Şehit Haberleri

Şehit Haberleri

Diyarbakır'da 23 Nisan kutlamalarında Fatih Sultan Mehmet, Ali Gaffar Okkan ve Naim Süleymanoğlu canlandırıldı

Diyarbakır'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Osmanlı Devleti padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Türk halter Naim Süleymanoğlu canlandırıldı.

Koçkar şehitleri dualarla anıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Koçkar Mahallesinde, 1990'lı yıllardan bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybeden güvenlik korucuları ve sivil şehitler, düzenlenen törenle anıldı.

Elazığ'da 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05' operasyonu

Elazığ'da Terör örgütü PKK'ya yönelik 11 timin katılımıyla Şehit Jandarma Uzman Çavuş Cihan Kızıltaş-05 operasyonu gerçekleştirildi.

29 yıl önce terör saldırısında şehit edilen babasının koltuğuna oturdu

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu söyledi.

BİŞHAK'tan Şehitler Haftası anması

Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.

Engelsiz Yaşam Merkezi Öğrencilerinden şehitlik ziyareti

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla şehitliği ziyaret etti.

Malatya'da şehitlikte hüzünlü bayram

Malatya'da şehit yakınları, bayram ziyaretlerinin ilkini şehitlerinin kabrine yaptı. Kimi tek başına kimi ise ailesiyle bayramın ilk günü şehidini yalnız bırakmadı.

Şehit ve gazi aileleri derneği Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümünü kutladı

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği, Türk Polis Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bingöl'de emniyet mensupları, şehit kabirlerine karanfil bıraktı

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli müdürler ve polis memurları, kent merkezinde şehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktı.

Türk Polis Teşkilatı 179. kuruluş yıl dönümü Malatya'da kutlanıyor

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 179'uncu yıldönümü Malatya'da çelenk sunumu ve şehitlik ziyareti ile başladı.

Şehit ve gazi yakınlarından Özel'e 'Zibidi' tepkisi

15 Temmuz gecesinde alanlara akın eden vatandaşlara yönelik 'zibidi' sözleri ile gündeme gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e bir tepki de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gazileri ve Terör Mağdurları Derneğinden geldi.

Şehit ve gazi yakınlarından İmamoğlu'na eleştiri

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hizmet yapmadığını ileri sürerek eleştirdi.

Kazada şehit olan Bingöllü polis son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul Şişli'de geçirdiği kaza sonucu şehit olan polis memuru Furkan Bor (27), Bingöl'de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, '3 gün arayla aynı köyden ikinci şehidimizi uğurlayacağız' dedi.

Bingöl Valisi Usta, şehit polisin ailesine başsağlığı dileklerini sundu

İstanbul'da geçirdiği kaza sonucu şehit olan polis memuru Furkan Bor'un ailesini ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, ailesine başsağlığı dileklerini sundu.

Şehit yakınları ve gazilerden CHP'li Özel'in darbe açıklamalarına tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösterdi.

Bingöllü şehit son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütüyle çıkan çatışma sonucunda şehit olan Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi, dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Diyarbakır'dan havalanan jetler Irak'ın kuzeyindeki hedefleri vurdu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olması ve 4 askerin yaralanması üzerine Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları Irak'ın kuzeyindeki hedefleri vurdu.

Bingöllü şehidin dede evine Türk bayrağı asıldı

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Bingöllü Tabip Teğmen Hulusi Elçi'nin ailesine acı haber verildi, dedesinin evine Türk bayrağı asıldı.

Çermik'te gazi ve şehit ailelerine iftar programı düzenlendi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde şehit ve gazi ailelerine iftar programı düzenlendi.

Vali Usta şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya geldi

Bingöl'de şehit ve gazi aileleriyle iftarda bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bu toprakları vatan yapmak için sizler en değerli varlıklarınızı; çocuklarınızı, eşlerinizi, kardeşlerinizi, yakınlarınızı, kısacası en sevdiklerinizi bu millet için feda ettiniz. Sizler için ne yaparsak yapalım hakkınızı hiçbir şekilde ödeyemeyiz' dedi.

Türkiye'nin en genç belediye başkanından şehit ailesine anlamlı ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları, şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet ve annesi Şehriban Kılıç'ı evlerinde ziyaret etti. Taziye dileklerini ileten Başkan Şerifoğulları, aynı zamanda şehidin doğum gününü unutmayarak, aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye ettti.

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Dicle'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma programı düzenlendi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününün 109. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Malatya'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

Malatya'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla tören ve program düzenlendi.

Diyarbakır'da 18 Mart kahramanları tüfek atışıyla anıldı

Diyarbakır'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109'uncu yıl dönümü, tüfek atışı ve düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Elazığ'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi Yıldönümü

Bingöl'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Çanakkale Şehitleri için Diyarbakır'da Mevlit okutuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Şehitleri için Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Üniversite öğrencileri şehitler anısına fidan dikti

Elazığ'da Fırat Üniversitesi öğrencileri, 316 şehidin anısına fidan dikerek ormanlık oluşturdu.

Vefanın adı şehit Osman Paşa, hediyesine gözü gibi bakıyorlar

Elazığ'da şehit annesi Şehriban Kılıç, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın şehit olmadan önce kendisine hediye ettiği bastona gözü gibi bakıp bir an olsun yanından ayırmıyor.