Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Elazığlı depremzedeler yeni TOKİ binalarında güven içerisinde yaşıyor

Elazığ'da yaklaşık 2,5 yıl önce meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kente yapılan TOKİ konutları vatandaşlara ilaç oldu. Yapıların sağlamlığı nedeniyle dün meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremi hissetmeyen vatandaşlar, güven içerisinde evlerinde yaşıyor.

Elazığ'daki depremde bazı binalarda çatlaklar oluştu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremde Yoncalıbayır köyündeki bir evde çatlaklar oluştu.

Bu kıraathaneye erkekler giremiyor

Elazığ'ın Hal köyünde yaşayan 55 yaşındaki Ayşe Günay, babasından kalan kıraathaneyi restore ederek sadece kadınların girebildiği kahvehaneye çevirdi.

Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Valilik, şu an herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını bildirdi.

Elazığ Belediyesinden süs havuzları temizliği

Elazığ Belediyesi, daha yaşanabilir bir kent için şehrin tüm noktalarında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Elazığ İl Müftülüğünden aşure günü etkinliği

Elazığ İl Müftülüğü Muharrem ayı münasebetiyle vatandaşlara aşure ikram etti.

Elazığlı sanayi ustası yakıt tasarrufu sağlayan cihaz üretti

Elazığ'da çocukluk yıllarından beri oto tamirciliği yapan Mehmet Erçel, otomobillerde motorun ömrünü uzatan, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve egzoz gazını yüzde 90 oranında azaltan mekanik turbo cihazı üretti.

Elazığ İl Özel İdaresinden sulama projeleri

Elazığ İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kentin sulanabilir tarım alanlarını artırmak ve ürün çeşitliliğini sağlamak adına uygulanan projelere bir yenisi daha eklendi.

Modacı Dalmış'tan vücut tipine uygun giyinme önerisi

Ünlü Modacı Abdulselam Dalmış, vücut tipine göre giyinme konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Gönüllü gençler jandarmayla bir araya geldi

Elazığ'a gelen gönüllü öğrenciler, Harput'ta jandarma ekiplerini ziyaret etti.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Elazığ'da suların çekilmesiyle Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları ortaya çıktı

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Şeyh Hasan köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.

DATÜB Genel Sekreteri Uçar, iskanlı göç edilecek Ahıska Türkleriyle görüştü

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar ve beraberindeki heyet, geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleriyle bir araya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilecek olan ailelerle görüştü.

İklim değişikliği florayı etkiledi, arıcılar bu yıl da umduğunu bulamadı

Elazığ'da güzel geçen kış ile bahar aylarında umutlanan ve hasatta rekor bekleyen arıcılar, bu yıl da umduğunu bulamadı. İklim değişikliği nedeniyle zamansız esen rüzgarlar, ani yağışlar, aşırı sıcaklar, dolu gibi hadiseler bitki örtüsünü ve buna bağlı olarak bal üretimini olumsuz etkiledi.

Elazığ'da iş yerinden palet çalan şüpheli tutuklandı

Elazığ'da bir iş yerinden 30 adet palet çalan ve hırsızlıktan 5 suç kaydı bulunan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kadınların son gözdesi kalıcı makyaj

Hemen her gün kendilerini iyi hissetmek ve güne hazırlanmak için makyaj yapan kadınlar, özellikle zaman kazanmak adına son dönemlerde kalıcı makyaj yapımına yöneldi. Ünlülerin güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi modacı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı makyaj hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Elazığ'da iş yerinden palet çalan şüpheli yakalandı

Elazığ'da bir iş yerinden 30 adet palet çalan ve hırsızlıktan 5 suç kaydı bulunan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kaniye öğretmen 'kuklaların sesi' oldu

Elazığlı okul öncesi öğretmeni Kaniye Altın, Melodi, Hacı Nine ve Bilgin adını verdiği kuklalara ses veriyor. Ağzını kıpırdatmadan konuşan Kaniye öğretmenin yeteneği, küçükten büyüğe herkesin beğenisini kazanıyor.

Elazığ'da dolunay kendine hayran bıraktı

Elazığ'da görülen dolunay, akşam saatlerinde etkileyici manzaralar oluşturdu.