Son Dakika Haberleri

Son Dakika Haberleri

Diyarbakır'da kesinleşmiş hapis cezası olan firari zanlılar tutuklandı

Diyarbakır'da kesinleşmiş hapis cezası olan firari iki zanlı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı. Zanlılar, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Tunceli'de örnek davranış: Hasarlı binaların çatılarındaki leylek yuvaları güvenli yere taşındı

Tunceli Valiliği tarafından kent genelinde başlatılan, muhtemel bir afet öncesinde hasarlı yapıların tespit çalışmalarının ardından bu yapıların yıkımına başlandı. Bu çerçevede, Çemişgezek ilçesinde yıkım kararı bulunan ev çatılarındaki leylek yuvaları, tespit edilerek güvenli yerlere taşındı.

Malatyalı İrem Su, Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek

Malatyalı modern pentatlon sporcusu İrem Su Kocaoğlan, İstanbul'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Malatya'da yıkımlar ve inşa çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan 11 şehirden biri olan Malatya'da, bir yandan ağır hasarlı binaların yıkımları gerçekleştirilirken, diğer yanda ise imar ve ihya çalışmaları devam ediyor.

Kiralık 25 araç iade edilerek 1 milyon 220 bin lira tasarruf sağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında kiralık olarak çalıştırılan ihtiyaç fazlası 25 aracı yüklenici firmaya iade etti. İade ile birlikte 1 milyon 220 bin TL'lik tasarruf sağlandı.

'Arapgir Peynirli Ekmek' tescillendi

Malatya'nın yöresel lezzetlerinden 'Arapgir Peynirli Ekmek' coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Uyku apnesi olan sürücülere tedavi önerisi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, uyku apnesi olan sürücülerin tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da 230 kilo toz esrar ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma operasyonunda 230 kilo toz esrar ele geçirildi.

3 kilo 120 gramlık kunkor mantarı görenleri şaşırttı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bir vatandaş tarafından toplanan 3 kilo 120 gram ağırlığındaki kunkor mantarı görenleri şaşırttı. Kilosu 500 ile 700 lira arasında satılan mantarı gören vatandaşlar, fotoğraf çektirdi.

6 ilde araçların şasi ve motor numaralarını değiştirerek satan zanlılara operasyon: 11 gözaltı

Malatya merkezli 6 ilde ağır hasarlı araçların şasi ve motor numaralarını başka araçlarla değiştiren şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Sosyal medyada tanıştığı şahsa 360 bin TL'sini kaptırdı

Malatya'da bir kişinin sosyal medyada tanıştığı şahıs tarafından 360 bin TL'si dolandırıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

DBB Başkanları birimleri denetledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye hizmet binasındaki daire başkanlıkları ve bağlı birimleri denetledi.

Çermikli karateciler Batman'dan 9 madalyayla döndü

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden Batman'da 19 Mayıs İller Arası Karate Turnuvasına katılan sporcular, 9 madalya elde etti.

Solhan'da 2 kilogramlık mantar bulundu

Bingöl'de mantar toplamaya giden vatandaşlar 2 kilogram ağırlığında mantar buldu.

Çermikli karateciler Batman'dan 9 madalyayla döndü

Batman İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Batman Karate İl Temsilciliğinin organize ettiği 19 Mayıs İller Arası Karate Turnuvası sona erdi. Turnuva katılan Çermikli karateciler 9 madalyayla bir başarıya daha imza attı.

Tunceli'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili bilgilendirme çalışmaları

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili eğitim verildi.

Başkan geçit, mahalle muhtarlarıyla istişare toplantılarına başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt Belediyesi Muhtarlık İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantıları' kapsamında Yeni Belediye Binası Toplantı Salonunda 19 Mahallenin Muhtarı ve Kurum Temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Geçit, Yeşilyurt'ta sorunu çözülmeyen tek bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.

Bingöl'de nisan ayında araçlara 6 milyon 306 bin lira ceza kesildi

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, nisan ayında yapılan trafik denetimlerinde araçlara toplamda 6 milyon 306 bin 404 lira idari para cezası kesildiğini belirtti.

Ölmeztoprak'tan Topsöğüt ile Dilek'te inceleme

Yeşilyurt'ta temaslarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Topsöğüt ve Dilek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Düşük bütçeli aşiret oyunu öğrencilerden beğeni aldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesi Muhammed Emin Er Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sahnelediği düşük bütçeli aşiret oyunu büyük beğeni topladı.

Diyarbakır'da 100 dolar bozmasını istedikleri kuyumcuyu darp ettiler

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde girdikleri kuyumcuda 100 dolar bozmak isteyen 2 şahıs, iş yeri sahibini darp ederek kaçtı. Şüphelilerin kaçma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Tunceli'de kaçak avcılık yapan şahsa idari işlem

Tunceli'de paraşüt ağ yöntemi ile balık avlayan bir kişiye idari işlem uygulandı.

Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu Mahallesi Pınarbaşı bölgesinde 5 bin metrelik yeni imar yolunu açmasının ardından çalışmaların sonuna geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın çalışmaları yerinde inceledi.

Diyarbakır'da aralarında avukatın da olduğu 9 şüpheli tutuklandı

Diyarbakır'da haklarında soruşturma açılan veya yargılanan kişileri tahliye ya da beraat ettireceklerini söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında avukatın da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı.

Tunceli'de terörün kalıntıları temizleniyor

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kentte düzenlenen operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, ilde terörün tüm kalıntılarını süpürerek eşsiz doğal güzellikleri tüm Türkiye'ye göstermeye hazırlandıklarını söyledi.

Malatya'da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme

Malatya'da, yılın ilk 4 ayında bir önceki yıla göre asayiş olaylarında önemli bir gerileme yaşanırken, hırsızlık olaylarında bu durumun nerede ise yüzde 50 seviyelerine ulaştığı belirtildi.

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek.

Genç Kaymakamı Güzel: ''Kapımız esnafımıza her zaman açık'

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel, ilçedeki esnafı ziyaret ederek taleplerini dinledi.

Bingöl'de istinat duvarında mahsur kalan koyun kurtarıldı

Bingöl'de Çapakçur Köprüsü altındaki istinat duvarında mahsur kalan koyunu itfaiye ekipleri kurtardı.

Battalgazi, yeni imar yoluyla değer kazanıyor

Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Orduzu Mahallesi Pınarbaşı bölgesinde 5 bin metrelik yeni imar yolunu açmasının ardından çalışmaların sonuna geldi. Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın çalışmaları yerinde inceledi.