Elazığ'da gençlik yatırımları şaha kalktı: Vali Hatipoğlu dev projeleri açıkladı
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, 2025 yılı boyunca kent genelinde gençlik ve spor alanında yürütülen dev yatırımların karnesini paylaştı. Yurt binalarından olimpik havuzlara, ilçe stadyumlarından sporcu fabrikalarına kadar onlarca projede sona yaklaşıldığı müjdesi verildi.
Elazığ’ın spor altyapısını dünya standartlarına taşımayı hedefleyen yatırımlar, 2025 yılında meyvelerini vermeye başladı. Vali Numan Hatipoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı detaylı açıklamayla; Maden’den Arıcak’a, Palu’dan şehir merkezine kadar uzanan yatırım ağındaki son durumu kamuoyuna aktardı. Çalışmaların temel odağında, Elazığlı gençlerin modern tesislerde eğitim görüp spor yapabilmesi yer alıyor.
İlçelerde Tesisleşme Hamlesi: Yüzde 95 Seviyesine Ulaşıldı
Vali Hatipoğlu’nun paylaştığı verilere göre; Maden, Sivrice ve Merkez Spor Tesisleri ile Arıcak Spor Salonu’ndaki güçlendirme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Özellikle Sare Ana Yurdu’ndaki trafo ve yapısal güçlendirme projelerinde yüzde 95 başarı oranına ulaşıldığını belirten Hatipoğlu, tesislerin kapılarını açmak için gün saydığını vurguladı.
İlçelerdeki futbol heyecanını artıracak stadyum projelerinde de önemli mesafe kat edildi. Merkez ve köylerde yapımı biten 8 yeni futbol sahası gençlerin kullanımına sunulurken; Palu, Sivrice ve Yurtbaşı sahalarının aydınlatma ile skorboard montajlarında son rötuşlar yapılıyor. Elazığ Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda ise inşaat çalışmaları titizlikle devam ediyor.
Başarı Tablosu: 131 Madalya ve Milli Gurur
Elazığ’ın bir spor şehri olduğunu kanıtlayan rakamları da paylaşan Vali Hatipoğlu, kentteki 188’i aktif 269 spor kulübünün dinamizmine dikkat çekti. 113 bin 664 lisanslı sporcu potansiyeline sahip olan şehirde, 2025 yılında elde edilen başarılar göğüs kabarttı.
Vali Hatipoğlu, sporcuların uluslararası arenadaki başarısını şu sözlerle özetledi:
"2025 yılı içinde 12 farklı branşta 25 sporcumuz milli takım kamplarına katılarak bizleri gururlandırdı. 19 branşta kazandığımız toplam 131 madalya ve 10 uluslararası derece, yatırımların ne kadar doğru noktaya ulaştığının en büyük kanıtıdır."
Yeni Müjde: 1000 Kişilik Öğrenci Yurdu
Barınma ihtiyacına yönelik müjdeli bir haberi de veren Hatipoğlu, 1000 kişilik modern öğrenci yurdu projesinde ihale sürecinin başarıyla tamamlandığını ve projelerin teslim aşamasına geçtiğini bildirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Vali Hatipoğlu, yatırımların planlanan takvimde aksama olmadan süreceğini ifade etti.
Bakmadan Geçme



