• Haberler
  • Elazığ
  • Elazığ Türk Büro-Sen'den şiddete karşı net duruş: 'Sıfır tolerans' istiyoruz!

Elazığ Türk Büro-Sen'den şiddete karşı net duruş: 'Sıfır tolerans' istiyoruz!

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nde görev yapan Türk Büro-Sen üyesi Münüp Barin'e yönelik saldırı ve hakaretler kentte tepkiyle karşılandı. Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceğini açıkladı.

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde görevini yaptığı sırada saldırı ve ağır hakaretlere maruz kalan sendika üyesi Münüp Barin’e yönelik olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yaşananların ardından açıklama yapan Türk Büro-Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur, saldırının yalnızca bir kamu çalışanına değil, kamu hizmetinin kendisine yönelik olduğunu vurguladı.

Bankur, olayın hemen ardından sendika olarak harekete geçtiklerini belirterek, “Üyemize yönelik saldırı sonrası gerekli hukuki girişimler başlatılmış, saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi. Kamu görevlilerinin görev başında güvenlik endişesi yaşamadan hizmet sunması gerektiğini ifade eden Bankur, bu tür olayların sıradanlaştırılmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Açıklamada, kamu çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziki saldırıların son dönemde artış gösterdiğine dikkat çekildi. Bu durumun artık münferit bir olay olmaktan çıktığına işaret eden Bankur, yaşananların kamu hizmetinin sağlıklı yürütülmesini doğrudan tehdit ettiğini dile getirdi.

Elazığ Türk Büro-Sen'den şiddete karşı net duruş: 'Sıfır tolerans' istiyoruz!

“Kamu görevlisi, devletin vatandaşla temas eden yüzüdür” diyen Bankur, kamu çalışanına yönelen her saldırının hukuka ve toplumsal düzene zarar verdiğini belirtti. Sessiz kalmanın şiddeti normalleştirmek anlamına geleceğini vurgulayan Bankur, sendikanın bu noktada net bir duruş sergilediğini kaydetti.

Türk Büro-Sen Elazığ Şubesi, açıklamasında yetkililere de çağrıda bulundu. Kamu kurumlarında güvenlik önlemlerinin artırılması, caydırıcı cezaların uygulanması ve şiddete karşı sıfır tolerans ilkesinin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi. Kamu görevlilerinin can güvenliğinin ciddi bir risk altında olduğuna dikkat çekildi.

Bankur, sendikanın yalnızca özlük hakları için değil, üyelerinin onuru ve güvenliği için de mücadele ettiğini belirterek, Elazığ’da yaşanan bu olayın üzerinin örtülmesine izin vermeyeceklerini söyledi. Açıklama, “Türk Büro-Sen varsa kamu çalışanları yalnız değildir. Şiddete boyun eğmeyeceğiz” ifadeleriyle sona erdi.

Türk Büro-Sen, saldırıya uğrayan üyesi Münüp Barin’e geçmiş olsun dileklerini iletirken, benzer olayların tekrar yaşanmaması için sürecin yakından izleneceğini kamuoyuna duyurdu.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!