Oğuzhan Ata Sadıkoğlu Haberleri

Oğuzhan Ata Sadıkoğlu Haberleri

Başkan Sadıkoğlu: 'Kışla Caddesi esnafı ticaretine nerede devam edecek?'

Kışla Caddesi esnafına gönderilen tebligata tepki gösteren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '15 gün içinde iş yerlerini tahliye etmesi istenilen esnafımız ticaretine nerede devam edecek? dedi.

Başkan Sadıkoğlu'ndan TOKİ'ye çağrı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TOKİ'nin deprem konutlarının inşasında kullandığı malzeme ve hizmet alımını Malatya firmalarından yapmasını talep etti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mısır Çarşısı esnafı için Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti.

Başkan Sadıkoğlu: 'Rezerv Alan uygulaması belirsizliği artırıyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son günlerde mülk sahibi vatandaşı ve işyeri sahibi esnafı rahatsız eden Rezerv Alan uygulamasına tepki gösterdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Kişisel rantları uğruna Malatya'yı borç batağına sürüklediler'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Nisan ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, son günlerde Malatya'nın ana gündemi haline gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borcu hakkında değerlendirme yaptı.

Başkan Sadıkoğlu: 'İş yerlerinin inşa ve teslim süreci hızlanmalı'

Çarşı merkezinde devam eden iş yerlerinin inşa ve teslim sürecinin hızlanması gerektiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ticari alanların yapım ve teslim aşaması TOKİ deprem konutlarıyla paralel bir şekilde yürütülmeli. İş yerleri ne kadar hızlı tamamlanır ve teslim edilirse, şehir o kadar hızlı ayağa kalkacaktır' dedi.

Başkan Sadıkoğlu: '6 ay yetmez, en az 2 yıl daha uzatılmalı'

Mücbir Sebep Hali süresinin son kez uzatılacağına dair gündemi değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Mücbir Sebep Hali süresi 6 ay sonra sona ererse birçok işletme faaliyetini sonlandırma durumuna gelebilir. Bu da yeniden işsizliğe ve göçe sebep olacaktır. Şehrimizin demografik yapısının bozulmaması ve sosyoekonomik olarak daha hızlı toparlanması için Mücbir Sebep Hali süresi en az 2 yıl daha uzatılmalıdır' dedi.

Başkan Sadıkoğlu seçilenlere seslendi!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirdi. Seçimsiz geçecek dört yılın önemine vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, 'Önümüzdeki dört yıl hükümetimizin ve seçilen belediye başkanlarının en önemli gündemi deprem bölgesinin ayağa kaldırılması olmalı' dedi.

Sadıkoğlu, Malatya'nın taleplerine hassasiyetle yaklaşılmasını istedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla düzenlenen İş Dünyası ve Kanaat Önderleri Buluşmasında söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın, tüccarın ve sanayicinin sorunlarını dile getirerek, sorunların ivedi bir şekilde çözüme kavuşması için Malatya'ya hassasiyetle yaklaşılmasını talep etti.

TSO üyelerinin sorunları Vergi Dairesi Başkanına iletildi

35. Vergi Haftası dolayısıyla Malatya Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Balıkçı'yı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Oda üyelerinin vergi dairesi özelinde karşılaştığı sorunları iletti.

Başkan Sadıkoğlu, talepleri Bakan Şimşek'e iletti

Ankara'da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, başta Mücbir Sebep Süresinin uzatılması olmak üzere doğrudan bakanlığı ilgilendiren sorunları ileterek çözümü için daha hızlı adımlar atılmasını talep etti.

'Mücbir sebep hali devam etmelidir'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Siftah dahi yapılmadan dükkanların kapandığı bu şehirde biriken vergi borçlarının ödenebilmesi çok zor. İş yerleri tamamlanıp ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep hali devam etmeli' dedi.

Türk EximBank Malatya Ofisi hizmet vermeye başladı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun uzun zamandır yapmış olduğu girişimler olumlu sonuç verdi. Türk EximBank Malatya Ofisi Malatya TSO bünyesinde hizmet vermeye başladı.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu'ndan 'Vergisiz' enflasyon düzeltmesi talebi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2024 ve 2025 yılı enflasyon düzeltmesi işlemlerinin mücbir sebep halinin devam ettiği illerde vergisiz olarak uygulanmasını talep etti.

