Içişleri Bakanlığı Haberleri

Içişleri Bakanlığı Haberleri

Elazığ'da yol kontrol uygulaması gerçekleştirildi

Elazığ'da İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri çerçevesinde, yol kontrol noktasında denetim gerçekleştirilirken, sürücülerin kurallara uyması gerektiği anlatıldı.

8 Mart'ta kadınlara pars yakın müdafaa eğitimi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Zerzevan Kalesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Güçlü ve Güvende Kadınlar Projesi' çerçevesinde kadınlara taciz, şiddet ve gasp gibi olumsuz durumlara karşı pars yakın müdafaa eğitimi verildi.

Diyarbakırlı kadınlara karışan yandı

İçişleri Bakanlığının desteklediği 'Güçlü ve Güvende Kadınlar Projesi' ile Diyarbakırlı kadınlar; taciz, şiddet ve gasp gibi olumsuz durumlara karşı pars yakın müdafaa eğitimiyle kendilerini savunmayı öğreniyor.

Düzensiz göçle mücadele masaya yatırıldı

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca Şanlıurfa ilinde düzenlenen '3. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısına' katıldı.

Köy okullarındaki öğrenciler, bilim ve sanatla buluşturuldu

Bingöl'de faaliyetlerini sürdüren Patika Derneği, İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle hazırladıkları proje kapsamında, köy okulundaki öğrencileri bilim ve sanatla buluşturdu.

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alan bombalı saldırıya tepki

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği Genel Başkanı Abbas Gündüz ve Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Kandemir ortak bir basın açıklaması yaparak İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alan bombalı saldırıyı kınadı.

Bingöl Açık Kapı biriminden 23 bin kişi faydalandı

İçişleri Bakanlığının valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturduğu Açık Kapı birimlerinde, binlerce kişinin talepleri karşılanırken Bingöl'de şuana kadar 23 bin 109 kişi yararlandı.

Dicle Üniversitesi ulusal düzeyde AFAD'dan akreditasyon aldı

Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından 'Kentsel Arama Kurtarma Akreditasyon Yönetmeliği' kapsamında hafif arama kurtarma sınıfında akredite almaya hak kazandı.

Doğanşehir'de yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri de Malatya'nın Doğanşehir ilçesi oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından Doğanşehir Koordinasyon Valisi olarak görevlendirilen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Valiliğine bağlı ekiplerle birlikte bölgede yaraları sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bağlar Kaymakamına 'Üstün Hizmet' ödülü

Diyarbakır'ın Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, İçişleri Bakanlığı tarafından 'Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Malatya'da trafik kazasında 1 yılda 36 kişi öldü

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı, 2022 yılında Türkiye'de meydana gelen trafik kazalarının istatistiklerini açıkladı. Açıklama da bir yılda bin 616 kazanın meydana geldiği Malatya'da bu kazalara bağlı 36 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Malatya'da mülki amirlere kadına şiddet konusunda bilgilendirme

Malatya'da İçişleri Bakanlığı'nın 2022 yılı Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Faaliyet Planı' çerçevesinde vali yardımcıları ile mülki idare amirlerine hizmetçi eğitim bilgilendirmesi yapıldı.

Elazığ polisinin farkındalık çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Kadına El Kalkamaz' sloganıyla başlatılan proje çerçevesinde Elazığ'da farkındalık oluşturma amacıyla yaklaşık 4 bin vatandaş polis ekipleri tarafından bilgilendirildi.

Elazığ'da 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı yapıldı

İçişleri Bakanlığı, AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile Türkiye geneli eş zamanlı düzenlenen, 'Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye' tatbikatı Elazığ'da da gerçekleştirildi.

Tunceli'de Eren Abluka Sonbahar-Kış-4 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu operasyonu başlatıldı

İçişleri Bakanlığının koordinesinde Tunceli'de 548 personelin katılımıyla Eren Abluka Sonbahar-Kış-4 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu operasyonu başlatıldı.

