Tübitak Haberleri

Tübitak Haberleri

Dicle'de öğrenciler çalışmalarını sergiledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenciler, bilgileriyle öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları projeleri TÜBİTAK 4006 – B Bilim Fuarı'nda sergiledi.

Silvan'da 'Bilim Fuarı'

Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Tübitak 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı.

Elazığ'da 'Bilim Fuarı' açıldı

Elazığ'da Çubukbey Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Elazığ'da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Elazığ'da düzenlenen TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Dicle'de öğrenciler projelerini sergiledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenciler, hazırladıkları projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi.

Diyarbakır Final Okulları TÜBİTAK'ta bölge finallerinde

Diyarbakır Final Okulları ortaokul öğrencisinin projesi, TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Doğunun incisi Fırat Üniversitesi Türkiye birincisi

Fırat Üniversitesi 'TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' sonuçlarına göre Türkiye'de en çok proje hazırlayan ve en çok projesi desteklenmeye hak kazanan üniversite oldu.

Çermik Fen Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Diyarbakır'ın Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz, TÜBİTAK tarafından desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışını gerçekleştirdi.

FÜ'de 55. TÜBİTAK bölge sergisi ve ödül töreni yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim İnsanı Destekleme Programı Başkanlığı tarafından düzenlenen '55. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Sergisi ve Ödül Töreni', Fırat Üniversitesinin ev sahipliğinde Elazığ'da başladı.

Elazığlı yetenek, TÜBİTAK yarışmasında resmiyle Türkiye üçüncüsü oldu

Elazığlı 7. sınıf öğrencisi Kasım Can Arıkanoğlu, TÜBİTAK tarafından düzenlenen resim yarışmasında yaptığı eserle Türkiye üçüncülüğü elde etti. Resminde, kutuplardaki yaşamı ve geleceğe ışık tutmak için dünyanın geçmişini araştıran Türk bilim insanlarının çalışmalarını konu aldığını ifade eden Arıkanoğlu'nun, ödülünü ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Mehmet Gacır ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın elinden aldı.

FÜ'de hazırlanan proje desteklenmeye hak kazandı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Adli Bilişim Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şengül Doğan'ın yürütücülüğünü yaptığı 'Beyin Tabanlı Dilsel Gelişim Keşif Mimarisinin Makine Öğrenmesi Yöntemleri Kullanılarak Oluşturulması: KAŞİF isimli projesi TÜBİTAK 2519-COST Çalışma Grubu Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Sur Bilim Şenliği'nde öğrenciler çalışmalarını sergileyecek

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde TÜBİTAK ve Sur Kaymakamlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Sur Bilim Şenliği başladı. 42 atölye ve 152 etkinliğin yer aldığı şenliğe yaklaşık 20 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

Depremzede çocuklar yeteneklerini sergiledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çocuklardaki deprem travmalarını atlatmaları için TÜBİTAK 'Bilim Diyarı' etkinliği düzenleyerek, depremzede çocuklara yeteneklerini sergileme fırsatı tanıdı.

Dicle Çocuk Şenliği'nin 2'ncisi düzenlendi

Dicle Üniversitesine bağlı Çocuk Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen Dicle Bilim Şenliğinin ikincisi düzenlendi.

Elazığ'dan iki okul TUBİTAK bölge finallerinde 1'inci oldu

Malatya'da yapılan TÜBİTAK 2204-A lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasında Elazığ'dan birinci olan iki okul öğretmen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ile bir araya geldi.

Elazığlı lise öğrencilerinin büyük başarısı

Elazığ'da bulunan Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kontrol Bende Projeleri ile TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge birincisi oldu.

FÜ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1. sırada

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2022 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katıldığı programda açıklandı.

FÜ'de TÜBİTAK projeleri hazırlama eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) TÜBİTAK BİDEN 2237-A projeleri hazırlama eğitimi verildi.

Dicle Üniversitesinin doğal afet odaklı projeleri kabul edildi

Diyarbakır'da, Dicle Üniversitesinin TÜBİTAK 1002-C Doğal Afetler Odaklı Saha Çalışmaları Acil Destek Programı'na sunduğu üç proje kabul edildi.

TÜBİTAK'tan Fırat Teknokent'te faaliyet gösteren 6 firmaya 10 milyon lira destek

TÜBİTAK 1501 çağrısına 734 proje başvurusu yapıldı ve 325 projenin desteklenmesine karar verildi. Bu çerçevede Fırat Teknokent'te faaliyet gösteren 6 firma tarafından sunulan 7 proje toplam 10 milyon lira destek almaya hak kazandı.

FÜ tarafından hazırlanan 3 proje TUBİTAK tarafından onaylandı

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde 2022 yılı 2. döneminde Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 3 adet proje, bilimsel değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

Tunceli'de 'TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi'

Tunceli Munzur Üniversitesi akademik personeli ile öğrencilerine 'Sağlık Bilimleri Alanında TÜBİTAK Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi' verildi.

Tunceli'de TÜBİTAK Araştırma Projeleri eğitim semineri düzenlendi

Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda öğretmenlere yönelik TÜBİTAK Araştırma Projeleri eğitim semineri düzenlendi.

FÜ'de TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimleri verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrencilere yönelik, TÜBİTAK 2209-A proje yazma eğitimleri verildi.

Elazığ'da 'Bilimin En Özel Hali' projesi hayata geçirildi

Elazığ'da 4008 TÜBİTAK projesi çerçevesinde özel bireylere yönelik hazırlanan 'Bilimin En Özel Hali' projesi hayata geçirildi.

Bingöl'de 'Tarladan Sofraya Bostan Elçileri' Projesinin açılış toplantısı

Bingöl merkez Yeşilyurt Ortaokulunun 4004 TÜBİTAK Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı çerçevesinde hazırladığı Tarladan Sofraya Bostan Elçileri isimli 4004 TÜBİTAK projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Fırat Üniversitesinin 4 TÜBİTAK projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) 4 adet TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi.

Tunceli Munzur Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Tunceli Munzur Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi.

Battalgazi'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Bingöl'de 4006 TÜBİTAK Fuarı

Bingöl merkezdeki Yeşilyurt Anadolu Lisesinde 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı çerçevesinde öğrenciler, projelerini sergiledi.