleneceği için bıraktı. Bu süreçte iki çocuğu olan ve Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümünü bitirip harita teknisyeni olarak devlet kurumunda çalışan Kürkçü, 63 yaşında çok sevdiği inşaat mühendisliği bölümünü kep atarak bitirmenin mutluluğunu yaşadı.

Nesli koruma altında olan dağ keçisi, şehir merkezinde araçla yarıştı

Elazığ merkezde nesli koruma altında olan dağ keçisinin araçla yarışma anı cep telefonlarına yansıdı.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Belediye binası öğrencilerin eserleriyle renklendi

Elazığ Fırat Üniversitesi Resim İş Öğretmenliği Bölümü öğrencileri kendi elleri ile yaptıkları eserlerle Yurtbaşı Belde Belediye binasını süsledi.

Yılanın kurtulma çabası sonuç vermedi, kediye yem oldu

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde otların arasında yılanın olduğunu fark eden kedi, yılanı yakalamak için atağa kalktı. Kedinin saldırılarına dayanamayan yılan, bir sürede sonra yem oldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ'da pandeminin ardından ilk hacı kafilesi yola çıktı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan 254 kişilik ilk kafile yola çıktı.

Elazığ'da fotokapanların bakımı yapıldı

Elazığ'da yaban hayatının takibi için kurulan foto kapanların bakımı, konum ve kart değişim işlemleri yapıldı.

Elazığ'da tedavisi yapılan leylek, doğaya bırakıldı

Elazığ'da yaralı halde bulunan leylek, tedavisi tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakıldı.

Ünlü güzellik merkezi Dalmış Beauty'den erkeklere bakım tavsiyesi

Ünlülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, erkeklerin de en az kadınlar kadar güzellik merkezlerine gidip bakım yaptırdığını belirterek kendilerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Elazığ'da filmlere konu olacak olay: Depremde emanet alınan eşyaların sahibini 2 yıldır arıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören bir aile, zarar gelmesin diye eşyalarını nakliyeci Zülfü Kalkan'a teslim etti. Zülfü Kalkan emanetten 20 gün sonra hayatını kaybetti. Ağabeyi Ramazan Kalkan, 2 yıldır zamanının büyük bir kısmını kardeşine emanet edilen eşyaların sahibi aramakla geçiriyor.

Düğünde damada cenaze töreni düzenlendi, davetliler büyük şaşkınlık yaşadı

Elazığ'da bir düğünde damadın arkadaşları, damada sürpriz hazırlayarak düğün salonuna 'Acı Kaybımız' yazılı çelenk ile girip cenaze merasimi düzenledi. Sosyal medyada hızla yayılan sürpriz cenaze merasimi, büyük beğeni topladı.

Elazığ'da sporcular 'Ali Bey Konağının' restore edilmesi için pedal çevirdi

Elazığ'da Kovancılar Bisiklet Topluluğu Derneği üyeleri, Ali Bey Konağının restore edilerek turizme kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla tarihi konağa kadar pedal çevirerek konağın müze ve kültür merkezine dönüştürülmesini talep etti.

Fırat Üniversitesi 34. dönem tıp mezunlarını uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

Barajsız ilk YKS'nin ikinci oturumu tamamlandı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da tamamlandı.

Elazığ'da YKS'nin ikinci oturumu başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başladı. Sınavın başlamasıyla birlikte öğrenciler içerde aileler ise dışarıda ter döktü.

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Babalar Günü'nde şehit oğluna ziyaret: 'O bana gelemedi, ben ona geldim'

6 yıl önce şehit olan Polis Memuru Mustafa Yıldırım'ın babası Hulusi Yıldırım, eşiyle birlikte Babalar Günü'nde oğlunun kabrini ziyaret etti. Oğlunun Allah yolunda devleti, milleti ve bayrağı için canını verdiğini dile getiren baba Yıldırım, Babalar Günü'nde 'O bana gelmedi ben ona geldim dedi.

Elazığ'da mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci şiir gecesinde buluştu

Elazığ Fırat Üniversitesinden mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci, şiir gecesi programında aileleriyle birlikte bir araya gelerek kutlama yaptı.

YKS'nin ilk oturumu tamamlandı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da başlayan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu tamamlandı.