Mevlüt Çavuşoğlu Haberleri

Mevlüt Çavuşoğlu Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Cumhurbaşkanımızın milletimize bir sözü var, bir sene içinde kalıcı konutların tamamını vatandaşlarımıza teslim etmek'

Diyarbakır'da çadır kentte ziyarette bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Cumhurbaşkanımızın milletimize bir sözü var. Bir sene içinde kalıcı konutların tamamını vatandaşlarımıza teslim etmektir' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: 'Devlet, millet el ele vererek tüm deprem bölgelerini ayağa kaldırmamız gerekiyor'

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilin etkilendiği depremlerle ilgili Malatya'da konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, depremin yaralarının sarıldığını ifade ederek, Devlet, millet el ele vererek tüm deprem bölgelerini ayağa kaldırmamız gerekiyor dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya ziyareti çerçevesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi Arslantepe Höyüğü'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan valilik ve belediye ziyareti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malatya ziyareti çerçevesinde Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti.

Bakan Çavuşoğlu: ''Ukrayna konusunda anlaşabilirsek Rusya'dan tahıl ihracatının önünün açılması için çalışma yapıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tüm dünyada bir tahıl krizinin yaşandığını belirterek, 'Şimdi Ukrayna konusunda anlaşabilirsek Rusya'dan tahıl ihracatının önünün açılması için çalışma yapıyoruz' dedi.

Bakan Çavuşoğlu: '(İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği) 'Bizim onlardan isteklerimiz, beklentilerimiz mümkün olmayan bir şey değil'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili, 'Bizim onlardan isteklerimiz, beklentilerimiz mümkün olmayan bir şey değil ki, teröre destek veriyorsunuz, vermeyin. Teröristlere ülkenin kapılarını açıyorsun, barındırıyorsun, her türlü faaliyetlerine izin veriyorsun, terörizmin finansmanına göz yumuyorsun, çocukların Kandil'e, Suriye'ye, o bölgelere zorla götürülmesine vesile oluyorsun, onların bu çalışmalarına fırsat veriyorsun, engellemiyorsun' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Zalime Yavuz, mazluma ise Yunus oluyoruz'

Bingöl'de Girişimci ve İnsani Türk Dış Politikası konferansında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dış politikamızı belirlerken tarih ve medeniyetimizin getirdiği sorumlulukla hareket ediyoruz. Gücümüzü de biliyoruz, sorumluluğumuzun ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Suriye'de, Libya'da, Irak'ta, Kafkaslarda, Balkanlarda, Orta Doğu'da ve hatta uzak coğrafyalarda zalime Yavuz, mazluma ise Yunus oluyoruz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bingöl'de esnafla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Bingöl'de esnaf ziyaretinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Diyarbakır'da yanan fabrika alanına geçerek yetkililerden bilgi aldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir takım programlar çerçevesinde geldiği Diyarbakır'da öğlen saatlerinde yanan fabrika alanına geçerek fabrika sahibinden ve yetkililerden bilgi aldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Diyarbakır esnafıyla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir takım programlar çerçevesinde geldiği Diyarbakır'da esnafla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bin 15 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya gelerek tek tek çocuklarının nasıl kaçırıldığını dinledi. Bakan Çavuşoğlu, 'PKK ile YPG arasında hiçbir fark yoktur. İkisi aynı terör örgütüdür. Biz onlara şunu söylüyoruz. Kürtlerin haklarının ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, hangi hakkı istediklerini duymak istiyorsanız gelin burada Diyarbakır annelerini, babalarını ziyaret edin. Bize inanmıyorsanız doğrudan onlardan dinleyin' dedi.

Bakan Çavuşoğlu’ndan Kore şehitlerinin yattığı BM Anıt Mezarlığı’na ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kore'nin Busan kentindeki Kore Savaşı'nda şehit düşen Türk askerlerinin yattığı Birleşmiş Milletler (BM) Anıt Mezarlığı'nı ziyaret etti.