Türkiye Haberleri

Türkiye Haberleri

Darendeli kız öğrenciler Türkiye Şampiyonası'nda finale kaldı

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hacı Naciye Ateş Anadolu Lisesi Okçuluk Kulübü öğrencileri, Gümüşhane'de düzenlenen Okul Sporları Geleneksel Türk Okçuluk Grup Müsabakalarında takım halinde ikinci oldu.

Türkiye'de epidural anestezi tercihi yüzde 1'in altında

Diyarbakır Memorial Hastanesinde Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Ahmet Anaç, epidural anestezi ile ağrısız doğumun diğer ülkelerde çok sık tercih edilen bir yöntem olduğunu, ancak Türkiye'de bu oranın yüzde 1'in altında olduğunu açıkladı.

Bu tespihler 85 bin liradan alıcı buluyor

Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkan ve daha önce Kabe ile Beyaz Saray gibi bir çok yerde kullanılan vişne mermerinden yapılan tespih yoğun ilgi görüyor.

Çermik ilçesinde yeni eğitim müfredat tanıtım toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan başkanlığında, şube müdürleri, ilçedeki tüm okul müdürlerinin katılımıyla, kaymakamlık toplantı salonunda 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ve yeni eğitim müfredat programının tanıtım toplantısı yapıldı.

Türkiye'nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor.

Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.'lüğü

Okul Sporları Küçükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Edirne'de gerçekleştirildi. Elazığ'ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan H. Hüseyin Çelik Türkiye üçüncüsü oldu.

'Bakanlık her daim gençlerin yanında'

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu Bingöl'de gençlerle bir araya geldi. Eminoğlu, 'Gençlik ve Spor Bakanlığı her daim gençlerin yanında. Gençlerin bakanlığı. Tüm Türkiye'deki tesisleriyle, bütün imkanlarıyla her anlamda sizlerin yanında' dedi.

Boccede Elazığ'a 3 derece

Bocce Petank Türkiye Şampiyonası Antalya'nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi. Elazığ'ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan takımlardan Yıldız Kız takımı Türkiye 5.'si, Genç Erkekler takımı Türkiye 2.'si, Büyük Kadınlar takımı Türkiye 3.'sü oldu.

12 Bingölspor Başkanı Özturan'dan, TFF'ye çağrı: 'Play-off uygulansın''

BAL'da sadece liderin 3. Lig'e yükselmesinin ciddi bir mağduriyete sebep olduğunu belirten 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Engin Özturan, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) BAL'da da diğer liglerde olduğu gibi play-off maçlarının oynanması çağrısında bulundu.

Bilardoda Elazığ'a Türkiye Şampiyonluğu

3 Bant Bilardo 1. Etap Veteranlar Türkiye Şampiyonası Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Elazığ'ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan Yetkin Çelikel Türkiye Şampiyonu oldu.

ABD'li öğrencilerin Gazze eylemlerine, Fırat Üniversitesinden 3 dilde destek

Türkiye'deki birçok üniversite, sosyal medya hesaplarından yayımladığı açıklamayla ABD'deki üniversite öğrencilerinin Gazze eylemlerine destek verdi. Fırat Üniversitesi öğrencileri de düzenledikleri basın toplasında, 3 dilde Gazze eylemlerine destek verdiklerini açıkladı.

Güneydoğu 'toz taşınımı' etkisi altında: Uzmanı uyardı, ciddi kriz oluşabilir

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz taşınımı etkisi altında olan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şenyiğit, 'Dünyada hava kirliliğinden yılda 7 milyon insan ölmektedir. Bunun 4 milyonu bu şekilde toz taşınımı, dış hava kirliliğinden olmaktadır. Türkiye'de de, bu rakamın 30 bin civarında çok iyi olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda kriz oluşabilir' dedi.

Elazığ Belediyesi, Müftüoğlu'nu öğrencilerle buluşturacak

Türkiye'nin sınav öncesi motivasyon eğitiminde en etkili isimlerinden Gökhan Müftüoğlu, Elazığ Belediyesi'nin düzenlediği programda Gelecek Sensin Projesi kapsamında gençlerle seminerde bir araya gelecek.

Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.

Elazığ'da şampiyon Batman

Elazığ'ın bir ayağına ev sahipliği yaptığı U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Grubu'nda Batman Özel İdare Gençlerbirliği şampiyon oldu.

Elazığ'daki kampanyada elde edilen 263 bin lira Filistin'e gönderildi

Elazığ'da düzenlenen kampanyada elde edilen 263 bin lira, Filistin'e gönderilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) hesabına yatırıldı.

Elazığlı dart sporcusu Mahmut Demir, milli takım seçmelerinde

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu 2023-2024 yılı faaliyet programında yer alan Dart Ustalar Turnuvası'na katılan Elazığlı sporcu Mahmut Demir gösterdiği başarı sonucu milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, 'Türkiye de bazı dönemlerde yoğun bir şekilde toza maruz kalmaktadır. 10 mikronun üzerindeki toz partikülleri alt sonum yollarına iletilmeden üst solunum yollarında tutunmaktadır ve üst solunum yolu semptomlarına neden olmaktadır. Ama 10 mikronun altındaki partiküller alt solunum yollarına ulaşmakta, özelikle 2,5 mikronun altındaki partiküller alvollere kadar giderek ve kana karışarak çeşitli sağlık risklerine neden olmaktadır' dedi.

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye'deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

TÜİK'in çocuk portalı Malatya'da öğrencilerine tanıtıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından çocuklarda veri okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen 'TÜİK Çocuk' portalı projesi Malatya'da ilkokul öğrencilerine tanıtıldı.

Elazığ Grubunda 6 takım

U18 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarının bir ayağına Elazığ ev sahipliği yapıyor.

Uzmanından toz taşınımı uyarısı

Tunceli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Nazife Özge Altan, Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan toz taşınımının etkileri ve koruma yöntemlerine ilgili uyarılarda bulundu.

Elazığspor'dan TFF ve Turgutluspor'a çağrı

Elazığspor Kulübü, hafta sonu oynanacak olan Turgutluspor-TPAO Batman Petrolspor maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrıda bulundu.

Malatya'da 23 Nisan coşkusu

Malatya'da, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen tören ve etkinlikler ile kutlandı.

Av yasağı başladı, Diyarbakır'da balık fiyatları arttı

Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye'deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlar yükseldi.

Diyarbakır takımları haftayı puansız kapattı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig'de mücadele eden Diyarbakır'ın iki önemli temsilcisi Amedspor ve Diyarbekirspor, haftayı istedikleri sonuçları alamayarak puansız kapattı.

Taraftarlar maçtan 3 saat önce sahayı doldurmaya başladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup'ta lider olan Amedspor, bugün Iğdır FK ile oynayacağı karşılaşma için büyük bir heyecan yaşarken, maçı izlemek isteyen taraftarlar 3 saat öncesinden sahayı doldurmaya başladı.

İşitme cihazları şirketi, Sakatlar Derneği Üyelerine destek için özel bir kampanya başlattı

Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesi ile bir işitme cihazları şirketi arasında yüzde 30'luk indirim protokolü imzalandı.

Okullar arası güreş şampiyonasında Bingöl rüzgarı

Tekirdağ'da yapılan Okul Sporları Kadınlar Güreş Türkiye Şampiyonasında 43 kiloda Rümeysa Keskin Türkiye şŞampiyonu oldu.

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı.