Massad Başkanı Bozcan: Maden'e planlanan 50 sosyal konut ihtiyacı karşılamıyor
Elazığ'ın Maden ilçesinde sosyal konut projesine 253 başvuru yapılırken, planlanan 50 konutun ihtiyaca yanıt vermediği belirtildi. MASSAD Başkanı Sebahattin Bozcan, konut sayısının artırılması çağrısında bulundu.
Elazığ’ın Maden ilçesinde hayata geçirilmesi planlanan sosyal konut projesi, başvuru sayılarıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma Derneği (MASSAD) Başkanı Sebahattin Bozcan, projeye ilişkin yaptığı açıklamada mevcut kontenjanın talebi karşılamaktan uzak olduğunu ifade etti.
Bozcan’ın paylaştığı bilgilere göre, sosyal konut için ilçede 253 kişi başvuruda bulundu. Buna karşın projede yalnızca 50 konutun planlandığını hatırlatan Bozcan, rakamlar arasındaki farkın dikkat çekici olduğunu söyledi. İlçede barınma ihtiyacının her geçen gün daha görünür hale geldiğini belirten Bozcan, planlamanın bu tablo gözetilerek yeniden değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
“Maden’de vatandaşlarımızın konut beklentisi oldukça yüksek,” diyen Bozcan, “253 başvuruya karşılık 50 konutun yeterli olması mümkün görünmüyor. Yetkililerden, konut sayısının artırılmasına yönelik bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Sosyal konutların özellikle dar gelirli aileler açısından önemli bir imkan sunduğunu vurgulayan Bozcan, ilçenin bu tür projelerden daha güçlü şekilde faydalanması gerektiğini belirtti. “Dar gelirli vatandaşlarımız için sosyal konutlar büyük önem taşıyor. Maden’in ihtiyaçları dikkate alınarak daha kapsamlı bir destek sağlanmalı,” dedi.
Açıklamasında, yerel taleplerin planlama süreçlerine yansıtılmasının önemine de değinen Bozcan, konut sayısının artırılmasının hem ilçe nüfusunun barınma ihtiyacına katkı sunacağını hem de sosyal dengeyi güçlendireceğini kaydetti.
Bakmadan Geçme