Sadıkoğlu: 'Asrın felaketini yaşadık, asrın destekleriyle ayağa kalkabiliriz'

Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesinde işletmelerin önüne çıkan teminat şartının büyük mağduriyetler doğurduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, '50 bin TL ve üzeri borçlar için teminat istenmekte. Büyük depremler yaşamış şehrimizde iş yeri yıkılmış, tüm sermayesini kaybetmiş üyelerimizin teminat verebilmesi gerçekle bağdaşmamaktadır. Teminat şartının kaldırılmasını veya limitin 500 bin TL'ye yükseltilmesini talep ediyoruz. Asrın felaketini yaşadık, asrın destekleriyle ayağa kalkabiliriz' dedi.

'Depremzede esnafımızın geliri borçları kadar artmadı'

Mücbir sebep hali süresince biriken borçların esnafı kaygılandırdığını dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, esnafın gelirinin borçları kadar artmadığına vurgu yaparak biriken borçlar için azami oranda af talep etti.

Sadıkoğlu aday değilim

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, belediye başkan adayı olacağına dair basında ve sosyal medyada çıkan haberler ve paylaşımların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Sadıkoğlu: 'Daha kapsamlı destekler bekliyoruz'

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın ihracat kaybının 68 milyon 535 bin dolar olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde daha kapsamlı destekler bekliyoruz' dedi.

Sadıkoğlu: 'Dönüşüme değil, zamansız ve plansız yıkıma karşıyız'

Kışla Caddesi için verilen yıkım kararı konusunda esnaf ile istişarelerde bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Dönüşüme değil, zamansız yıkıma karşıyız' dedi.

Türk EximBank Malatya TSO'ya hizmet ofisi açacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun uzun zamandır yapmış olduğu girişimler olumlu sonuç verdi. Türk EximBank Malatya TSO bünyesinde hizmet ofisi açacak.

Sadıkoğlu: 'Yeni teşvikler çıkarılmalı'

Malatya'nın ihracat rakamlarının düştüğünü kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İhracatçı firmalarımız personel ve üretim anlamında deprem öncesi seviyeye hala ulaşamadı. Ülkemizin büyüme performansı genel olarak iyi, ancak net ihracatın büyümeye katkısı düşüyor. İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı' dedi.

Sadıkoğlu, aydınlatma sorununa dikkat çekti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, deprem sonrası birçok cadde ve sokakta yaşanan aydınlatma sorununa dikkat çekti.

Sadıkoğlu: 'Partiler üstü bir konuma sahibiz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, siyasi parti il başkanlarına ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde, Malatya'nın daha hızlı ayağa kalkması için atılması gereken adımlar istişare edildi.

Sadıkoğlu, geçici işyerlerinin plansızca konulmasına tepki gösterdi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Eski Malatya Yolu üzeri Çatyolda bulunan konteynerlerdeki esnafları ziyaret etti.

Sadıkoğlu: 'Moloz ıslahını koordine edemeyenler Malatya'ya zarar veriyor'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, kentte belirlenen moloz döküm sahalarına tepki göstererek, Moloz ıslahını koordine edemeyenler Malatya'ya zarar veriyor dedi.

Sadıkoğlu: 'Üyelerimizin tamamı depremden etkilendi'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Vali Ersin Yazıcı'nın ziyaretinde üyelerinin tamamının 6 Şubat depreminden etkilendiğini söyledi.

Sadıkoğlu: 'Mücbir sebep süresi uzatılmalı'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olan mücbir sebep hali süresinin uzatılması için çağrıda bulundu.

Sadıkoğlu: '75 bin TL şartı düşürülmeli'

Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı bilgilendirme toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Krediye başvuruda işletmelerin 2022 yılı net satış hasılatının 75 bin TL ve üzeri olması şartı var. Birçok depremzede işletmemiz bu şartı karşılayamıyor. 75 bin TL rakamı düşürülmeli' dedi.

Sadıkoğlu: 'Talebimize olumlu karşılık veren Özhaseki Bakanımıza teşekkür ediyoruz'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yerinde dönüşümde hibe ve kredi desteğinin zemin +7 kata kadar çıkarılması kararını değerlendirdi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Faizsiz deprem kredisinden hasarsız işletmelerde faydalanabilecek'

Depremden etkilenen işletmelere 200 bin lira ila 750 bin lira arasında faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi sunulacağını belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'En az yüzde 30 gelir kaybına uğramış hasarsız işletmeler de bu destekten faydalanabilecek' dedi.