Diyarbakır Haberleri Haberleri

Diyarbakır Haberleri Haberleri

Dicle Nehri'nde sualtı görüntüleme cihazı ile ceset arandı

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan ekipler, ikinci günde yandan taramalı sualtı görüntüleme cihazı ile arama yaptı. Bir sonuca ulaşamayan ekipler, çalışmalara ara verdi.

77 kişinin hayatını kaybettiği Serin-2 Apartmanı'nın sanıkları hakim karşısına çıktı

Diyarbakır'da geçen yıl 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda 77 kişinin hayatını kaybetmesi, 29 kişinin de yaralanmasına ilişkin biri müteahhit 4 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı. İddianamede, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis isteniyor.

Diyarbakır'da teknoloji semineri düzenlendi

Diyarbakır'da birçok paydaşın bir araya gelmesiyle 'Netex'le Gelenekten Geleceğe Semineri' düzenlendi.

Diyarbakır stadyumunda şampiyonluk maçı hazırlıkları tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı.

Bismilli sporcular 7 altın, 3 gümüş madalya kazandı

Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında, Bismilli sporcular başarı elde etti. Toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanan sporcular, ilçelerini gururlandırdı.

Diyarbakır'da kadın muhtar, ikinci adaylığında 25 yıllık muhtarı devirdi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde ikinci adaylığında muhtar seçilen Çiçek Gözen, 25 yıllık muhtarı devirerek göreve başladı.

Dicle'de öğrenciler projelerini sergiledi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrenciler, hazırladıkları projelerini TÜBİTAK Bilim Fuarında sergilendi.

Dicle Nehri'nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde Dicle Nehri'nde erkek cesedi bulunduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı. Ekiplerin bot ile nehirde aramaları sonuçsuz kalması üzerine çalışmalara ara verildi.

Diyarbakır'da parmağı kopan genç ambulans helikopter ile hastaneye sevk edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde parmağı kopan genç, ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi.

Diyarbakır'da adliye çıkarılan şüphelilere bıçaklı saldırı girişimi güvenlik kamerasına yansıdı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde adliyeye çıkarılan şüphelilere bıçakla saldırı girişiminde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kınaya giden ailenin hafif ticari aracı dereye uçtu: 10 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kınaya giden ailenin hafif ticari aracı tekeri patlaması sonucu dereye uçtu. Kazada 2'si ağır, 4'ü çocuk 10 kişi yaralandı.

Dicle Nehri çevresi atıklardan temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Dicle Nehri çevresine bırakılan atıkları yürüttüğü çalışmayla temizledi.

Diyarbakır'da arama-kurtarma ekipleri tatbikat gerçekleştirdi

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde arama-kurtarma ekipleri senaryo gereği tatbikat gerçekleştirdi.

Diyarbakır ve Şırnak'ta kaçak elektrik kullanımına hapis cezası

Diyarbakır ve Şırnak'ta kaçak elektrik kullanımı nedeniyle haklarında kamu davası açılan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde temizlik seferberliği

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde çalışan personeller, hastaların daha hijyenik bir ortamda tedavilerini görmesi için temizlik seferberliği başlattı.

Diyarbakır'da 67 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Lice ilçesinde icra edilen operasyonda 67 kilogram toz esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'da iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Diyarbakır'da çevre yolunda iki otomobilin çarpıştığı kazada 6 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da 2024 yılında 2 milyon turist ağırlanması hedefleniyor

Diyarbakır'da 48. Turizm Haftası açılış programda konuşan Vali Ali İhsan Su, '2023 yılında depreme rağmen 1 milyon 253 bin turist ile kapattık. İnşallah 2024 yılındaki hedefimiz 2 milyonu aşmak. Şimdi onun için çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada gerekçeli karar açıklandı

6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan ve 89 kişinin hayatını kaybettiği Galeria Sitesi'ne ilişkin davada yargılanan 7 sanıktan tutuklu inşaat mühendisi ile 3 müteahhide verilen 17 yıl 6'şar ay hapis cezasıyla ilgili gerekçeli karar hazırlandı.

Aynı siteden iki gün arayla 3 bisiklet çaldı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bir hırsız, arife günü ve bayramın ikinci günü aynı siteye girip 3 bisiklet çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

DBB Başkanları, belediye birimleri ve DİSKİ personeliyle bir araya geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye birimleri ve DİSKİ Genel Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

Diyarbakır'da okullar arası boks il seçmeleri düzenlendi

Türkiye Boks Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından organize edilen Gençlik Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Boks il seçme müsabakaları, Diyarbakır Stadyumu'nda bulunan boks salonunda düzenlendi. İl seçmelerinde dereceye girenler, okullar arası Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

İran-İsrail gerilimine rağmen altına rağbet artıyor

İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti.

Diyarbakır'da otomatik silahlarla çevreye ateş eden zanlılar tutuklandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde girdikleri kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş ettikleri gerekçesiyle yakalanan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Hacıbaba Pastaneleri Diyarbakır'da bayram sürecinde 30 ton tatlı sattı

Diyarbakır'da Ramazan Bayramı süresince oluşan yoğunluk nedeniyle 3 vardiya sistemine geçen Hacıbaba Pastaneleri'nde tatlı satışı 30 tona ulaştı.

Diyarbakır'da bunalıma giren kadın kendini 14. kattan boşluğa bıraktı

Diyarbakır'da bir plazaya gelen kadın, 14. kattan atlayarak intihar etti.

Diyarbakır'da kafede hasılatını tüm yapan dilenci kamerada

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kafeye gidip cebindeki parayı tüm yapmak isteyen dilencinin üzerinden çıkan para şoke etti. O anlar bir vatandaşın telefon kamerasına yansıdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Bucak, personeli karşıladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı.

Bombalı eylem hazırlığındaki sanıklara 31'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya kuryelik yaptığı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle geçen yıl tutuklanan 2 sanık hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirmesi suçlarından 15 yıl 6'şar aydan 31'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.