Aşı Haberleri

Aşı Haberleri

Bingöl'de otomobil ata çarptı: Kazada 1 kişi hayatını kaybetti

Bingöl'ün Sancak beldesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil başıboş ata çarptı, kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Ergani'de cezaevi otobüsünün çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde cezaevi askeri personeli taşıyan otobüsün çarptığı yaşlı adam hayatını kaybetti.

'Öğretmenler Odası Buluşmaları'nın 10'uncusu Diyarbakır'da gerçekleşti

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Odası Buluşmaları kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Otobüste kavgaya tutuştular

Elazığ'da halk otobüsüne binen iki yolcu arasında henüz bilinmeyen bir sebeple kavga çıktı. Durumu fark eden otobüs şoförü aracı durdurdu. Öfkeli bir yolcu diğerine yumruk atarken otobüste bulunan yolcuların paniği ise kameralara yansıdı.

Keban Baraj Gölünde bir ilk: Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar

Elazığ'da iki gezgin Fırat Nehri üzerinde yer alan Türkiye'nin en büyük baraj gölü olan aynı zamanda sulama, elektrik üretimi ve turizm gibi alanlarda önemli bir role sahip olan Keban Baraj Gölü üzerinde 9 saatte yaklaşık 200 kilometre seyahat ederek hem tarihi yapıları ve su üzerinde ve çevresindeki yaban hayatını görüntüledi hem de Elazığ ve çevresi için ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan önemli olan göl üzerindeki dikkat çekti.

El frenini çekmeyi unuttu, esnafın dikkati kazayı önledi

Malatya'da bir vatandaş arabasını park ettikten sonra el frenini çekmeyi unutunca durumun farkına varan bir esnaf hareket eden aracı son anda durdurarak kazayı önledi.

Yolcu otobüsünde 1 kilogram Metamfetamin ele geçirildi

Malatya'da polis ekiplerinde durdurulan bir yolcu otobüsünde bulunan yolcunun çantasında 1 kilogram Metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Firari hükümlü banyo havalandırılmasında yakalandı

Malatya'da 6 ayrı suçtan aranan şahıs, düzenlenen operasyonda banyonun havalandırma kısmında yakalandı.

Bakan Tekin, 57 bin okulda yıllık internet maliyetinin 800 milyon civarında olduğunu açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi açılışına katıldı. Bakan Tekin, 'Şimdi yapılan okulların çok konforlu olduğunu, şu anda sahip oldukları 57 bine yakın okulda internet erişiminin bulunduğunu bildiren var, internet altyapısı döşenmiş durumda. İnternet erişimi deyince bunu devlete maliyetini şöyle hesap etmeniz açısından söyleyeyim. Bunun kamu bütçesine yıllık yaklaşık maliyeti 800 milyon civarında' dedi.

Elazığspor'un 3 puanı resmileşti

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Elazığspor maçına çıkmayan A. Eynesil Belediyespor'a 3-0 hükmen mağlubiyet ve 3 puan silme cezası verdi.

Bakan Özhaseki: 'Seçim biter geçim başlar. Şimdi iş başında koşturma vakti'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi Malatya'da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, 'Bizim literatürümüze güzel bir söz vardır. 'Seçim biter geçim başlar'. Şimdi geçim dönemi, şimdi iş başında koşturma dönemi' dedi.

Özel Sporcular Masa Tenisi İl Şampiyonası gerçekleştirildi

Elazığ'da düzenlenen Özel Sporcular Masa Tenisi İl Şampiyonası'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da, çocuklarının dağa kaçırılmasından ötürü 3 Eylül 2019'da başlattıkları evlat nöbetini sürdüren aileleri ziyaret etti.

'Orman Benim' kampanyası ile temizlik yaptılar

Orman Genel Müdürlüğü tarafından tüm ülkede aynı anda gerçekleştirilen ' Orman benim' kampanyası çerçevesinde Malatya'da da ormanlık alanlarda temizlik yapıldı.

Bingöl'de yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan Orman Benim kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.