Tuncelili muhtarlar 'Muhtar Evi' için yola çıktı

Tunceli'de İçişleri Bakanlığınca düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı ile Muhtar Evi açılışına katılacak olan muhtarlar, Vali Mehmet Ali Özkan'ın katılımıyla Ankara'ya uğurlandı.

Arapgir'de yaya geçitlerinde farkındalık çalışması

İçişleri Bakanlığınca trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla Türkiye genelinde eş zamanlı 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' sloganıyla kampanya, Malatya'nın Arapgir ilçesinde de gerçekleştirildi.

Malatya'da yaya geçitleri kırmızıya boyandı

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan, 'Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu' kampanyası çerçevesinde Malatya'da yaya geçidi kırmızıya boyandı.

'Vatansız Ahmet'in hayatı film oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından askerden firar ettiği gerekçesiyle 1994 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan ve Diyarbakır İl Göç İdaresi tarafından verilen 'Vatansız' belgesiyle yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Önder'in hayatı film oldu.

Yeşilyurt'ta söz kadınlarda

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün ilçedeki kadınların talep ve isteklerini yerinde öğrenmek amacıyla başlattığı 'Söz Kadınlarımızda, Yeşilyurt'ta Kadınlarımızı Dinliyoruz' projesi çerçevesinde Sütlüce mahallesinde gerçekleşen etkinliğe katılan kadınlar, talep ve isteklerini yetkililere ilettiler. Programda İçişleri Bakanlığı Kadın Acil Destek uygulaması (KADES) bilgilendirmesi de yapıldı.

Malatya'da Tümür operasyonu: 2 gözaltı

İçişleri Bakanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan 'Tümör' operasyonu kapsamında Malatya'da 2 şüpheli gözaltına alındı.

Diyarbakır'da AFAD acil çağrı mobil uygulamasının tanıtımı yapıldı

Afet ve Acil Durum anlarında vakit kaybetmeden sesli ve mesaj olarak acil çağrı başlatmak ve toplanma alanlarını rota oluşturarak görüntülemek üzere İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kullanıma sunulan AFAD Acil çağrı uygulamasının tanıtımını Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlhami Çakmak yaptı.

Ustalar Yalova'da bir araya geldi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yarım asırdır tahta çividen ayakkabı üreten Erol usta, Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesi çerçevesinde Yalova'nın ünlü baklava ustası ile bir araya geldi. Programa Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

Tunceli'de Eren Abluka-7 operasyonu tüm hızıyla sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli'de başlatılan Eren Abluka-7 operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Operasyonda terör örgütü PKK'ya ait bir depoda mühimmat ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Elazığ’da Eren Abluka-11 Operasyonu başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca Elazığ’da 514 personelin katılımıyla 'Eren Abluka-11 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Rıstam Çetin Operasyonu' başlatıldı.

Bingöl'de 'Bayramınız Kemerli Olsun' uygulaması

İçişleri Bakanlığınca başlatılan 'Bayramınız Kemerli Olsun' sloganı dahilinde Bingöl'de, trafik ekipleri emniyet kemeri uygulaması gerçekleştirildi.

Tunceli'de Eren Abluka-7 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu operasyonu başlatıldı

İçişleri Bakanlığınca, Tunceli kırsalında 622 personelin katılımıyla Eren Abluka-7 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tortumlu operasyonu başlatıldı.

Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Arif Karaman göreve başladı

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Kaymakamlığına atanan eski Ayaş Kaymakamı Arif Karaman, bugün Diyarbakır'a gelerek göreve başladı.

Çığ önlemleri ve faaliyetleri toplantısı yapıldı

Elazığ'da, İçişleri Bakanlığının genelgesi çerçevesinde çığ önlemleri ve müdahale faaliyetleri toplantısı gerçekleştirildi.

Okul zillerinin yerini siren zilleri aldı

İçişleri Bakanlığı tarafından 2022 yılı 'Tatbikat Yılı' olarak ilan edilmesinin ardından Elazığ genelindeki bütün okullarda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi.