Kırgızistan Haberleri

Kırgızistan Haberleri

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan sanat toplulukları Başkan Şerifoğulları ile bir araya geldi

'Türk Dünyasından Esintiler' konseri çerçevesinde Elazığ'a gelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı makamında ziyaret etti.

Kırgızistan-Türkiye İş Fırsatları Toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) öncülüğünde Kırgızistan-Türkiye İş Fırsatları Toplantısı gerçekleşti.

Başkan Gürkan, Kırgızistan heyetini kabul etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Bekboosun Börübaşov ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştüler.

Kırgızistan heyetinden Başkan Güder'e kardeşlik ziyareti

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ikili ilişkileri geliştirmek ve pekiştirmek amacıyla İnönü Üniversitesi'nin davetini üzerine Malatya'ya gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un danışmanı Bekboosun Börübaşov, Yardımcısı Amanbay Toktoroviç Omurzakov ve beraberindeki heyeti konuk etti.

Kırgızistan üniversiteleriyle iş birliği

Malatya İnönü Üniversitesi ile Kırgızistan üniversiteleri arasında iş birliği yapılacak.

Yeşilyurt'ta tarih ve kültürel yatırımlarına tam not

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlıyev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışman Yardımcısı, Kırk Kırgız Boyunun Başkanı Amanbay Toktoroviç Omurzakov, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Yeşilyurt'un tarihsel ve kültürel hazinelerini ön plana çıkartan Tarihi Yeşilyurt Konaklar ile Gedik Kültür Merkezini incelediler. Misafirler, Yeşilyurt Belediyesi'nin tarih ve kültürel yatırımlarına tam not verdiler.

Eski Türk Yazıtları Araştırma semineri

İnönü Üniversitesi Güney Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜGAM) tarafından 'Orhun-Enisey Eski Türk Yazıtları Araştırma Gezilerim ve Neticeleri (1987-2020)' başlıklı seminer düzenlendi. Çevrim içi gerçekleştirilen seminere Kırgızistan Uluslararası Tıp Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadırali Konkobaev konuşmacı olarak katıldı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov: SİHA'ları savaşmak için değil korunmak için satın alıyoruz

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye ve Rusya'dan silahlı insansız hava araçları (SİHA) satın alacaklarını doğrulayarak, 'SİHA'ları savaşmak için değil korunmak için alıyoruz' dedi.

Başkan Sadıkoğlu Kırgızistan'da düzenlenen yatırım forumuna katıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Kırgızistan Yatırım Bakanlığı'nın daveti üzerine gittiği Kırgızistan'da, kamu-özel diyaloğu formatında düzenlenen Yatırım Forumuna katıldı.