Ihracat Rakamları Haberleri

Ihracat Rakamları Haberleri

Diyarbakır'ın ocak ayında ihracatı yüzde 11 geriledi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Yıldız Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2024 Ocak ayı ihracat rakamlarına göre kentte ihracın yüzde 11 gerilediğini söyledi.

Malatya'nın ihracat rakamlarına deprem etkisi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın 2023 yılı ihracatı önceki yıla göre yüzde 13,5 düşüşle 392 milyon 152 bin dolar olarak gerçekleşti.

Sadıkoğlu: 'Yeni teşvikler çıkarılmalı'

Malatya'nın ihracat rakamlarının düştüğünü kaydeden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'İhracatçı firmalarımız personel ve üretim anlamında deprem öncesi seviyeye hala ulaşamadı. Ülkemizin büyüme performansı genel olarak iyi, ancak net ihracatın büyümeye katkısı düşüyor. İhracatın büyümeye olan katkısının artırılması ve sürdürülebilir bir büyüme yakalanması için ihracatçı firmalarımız için yeni teşvikler çıkarılmalı' dedi.

Malatya'nın ihracatı yükselişe geçti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremin etkisiyle Malatya'nın ihracatında başlayan düşüşün Mayıs ayı itibariyle yükselişe geçtiğini söyledi.

Başkan Sadıkoğlu: 'Çok daha etkin destek ve teşvik mekanizmalarının hayata geçilmesini bekliyoruz'

Deprem sonrası yaşanan göç ve iş gücü kaybı üretimde ciddi aksamalara sebep olurken, ihracat rakamlarında da düşüşe neden oldu. İhracat rakamlarını değerlendiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Yaraların sarılması, almış olduğumuz hasarın onarılması ve rekabet gücümüzün artması için çok daha etkin destek ve teşvik mekanizmalarının hayata geçilmesini bekliyoruz' dedi.

Başkan Sadıkoğlu: '2023 yılına artan ihracatla başladık'

2023 yılının ilk ihracat rakamı olan Ocak ayı ihracat rakamları açıklandı. Malatya'dan Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 artışla 35 milyon 826 bin dolar ihracat gerçekleştirildiğini belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Uluslararası ticarette yaşanan talep daralması karşısında daha rekabetçi olabilmemiz için üretim maliyetlerimizin düşürülmesi gerekiyor' dedi.

DTSO Başkanı Mehmet Kaya: '2022 yılı ihracatını yüzde 27'lik bir artışla iyi sayılabilecek bir rakamla bitirdik'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 2022 yılının değerlendirmesini yaptı. Başkan Kaya, Diyarbakır 2022 yılını ihracat rakamlarına baktığımızda tam istediğimiz rakam olmasa bile yüzde 27'lik bir artışla iyi sayılabilecek bir rakamla bitirdik dedi.

Başkan Alan, 'Elazığ, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2022 ihracat rakamlarını değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığ'ımızın tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştığını görüyoruz. Elazığ cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir dedi.

Diyarbakır'ın ihracatında yüzde 41'lik artış

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Baran Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2022 Ocak-Temmuz ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Diyarbakır ihracatta rekor kırdı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) meclis üyesi ve aynı zamanda Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Baran Türk, Diyarbakır'ın 2022 yılı ilk çeyrek dönemi ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Elazığ'ın ihracat rakamı açıklandı

Elazığ'da 2022'nin ilk 3 ayında 83 ülkeye toplam 98 milyon 976 bin dolar ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

Diyarbakır ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 48,5 arttı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Dış Ticaret Komisyon Başkanı Baran Türk, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı 2021 yılı ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Sadıkoğlu: 'ilk 10 ayın ihracatı 2020'nin tüm ihracatını geçti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'ilk 10 ayın ihracatı 2020'nin tüm ihracatını geçti' dedi.