Dolmuş şoförü yağmur sularının ortasında kalan yolcuyu inip şoför kapısından içeri aldı

Elazığ'da dolmuş şoförü, dün aniden bastıran sağanak yağış nedeni ile yağmur sularının ortasında kalan yolcuyu, araçtan inip kendi kapısından dolmuşa aldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Elazığ'da orman yangınlarıyla mücadele için 'Orman Benim' kampanyası başlatıldı

Elazığ'da orman yangınlarının önlenmesi, yangın sayılarının ve şiddetinin azaltılarak çevreye olan zararın en aza indirilmesi ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Orman Benim kampanyası düzenlendi.

Jandarmadan baraj ve göllere denetim

Elazığ'da Su Ürünleri Av Yasakları Dönemi'nin başlamasıyla birlikte jandarma ekipleri, baraj ve göllerde denetim yaptı.

Başıboş köpek saldırısında 15 hayvanı telef olan çiftçiye hayırsever desteği

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde başıboş köpeklerin ahırına saldırması sonucu 45 küçükbaş hayvanı telef olan Zekeriya Erdemci'ye Kahramanmaraş'ta bulunan hayırsever bir vatandaş tarafından destek verildi. Kahramanmaraş'ta bulunan Şekeli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Şekeli tarafından hayvanları zarar gören Kulplu çiftçi Erdemci'ye küçükbaş hayvan desteği sunuldu.

Türkiye'nin en büyüğü: Üretilen çantalar 26 ülkeye ihraç ediliyor

Elazığ'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekare alan üzerine kurulan dünyanın 3'üncü, Türkiye'nin ise en büyük çanta fabrikası, ürettiği çantaları 26 ülkeye ihraç ederek, 700 kişiye istihdam sağlıyor.

Diyarbakır'da çocuk sürücüler, ciple 4 otomobile çarptıktan sonra kaçtı

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde çocuk sürücülerin ciple 4 otomobile çarpıp kaçtıkları kaza, güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Milletvekili Ölmeztoprak'tan yeni sanayi sitesi açıklaması

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Altay Kışlası arazisi üzerine inşa edilmesi planlanan yeni sanayi projesinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Malatya'da yağmur sonrası çıkan gökkuşağı görenleri mest etti

Malatya'da sağanak yağmurun ardından ortaya çıkan gökkuşağı kartpostallık manzara oluşturdu.

Elazığ'da sağanak sonrası oluşan gökkuşağı mest etti

Elazığ'da etkili olan sağanak yağmurun ardından oluşan gökkuşağı görenleri hayran bıraktı.

Bingöl'de 2 ayda aranan 104 kişi yakalandı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Mart ve Nisan aylarında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda, toplamda 104 kişinin yakalanarak tutuklandığını bildirdi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit Başkanlığında toplanarak Mayıs Ayı Toplantısını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Meclisi, yerinde dönüşüm için yapılacak başvurularda uyulması gereken kuralları belirleyerek karara bağladı.

Elazığlı güreşçiden Türkiye 3.'lüğü

Okul Sporları Küçükler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası Edirne'de gerçekleştirildi. Elazığ'ı temsil etmek üzere şampiyonaya katılan H. Hüseyin Çelik Türkiye üçüncüsü oldu.

Yağmur alt geçidi suyla doldurdu, sürücüler güçlük çekti

Elazığ'da etkili olan dolu ve sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Bir anda bastıran sağanak nedeniyle cadde ve sokakları su bastı. Su dolması üzerine bir alt geçit trafiğe kapatılırken, trafikte seyir halinde olan araç sürücüleri de zor anlar yaşadı.

Malatya'da sağanak etkili oldu yollar göle döndü

Malatya'da kısa süre yağan sağanak yağış sonrası bazı yollar adeta göle dönerken, araçların birçoğu trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Akın: 'Asıl amacımız Malatya ve Türkiye'de küçükbaş hayvan sayısının artması'

Son dönemlerde hayvancılıkta yaşanan çoban sorununa ilişkin çözüm adına girişimlerin sürdüğünü belirten Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, farklı ülkelerden gelen göçmenlerin üretime yönlendirilmesi adına bir çalışma yapıldığını söyledi.