Çin Haberleri

Çin Haberleri

Bakan Tekin: 'Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Programlarımız, yani müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü. Bu anlamda bize eğitim öğretim sürecine ilgi gösteren herkese gerek tüzel kişilere gerekse gerçek kişilere huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Bingöl'de yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan Orman Benim kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.

Elazığ'da orman yangınlarıyla mücadele için 'Orman Benim' kampanyası başlatıldı

Elazığ'da orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Orman Benim kampanyası düzenlendi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında toplanarak Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kuralları belirleyerek karara bağladı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Esnafımız 21 metrekareye terk edilmiş durumda'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mısır Çarşısı esnafı için Büyükşehir Belediye Binası arkasında kurulan konteyner çarşıyı ziyaret etti.

Uzmanından polen alerjisi uyarısı

Diyarbakır Dağkapı Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Acar, polen alerjisi uyarısında bulundu. Dr. Acar, baharın gelişi; doğanın canlandığı ve adeta yeniden doğduğu mevsimsel bir değişimi ve dönüşümü beraberinde getirirken bu değişimin, özellikle allerjen bünyeye sahip olanlar için hayatı zorlaştıran bir faktöre de dönüşebildiğini söyledi.

Okuldaki spor salonunda faciadan dönüldü: Alçıpan çöktü, 6 öğrenci yaralandı

Elazığ'da bir lisede, içinde öğrencilerin bulunduğu sırada spor salonunun alçıpanı çöktü. Olayda 6 öğrenci yaralandı.

Diyarbakır Final öğrencileri eğitimde sınırları aştı

Dünyanın en önemli fizik laboratuvarı olan ve evrenin oluşumunu açıklamak için yapılan 'Big Bang' deneyi ile herkesin ziyaret etmek istediği Cern Laboratuvarında deneyin son durumu hakkında bilgi alma şansı bulan Diyarbakır Final Okulları öğrencileri, aynı zamanda yapılan diğer deney çalışmalarını da gözlemledi.

Meteorolojiden Elazığ için sağanak uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Başkan Alan: ''İlçelerimizin kalkınması için ortak projeler yürütüyoruz'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerini kazanarak görevlerine başlayan Belediye Başkanlarına hayırlı olsun ziyaretlerini sürdürüyor.

Elazığ'da feci kaza: Ambulans ile hafif ticari araç çarpıştı 2'si polis 6 yaralı

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da ambulans ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen feci kazada, 2'si polis toplamda 6 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da hafif ticari araç sürücüsü dalınca ilginç kaza meydana geldi

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde hafif ticari aracın sürücüsü dalınca, ilginç kaza meydana geldi. Facianın eşiğinden dönülen kaza, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Çermik'te çocuklar için Kur-an'ı Kerim'e geçme programı düzenlendi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 4-6 yaş grubundaki 15 öğrenci için Kur-an'ı Kerim'e geçme programı düzenledi.

Deprem bölgesinde inşaatlar yükseliyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya'da, kentin yeniden imarı ve ihyası için başlatılan çalışmalar sürüyor. Akçadağ ilçesinde Emlak Konut tarafından inşa edilen yeni çarşı projesinde ise yapılar yükselmeye başladı.

Elazığ Belediyesi, 'O sene, bu sene' sloganı ile Elazığspor temalı YKS deneme sınavı gerçekleştirdi

Elazığ Belediyesi, gençler için hazırladığı 'Gelecek Sensin' isimli destek programı kapsamında YKS deneme sınavı gerçekleştirdi. 4 bin öğrencinin katıldığı deneme sınavının teması, 'O sene, bu sene' sloganı ile Elazığspor oldu.

Dört aracın karıştığı kazada: 1 kişi yaralandı

Malatya'da dört aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Elazığ'da otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Elazığ'da minibüse çarpmamak için karşı şeride giren otomobil, hafif ticari araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada, 1 kişi yaralandı.

Güneydoğu 'toz taşınımı' etkisi altında: Uzmanı uyardı, ciddi kriz oluşabilir

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz taşınımı etkisi altında olan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Batman için uyarıda bulundu. Prof. Dr. Şenyiğit, 'Dünyada hava kirliliğinden yılda 7 milyon insan ölmektedir. Bunun 4 milyonu bu şekilde toz taşınımı, dış hava kirliliğinden olmaktadır. Türkiye'de de, bu rakamın 30 bin civarında çok iyi olduğunu biliyoruz. Ciddi anlamda kriz oluşabilir' dedi.

Yolda yürürken 800 bin liralık çekini düşürdü, bulana ödül verecek

Elazığ'da aldığı kamyonun ödemesini yapmak için giderken üstünde taşıdığı 800 bin liralık çekini düşüren bir kişi, çeki bulana ödül vereceğini ifade etti.

Başkan Akçin, Yerinde Dönüşüm'de verilen tutarın arttırılmasını istedi

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, deprem bölgesi Malatya'da yerinde dönüşüm projesi için verilen tutarın güncel maliyetlere göre yeniden belirlenmesini istedi.

Elazığspor'da Play-Off hazırlıkları başlıyor

Çiimentaş Elazığspor'da Play-Off maçları için hazırlıklar çarşamba günü start alacak.

İş merkezinde hırsızlık yapan şahıs yakalandı

Malatya'da, depremzede esnaflar için yapılan geçici iş merkezinde hırsızlık olayına karıştığı belirlenen zanlı yakalandı. Zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Baro Başkanı Demez, depremzede avukatların taleplerini iletti

Malatya Barosu Başkanı Av. Onur Demez, Ankara'da gerçekleşen büyük savunma mitinginde yaptığı konuşmada depremzede avukatlar için destek verilmesini istedi.

176 kişinin öldüğü Bingöl depreminin üzerinden 21 yıl geçti

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 1 Mayıs 2003'te 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremin üzerinden 21 yıl geçtiğini hatırlatarak, 'Bu acıların bir daha yaşanmaması ve oluşabilecek hasarların en aza indirilmesi için asıl önemli olan depremden önce alınacak tedbirlerdir' dedi.

Aç kalan tilkiler şehir merkezini mesken tutmaya başladı

Elazığ'da aç kalan bir tilki yiyecek bulmak için şehir merkezine kadar indi.

Depremzede baba oğulun konteynerde ekmek mücadelesi

Deprem bölgesi Malatya'da, işyerleri yıkılan baba oğul konteyner çarşıda ekmek mücadelesi veriyor. İşlerinden memnun olan baba oğul, kalıcı iş yeri için ise gün sayıyor.

Elazığ'da 'sarı benekli semender' görüldü

Elazığ'da nesli tükenmekte olduğu için koruma altında bulunan sarı benekli semender görüntülendi.

Diyarbakır'da Fenerbahçeli taraftar, Icardi'nin 'Sınır dışı' edilmesi için polise şikayette bulundu

Diyarbakır'da fanatik Fenerbahçe taraftarı Muhammet Delil Süner, Adana Demirspor-Galatasaray maçında sarı-kırmızılıların Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'nin gol atması sonrası 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden polise bağlanıp, Icardi'nin 'Sınır dışı' edilmesi için şikayette bulundu.

Üç aracın karıştığı kazada ortalık savaş alanına döndü: 3 yaralı

Malatya'da üç aracın karıştığı trafik kazasında ortalık savaş alanına dönerken, 3 kişi yaralandı.

AK Partili Ölmeztoprak: 'Kalıcı konutlar için kuralar devam edecek'

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapımı tamamlanan kalıcı konutların peyderpey çekilecek kuralarla hak sahiplerine tesliminin süreceğini kaydetti.