• Haberler
  • Ekonomi
  • Elazığ'da jeoloji ve jeofizik sektörü TSO çatısı altında bir araya geldi

Elazığ'da jeoloji ve jeofizik sektörü TSO çatısı altında bir araya geldi

Elazığ'da jeoloji ve jeofizik mühendisliği alanında faaliyet gösteren sektör yöneticileri, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelerek 2025'te yaşanan sorunları değerlendirdi, 2026'ya yönelik beklenti ve çözüm başlıklarını görüştü.

Elazığ’da jeoloji ve jeofizik mühendisliği alanında çalışan sektör yöneticileri, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nda düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda sektörün mevcut durumu, sahada karşılaşılan teknik ve ekonomik sorunlar ile önümüzdeki döneme dair planlamalar ele alındı. Görüşmeler, karşılıklı değerlendirmeler ve önerilerle ilerledi.

Toplantı öncesinde sektör temsilcileriyle sohbet eden Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, firmaların yaşadığı sorunları ve talepleri dinledi. Alan, jeoloji ve jeofizik alanında faaliyet gösteren firmaların Elazığ için önemli bir çalışma alanı oluşturduğunu vurgulayarak, oda olarak her zaman destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Gündemde özellikle 2025 yılı içerisinde yaşanan sıkıntılar öne çıktı. Sektör yöneticileri, sahada karşılaşılan uygulama sorunlarını ve mevzuata bağlı aksaklıkları değerlendirirken, 2026 yılında yapılması gereken çalışmalar da detaylı şekilde ele alındı. Önümüzdeki yıl karşılaşılması muhtemel teknik ve ekonomik başlıklara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü.

Elazığ'da jeoloji ve jeofizik sektörü TSO çatısı altında bir araya geldi

Toplantıda konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün odamızda jeoloji ve jeofizik mühendislerimizi ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Amacımız, Elazığ için neler yapabileceğimizi ve şehrimize nasıl katkı sunabileceğimizi birlikte değerlendirmektir. Sorunların ve çözüm yollarının konuşulduğu bu toplantıları önemsiyoruz. 2026 yılında gerçekleştireceğiniz çalışmalarda, iş dünyasının bir temsilcisi olarak her zaman yanınızda olacağımı özellikle belirtmek isterim.”

Toplantının sonunda sektör yöneticileri, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ile Başkan Yardımcısı Nurettin Parlakyıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Katılımcılar, bu tür istişare toplantılarının sektörün sağlıklı şekilde ilerlemesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme

Elazığ Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 23 006 23
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!